Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Voor en door reizigers

Onze bestemmingsexperts

We vinden kleinschalig, lokaal en verantwoord reizen belangrijk. En om dit te kunnen bieden werken er bij ons op iedere bestemming zogeheten bestemmingsexperts. Dit zijn doorgewinterde reizigers die een of meerdere landen op hun duimpje kennen. We kunnen je dus álles vertellen over een bestemming en we weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien: voor reizigers, door reizigers.

Onze bestemmingsexperts

We doen zelf niks liever dan reizen en hebben al heel veel van de wereld gezien met elkaar. Al onze reisroutes zijn dan ook ontstaan uit persoonlijke reizen. We hebben zelf in alle kleinschalige- en lokaal gerunde accommodaties geslapen, hebben samen met onze lokale partners de gaafste activiteiten voor je geselecteerd en hebben op basis van onze reiservaringen de meest logische routes uitgestippeld zodat ook jij de bestemming écht leert kennen.

Leonie

Leonie bestemmingsexpert
Bestemmingsexpert Thailand & Laos

“Hoi, mijn naam is Leonie ik ken Thailand op mijn duimpje. Van de kleine eilanden waar je echt heen moet als je van snorkelen houdt tot het bruisende Bangkok waar je kennismaakt met de georganiseerde chaos. Onze eigen community junglelodge in Khao Sok is een van mijn favoriete accommodaties in Thailand. Samen met de lokale Thaise bevolking hebben we hier namelijk een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen. We hebben we al onze reiservaringen en -tips voor je opgeschreven in onze reisblogs.”

Bas

Bas product manager
Product manager Noorwegen, Zweden en Amerika

“Ik ben Bas, productmanager bij Riksja Travel en samen met onze lokale partners stippel ik verschillende routes van het gebaande pad uit voor Amerika, Noorwegen en Zweden. Ik ben gek op alles wat met outdoor te maken heeft en heb op allerlei bijzondere plekken gekampeerd. De meest bijzondere plek? Dat is denk is wel langs de fjord in Noorwegen tijdens een tweedaagse kajaktocht, maar kamperen in Monument Valley vergeet ik ook nooit meer! Wil je meer te weten komen over Amerika? Lees dan reisblogs van mijn collega’s. “

Demi

bestemmingsexpert demi
Bestemmingsexpert Italië, Colombia en Brazilië

“Zuid-Amerika heeft een speciaal plekje in mijn reishart, maar ik kan ook geen genoeg krijgen van la dolce vita in Italië. Ik raak niet uitgepraat over mijn reiservaringen en help je dan ook graag bij het samenstellen van jouw droomreis. Ik weet waar je het best Italiaanse lokale gerechten kunt proeven en welke watervallen je niet mag overslaan in Brazilië. De watervallen van de Iguaçu is er zo een en ik heb alvast vijf redenen opgesomd waarom Brazilië absoluut op je bucketlist thuishoort.”

Jeanette

product manager jeanette
Product manager Mexico, Indonesië en Vietnam

“Hoi, ik ben Jeanette en productmanager bij Riksja Travel en een enorme reisfanaat. Als ik op reis ga wil ik mezelf helemaal onderdompelen in de lokale cultuur en zoveel mogelijk in de natuur zijn. Dat regel ik samen met de lokale partners ook voor onze rondreizen. We selecteren kleinschalige en lokaal gerunde accommodaties en activiteiten waarbij je de lokale bevolking écht leert kennen zoals de kookles in Bukit Lawang in Indonesië. Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses, maar koken met Anna en haar schoonzus in Bukit Lawang vond ik geweldig!”

Tamar

bestemmingsexpert tamar
Bestemmingsexpert Amerika

“In Amerika ontdek ik keer op keer weer een andere kant van het land. Van de Neonletters in Las Vegas tot de rust die je vindt in de nationale parken. Vooral van dat laatste word ik heel blij en de overnachtingsplekken in of direct aan de nationale parken zijn dan ook mijn favoriet en meteen ook mijn tip. Zo kun je al vroeg de natuur verkennen terwijl er nog maar weinig mensen zijn. Omdat onze reiservaringen net zo groots zijn als het land hebben we met alle Amerika-expert deze verhalen gebundeld in reisblogs. Neem vooral een kijkje en wie weet stippelen we binnenkort samen jouw reis uit.”

Vincent

bestemmingsexpert vincent
Bestemmingsexpert IJsland, Vietnam, India en Nepal

“IJsland heeft mij zo verrast! Er is slechts één verharde weg die je brengt langs watervallen, gletsjers en geisers. Bij veel reizigers staat de Blue Lagoon op het verlanglijstje maar ik heb een hele andere favoriet: Fosslaug. Deze natuurlijke hot pot ligt in het noorden midden in de velden. Het voelde als mijn eigen plekje in IJsland, met niemand om me heen (enkel een paar schapen in de verte) en een landschap om in te verdwalen. Er is nog veel meer te beleven en dat hebben we opgeschreven in onze reisblogs.”

Juliëtte

bestemmingsexpert juliette
Bestemmingsexpert Spanje & Argentinië 

“Hoi, ik ben Juliëtte en bestemmingsexpert bij Riksja Travel voor de bestemmingen Spanje en Argentinië. Ik kan eigenlijk ook niet kiezen welk land mijn favoriet is en gelukkig hoeft dat ook niet. Ik ken alle bestemmingen van A tot Z en weet bijvoorbeeld waar in Buenos Aires je de verborgen plekjes vindt en hoe je authentiek Spanje ontdekt ver weg van de drukke playa’s, bijvoorbeeld op mijn favoriete overnachtingsplek midden in een olijfgaarde met uitzicht op witte dorpjes. Al onze Spanje-tips zijn verzameld in reisblogs. Neem vooral een kijkje!”

Brian

bestemmingsexpert brian
Bestemmingsexpert Zuid-Afrika, Kenia & Tanzania

“Zuid-Afrika is een bestemming waar ik nooit genoeg van krijg! De wilde dieren, de wijngaarden en Kaapstad waar ik het uitzicht vanaf de Tafelberg nooit meer vergeet. Mijn ultieme tip is om vooral te kiezen voor privéreservaten tijdens je reis. Deze zijn namelijk veel rustiger waardoor je veel meer het safari-gevoel ervaart. Vlak bij het Kruger Park is zo’n plek. Namelijk een bungalow op palen, midden in de natuur waar je uitkijkt over een oneindig natuurlandschap en de wilde dieren tot aan je bungalowpalen ziet staan. Wil je meer tips en inspiratie? Lees dan onze reisblogs eens.”

Lianne

bestemmingsexpert lianne
Bestemmingsexpert Canada, Amerika en IJsland

“Knalblauwe meren, walvissen spotten, beren van dichtbij zien en de Niagara-watervallen. Als je net zo’n natuurliefhebber bent als ik dan moet je absoluut een keer in Canada geweest zijn. Mijn favoriete nationale park is absoluut Wells Gray, waar ik me een echte pionier voel buiten de gebaande paden. Je vindt hier watervallen van soms wel meer dan 100 meter hoog en ik spotte hier beren en elanden! We hebben nog veel meer insidertips die je vindt in onze reisblog. “

Onze local hero's

We vinden het belangrijk dat met onze reizen het geld voornamelijk bij de lokale ondernemer terecht komt. Daarom werken we overal ter wereld samen met partners die hun land een warm hart toedragen en net als wij staan voor vrijheid, echtheid en goed zijn voor anderen. Onze local hero’s verzorgen een groot deel van je reis ter plaatse, waardoor je er op kunt vertrouwen dat je zowel voor als tijdens je reis in goede handen bent. De lokale partners wonen allemaal in het land, kennen de mensen, de cultuur én de leukste plekken. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijk en staan ze in het teken van ontmoeting tussen culturen. Je slaapt bij een familie die gezamenlijk een B&B runt, je ontmoet lokale ondernemers die je als gids meenemen naar onontdekte plekjes van hun land, je leert chauffeurs kennen die je veilig van A naar B te brengen en leert van gepassioneerder thuiskoks de kneepjes van de lokale keuken.

background-pattern