Naar boven

Familiereis Argentinië

rondreis

 • Reisschema:
  Buenos Aires - Selfdrive door Salta en omgeving - Watervallen van Iguazu
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.840,- p.p. bij 4 personen
 • o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar reizend in juli/aug, andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
 • Inclusief:
  5 excursies: Fietstour door Buenos Aires, paardrijden met een gaucho, lamawandeling, ochtendexcursie naar de watervallen en jetboat safari
 • Huurauto:
  vanaf € 285,- per auto
 • :
  7 dagen 4x2 auto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers
 • Vluchten:
  2 binnenlandse vluchten vanaf €350,- p.p. en internationale vlucht vanaf € 1200,- p.p.
✓ acclimatiseren in Buenos Aires met een leuke fietstour met een local

✓ paardrijden en overnachten bij gaucho's

✓ lama wandeling door de Andes

✓ watersafari met jetboat bij de watervallen van Iguazu
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Buenos Aires, aankomst

Je rondreis begint in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Op de luchthaven worden we opgewacht door een chauffeur met gids die tijdens de rit onze reis in het Engels met ons doorneemt. We landen vroeg in de ochtend dus gaan we op zoek naar een lekker ontbijt in de buurt van het hotel. We verblijven in de hippe wijk Palermo, een laagbouwwijk met statige panden en oude bomen. De kamers van het kleinschalige hotel zijn modern en sfeervol ingericht. Bij de inrichting van het gehele hotel hebben ze oog gehad voor details waardoor je echt een huiskamergevoel hebt. Omdat het een kleinschalig hotel is, zijn er geen familiekamers. Daarom slapen we deze nachten op twee kamers naast elkaar. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en de omgeving van je hotel te verkennen. In Palermo zijn veel winkels en restaurants.

Decorative torn edge

Dag 3 – Buenos Aires, op de pedalen met een Porteño

De volgende dag ontmoet je een echte Porteňo waarmee je in groepsverband in een halve dag de stad leert kennen. De verschillende wijken in Buenos Aires laten veel variatie zien. We verzamelen bij het Plaza San Martin, vanwaar we naar de wijk Recoleta fietsen. Deze coole wijk staat bekent om zijn Franse architectuur en exclusieve boulevard. In Palermo bezoeken we ‘Bosques de Palermo’, beter bekend als de longen van Buenos Aires. De fietstour eindigt met een bezoek aan Barrio Parque. Een wijk met indrukwekkende herenhuizen en groene parken.

’s Middags zoeken we zelf de wat meer toeristische trekpleisters op. Immers weten we de weg al een beetje. We struinen over het Plaza de Mayo, bekend van de Dwaze Moeders en het balkon waar Evita Peron haar speech gaf. Natuurlijk wandelen we ook door Maradona’s wijk La Boca.

Decorative torn edge

Dag 4 – Buenos Aires – Salta

Reistijd: circa 20 minuten excl. vlucht

Salta ligt op 1280 meter hoogte in de Lerma vallei, omgeven door groene heuvels. De vlucht erheen is prachtig en de luchthaven is piepklein. Dan word je naar je karakteristieke hotel in het centrum gebracht. Het is er klein en knus en er is een terras waar je in de zon kunt zitten met een groot glas cola.

Wij landen rond de middag in Salta en gaan met de kabelbaan omhoog naar Cerro Bernardo voor een mooi uitzicht. Het centrale plein is met name ’s avonds supersfeervol. Een perfecte plek om de dag af te sluiten.

