Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Extra services

Verzekeren: hoe en waarom?

Individuele rondreizen op maat

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Onderstaand lees je meer over beide verzekeringen en over de verschillende afsluitmogelijkheden.

Annuleringsverzekering, waarom?
Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

Reisverzekering, waarom?
Voor je rondreis is in ieder geval een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland.

Kortlopend of doorlopend, wat is het verschil?
Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten. Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw je vakanties verzekerd zijn. Je bent dan dus verzekerd voor alle reizen. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

*Een doorlopende verzekering wordt per woonadres afgesloten. Bestaat je reisgezelschap uit meer dan één woonadres, dan moet je meerdere doorlopende verzekeringen afsluiten of één kortlopende verzekering. Deze tweede is echter vaak een stuk prijziger.

Tarieven

Tarieven

Tarieven kortlopende annuleringsverzekering
De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt tussen de 6,21% en 7,76% (Afhankelijk van reisperiode en reissom) van de totale reissom, exclusief € 4,- afsluitkosten per boeking. Daarnaast betaal je 21% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.

Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering.

Tarieven doorlopende annuleringsverzekering
De premie voor een doorlopende annuleringsverzekering (inclusief 21% assurantiebelasting) bedraagt:
Bij 1 persoon: € 68,27 per polis per jaar
Bij 2 personen : € 109,57 per polis per jaar
Bij 3 personen/of meer: € 125,43 per polis per jaar

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief € 4,00 afsluitkosten (plus 21% assurantiebelasting) per polis. Voor deze verzekering dien je woonachtig te zijn in Nederland en alle verzekerden dienen op hetzelfde adres te wonen. Indien dit niet het geval is worden er meerdere polissen afgesloten. Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de doorlopende annuleringsverzekering.

Uitbreiding: verhoogde reissom
Met de bovenstaande premie ben je per persoon voor maximaal € 1500,- per reis verzekerd met een totaalbedrag van € 6000,- per polis. Omdat dit bedrag bij veel verre reizen niet voldoende is, kun je bij Unigarant voor € 271,62 (op basis van een polis voor 2 personen inclusief 21% assurantiebelasting) je verzekerde bedrag ophogen tot € 3000,- per persoon, met een totaalbedrag van € 12.000,- per reis. Je bent dan verzekerd tot € 3.000,- per persoon (inclusief internationale vlucht). Mocht je reissom eventueel nog hoger uitvallen dan kunnen wij daarnaast nog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten op het resterende bedrag. Zo is je gehele reissom verzekerd, waardoor je geen eigen risico draagt.

Tarieven kortlopende reisverzekering
Werelddekking: De premie voor een kortlopende reisverzekering bedraagt € 3,44 per persoon per dag, exclusief € 4,- afsluitkosten.
Europadekking: De premie voor een kortlopende reisverzekering bedraagt € 2,38 per persoon per dag, exclusief € 4,- afsluitkosten.

De dekking is inclusief onvoorziene uitgaven, hulpverlening, bagage (zonder eigen risico), ongevallen en medische kosten. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief 0,5% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.
Ga je tijdens je reis activiteiten zoals sneeuwscooteren, skiën, snowboarden, etc. ondernemen, dan is een extra wintersport en bijzondere sporten dekking verplicht. Deze bedraagt € 1,04 per persoon per dag.

Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering.

Tarieven doorlopende reisverzekering

Werelddekking:
De premie voor een doorlopende reisverzekering (inclusief 8,5% assurantiebelasting) met werelddekking bedraagt:
Bij 1 persoon: € 100,62 per polis per jaar
Bij 2 personen : € 170,21 per polis per jaar
Bij 3 personen/of meer: € 225,99 per polis per jaar

Europadekking:
De premie voor een doorlopende reisverzekering (inclusief assurantiebelasting)
met Europadekking bedraagt:
Bij 1 persoon: € 80,43 per polis per jaar
Bij 2 personen : € 137,54 per polis per jaar
Bij 3 personen/of meer: € 188,13 per polis per jaar
Aanvullende bijzondere sportendekking € 18,16 per persoon per jaar op basis van twee personen (verplicht voor sneeuwscooteren, skiën, snowboarden etc.).

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief € 8,00 afsluitkosten per polis. Voor de doorlopende verzekering dien je woonachtig te zijn in Nederland en alle verzekerden dienen op hetzelfde adres te wonen. Indien dit niet het geval is worden er meerdere polissen afgesloten. Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de doorlopende reisverzekering.

Vragen na boeking

Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: (+31) 88 – 269 28 88.

Ik moet de reis (misschien) annuleren?
– Neem zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen drie werkdagen, contact op met Riksja Travel, wanneer er zich een omstandigheid voordoet waardoor je de reis (mogelijk) moet annuleren.
– Vraag bij ziekte of ongeval van familieleden, je reisgenoot of jezelf direct aan de arts of de reis naar verwachting kan doorgaan, ook al is de vertrekdatum nog weken verwijderd.

Wat te doen bij problemen op reis?
Als je tijdens je reis te maken krijgt met een calamiteit, neem dan contact op met je verzekeraar. Wanneer je een reisverzekering via ons bij Unigarant hebt afgesloten is dit de ANWB-alarmcentrale, vanuit het buitenland te bereiken op telefoonnummer +31 70 314 14 14 (vanuit Nederland: 088 – 269 28 88. In geval van een calamiteit van grotere omvang (bijvoorbeeld een natuurramp) kun je contact opnemen met de SOS Alarmcentrale op +31 651 51 51 voor directe hulpverlening. Houd polis, paspoort, ticket en telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand als je de alarmcentrale belt.
Let op: indien je buitengewone kosten maakt zoals extra reis- en verblijfskosten ten gevolge van terugroeping naar huis bij ernstige familieomstandigheden, gedwongen langer verblijf door ziekte e.d., dan dient de verzekeraar je vooraf toestemming te verlenen hiervoor.

Bij ziekte:
– Toon de arts je verzekeringspolis.
– Vraag een gespecificeerde nota als je verplicht wordt meteen te betalen.

Diefstal of vermissing van geld en bagage tijdens de reis:
– Doe altijd aangifte bij de politie
– Laat bij vermissing of beschadiging van bagage tijdens een vliegreis een P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken.
– Vraag in alle gevallen om een schriftelijke verklaring.
– Neem beschadigde artikelen mee en vraag aan je leverancier of reparateur een onherstelbaarheidsverklaring als reparatie niet mogelijk is.

Hoe claim ik schade?
– Voor een snelle afhandeling meld je schade tijdens of na je reis digitaal via de website van Unigarant.
– Vul het online formulier volledig in en beschrijf zo helder en uitgebreid mogelijk de situatie.
– Eventuele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen kun je digitaal toevoegen.
– Heb je hierna nog vragen, neem dan contact op via het contactformulier.

Meer informatie?
Indien je meer informatie wilt hebben over de desbetreffende verzekeringen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Ook kan je alle informatie terugvinden op www.unigarant.nl.

background-pattern