Riksja Egypte

Naar boven

Over Riksja Egypte

Reizen met Riksja

Over Riksja Egypte

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Egypte-bouwstenen en Egypte-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Egypte. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Egypte en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Egypte duurzaam reizen.

Egypte-kenner Edith

Egypte is voor mij…
… een bestemming met verrassend veel afwisseling! De bruisende stad Caïro, de uitgestrekte zandvlaktes van de woestijn, de groene oevers van de Nijl bij Aswan en de bontgekleurde onderwaterwereld van de Roze Zee. En natuurlijk de fascinerende geschiedenis, die in de tempels bij Luxor of in het hart van een piramide ineens bijna tastbaar wordt. Allemaal op slechts een paar uur vliegen van huis!

Riksja is voor mij…
… mijn passie combineren met mijn werk: elke dag bezig zijn met reizen, leuker wordt het toch niet? En met zoveel gedreven collega’s, die samen alle uithoeken van de wereld hebben gezien en overal wel een tip hebben voor een leuke lokale bar, mooi uitzichtpunt of bijzondere excursie.”

Egypte & Jordanië-fanaat Robert-Jan

Reizen is voor mij…
… het ontdekken van nieuwe culturen en bijzondere plekken. Het continent Afrika heeft altijd al een aantrekkingskracht op mij gehad, mede door de enorme diversiteit aan natuur en cultuur. Mijn allereerste ervaring met Afrika was een rondreis door Kenia en Tanzania die eindigde op Zanzibar. Sindsdien ben ik verkocht.

Egypte & Jordanië zijn…
… twee landen die mij, gezien mijn persoonlijke interesse in geschiedenis, altijd enorm hebben geboeid. Zo brengt een bezoek aan Petra, wat tot één van de zeven wereldwonderen behoort, je een overweldigend schouwspel van oud architectonisch vakmanschap. En bij de piramides ga je terug naar de tijd toen er nog farao’s rondwaarden. Toch liever iets actiever? Dan kun je ervoor kiezen om door de Vallei der Koningen te fietsen of met een sandboard de zandduinen af te stuiven.

Egypte-gek Mara

Egypte is voor mij…
… een duik in het verleden. Ik kan me altijd helemaal verliezen in de overblijfselen van oude beschavingen en in Egypte is het niet moeilijk je een voorstelling te maken van de vervlogen tijden farao’s. Hier dompel ik me onder in de cultuur en daarna in het zeewater, want wat kun je hier prachtig snorkelen.

Riksja is voor mij…
… een gepassioneerde groep wereldreizigers, die stuk voor stuk genieten van het verkennen van de wereld en hun reisplezier graag op anderen overbrengen. Met onze eigen tips natuurlijk, over waar je de lekkerste baba ganoush kunt eten of op welke plek je de mooiste zonsondergang hebt. We willen dat het onvergetelijk wordt.

Egypte-specialist Yanthe

Egypte is voor mij…
… een land van wegdromen. Terug naar oude tijden vol historie en ongelofelijke bouwwerken. Rondstruinen in de Vallei der Koningen waar tot op de dag van vandaag schatten worden ontdekt die al die tijd verborgen zijn gebleven. Mooie verhalen van de gidsen die tot de verbeelding spreken. Toch heb ik het meeste genoten van de kleurrijke onderwater wereld, wat mij betreft is de Rode Zee de allermooiste plek om te duiken ter wereld!

Riksja is voor mij…
… nieuwe bestemmingen leren kennen. Van dichtbij tot ver weg, er is nog zo veel te ontdekken. De reizen van Riksja zijn aan te passen naar je eigen wensen. Liever iets actiefs doen dan een paar dagen zonnen op het strand, dat kan. Zit je liever tussen de mensen dan midden in de natuur, dat kan. Onwijs leuk om elke dag op een ontdekkingsreis te gaan met onze reizigers!

Onze partner ter plaatse

In Egypte werken wij met een Egyptische partner die je waar nodig ter plekke met raad en daad bijstaat.

Wij selecteren onze partners met zorg. We vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis; reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Egypte-reis in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern