Ga naar inhoud

Riksja Family
Peru
Peru - Machu Picchu

Peru met kinderen

Bouw je eigen Peru-familiereis

Individuele rondreizen op maat

Peru is één van onze favoriete bestemmingen met kinderen in Latijns-Amerika. In dit geweldig diverse land ontdek je samen eeuwenoude Inca-tempels en vaar je de avontuurlijke Amazone in, maar zijn het vooral de mensen die het een onvergetelijke reis maken. De Peruanen verwelkomen je als geen ander en laten je met trots steden als Lima zien, terwijl je Peruaanse ceviche proeft bij de mensen thuis. Zo ontdekken jullie als gezin een compleet andere wereld die bestaat uit nieuwe smaken en verschillende culturen. We reizen zelf ook met ons gezin en snappen wat je onderweg wel en niet wil. Daarom adviseren we vanuit onze meer dan 20 jaar reiservaring, waar we extra letten op jullie reistempo als gezin. Zo ontdek je met ons Macchu Picchu op een kindvriendelijke manier én weg van de massa, zoals je altijd al van ons gewend bent.

Peru familiereis
Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
CO2-gecompenseerd
world

Een greep uit onze Peru-belevingen

Voor het hele gezin is Peru een heerlijke bestemming. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze familiereizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

world
Inca Trail Peru Kids - Machu Picchu

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat je nog steeds kan reizen mét kinderen. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar
100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Peru - Amazone hotel

Meer Peru-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Peru met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende bezienswaardigheden van Peru zien. Maar we nemen je nog liever mee naar de onontdekte plekken. Plekken die je dichterbij Peru en haar bevolking brengen. Als Peru-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Peru staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Puno - Titicaca
Peru - Cusco

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Peru en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Peru niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door locals. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Peru met kinderen
Een rondreis door Peru met kinderen wil je op z’n best ervaren. Daarom zorgen wij er met onze collega’s ter plekke voor dat je vooraf op de hoogte bent van visa, vervoer en geld. Zo komen er geen onverwachte beren op de weg en kun je snel genieten van de voorpret aan de reis. Om die voorpret te spekken inspireren we je graag. Mocht je toch vragen hebben, dan staan onze Peru-experts voor je klaar om je reis nog gaver te maken.

Peru is een niet samen te vatten in één woord of zin. Het landschap en de mensen zijn divers en elk is een gave ontdekking op zichzelf. Van het Andes hooggebergte tot de Amazone en van de Inca geschiedenis tot Japanse migranten, in Peru is voldoende te zien en doen. Dat de oude Inca-stad Machu Picchu pas in de 19e eeuw is gevonden door een Amerikaanse archeoloog laat zien hoeveel er te ontdekken is.

De beste reistijd voor Peru is tussen april en november, het is dan rustig en droog. Als gezin zit je eerder vast een vakanties en in de zomervakantie is het gelukkig ook droog, maar wel drukker. Overigens raden wij een reis tussen november en maart niet aan, het zijn de natste maanden waardoor je de Andes of Amazone niet veilig in kunt gaan.

Peru - Heilige Vallei

Andere Riksja Family bestemmingen in Latijns-Amerika

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Latijns-Amerika die leuk zijn met kinderen: Brazilië, Argentinië, Costa Rica, Cuba, Mexico en Suriname.

  • Home
  • Peru met kinderen