Decorative torn edge

Dag 5 – Salta, als een gaucho te paard

Nadat we gisteren de stad hebben bekeken is het nu tijd voor iets heel anders. In de omgeving van Salta wonen nog veel gaucho’s. Dit zijn Argentijnse cowboys die leven op een traditionele manier die alles te paard doen. Ook wij klimmen vandaag op een paard en wanen ons voor een dag een echte gaucho. Geen paniek, ook voor beginners en kinderen van alle leeftijden is de tocht goed te doen. Na het ontbijt op de ranch worden de paarden gezadeld en volg je samen met de andere reizigers stapvoets de gids. Al snel ruil je het historische dorp Chicoana in voor wijdse uitzichten over tabakplantages met Andespieken in de verte. De gaucho-gids kent de route op z’n duimpje. Je luncht met een verse steak van de bbq (een vegetarisch alternatief is natuurlijk ook mogelijk) en een goed glas wijn. ’s Middags is er tijd om te ontspannen of wat rond te lopen over de traditionele ranch. Je dineert samen met de andere gasten in de gezellige eetkeuken of als het weer het toelaat buiten in de tuin. Niet alleen het diner, maar ook de wijn is inclusief.

Decorative torn edge

Dag 6 – Salta – Cafayate

Reistijd: circa 3,5 uur

Met wat spierpijn van de paardrijdtocht van gister staan we vroeg op. De huurauto voor de komende dagen is afgeleverd op de ranch. Op ons eigen tempo en in alle vrijheid rijden we het grootste gedeelte over een geasfalteerde weg, maar met bijzonder toetje. Het laatste deel van de route brengt je door het landschap van Quebrada de Cafayate. Een kloof met kleuren die van lichtroze via terracotta naar dieprood en donkerpaars gaan.  We slapen twee nachten in Cafayate op een blok lopen van het centrale plein zodat je ’s avonds kunt genieten van een glas wijn uit de regio.

Decorative torn edge

Dag 7 – Cafayate

Vandaag doen we lekker rustig aan. Dat past wel bij het bourgondische sfeertje van de omgeving. ’s Ochtends lezen we een boekje in de tuin en eten we een ijsje op het centrale plein. Na de lunch stappen we weer in de huurauto. Dit keer om op eigen houtje en tempo enkele bodega’s in en rondom Cafayate te bezoeken. Even dobbelen dus, wie de auto gaat besturen! Twee bodega’s die we aanraden in Cafayate zelf zijn Domingo Hermanos en El Esteco. Op 8 km buiten het dorp ligt onze favoriete bodega San Pedro de Yacochuya, een erg oude bodega met een geschiedenis die teruggaat tot 1850. Hier vind je minder bekende maar minstens zo smaakvolle wijnen. De kinderen kunnen verschillende sapjes proeven en meesmikkelen van de worst en kaasjes die erbij horen. Beslis ter plaatse met behulp van de informatie van onze lokale partner waar je naartoe gaat, entreegelden zijn ter plaatse te betalen.

Decorative torn edge

Dag 8 – Cafayate – Cachi

Reistijd: circa 4 uur

Ook vandaag weer de tijd om lekker rustig op te starten, ondanks dat we niet de snelste weg af gaan leggen tussen Cafayate en Salta. Een nacht in het adobedorpje Cachi is namelijk de moeite meer dan waard. Wij vinden dit het ’t mooiste stuk van de hele route rondom Salta, met groene valleien en dramatische, schrale bergen. Stop onderweg zeker even in Molinos, een piepklein dorp tussen de desolate, kale bergen. De kerk van dit dorpje is een beschermd historisch monument. Drink een kop koffie of lunch op het beschaduwde pleintje nadat je het dorp bekeken hebt. Na ongeveer drie uur rijden, duiken bijna als verrassing de adobe huisjes van Cachi tussen de uitgestrekte bergen voor je op. Het is met 1500 inwoners de belangrijkste plaats in de vallei, op 2200 meter hoogte. Vanmiddag nemen we de tijd om de dorpssfeer op te snuiven, maar je kunt ook in de omgeving rond rijden. Bijvoorbeeld naar Las Pailas waar je prachtig kunt wandelen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Cachi – Salta

Reistijd: circa 3,5 uur

Vandaag worden we net als het dorp zelf langzaam wakker en doen we rustig aan. In Cachi kopen we nog wat versnaperingen voor onderweg, want we komen vandaag nauwelijks ‘leven’ tegen. De route gaat grotendeels over onverharde wegen waardoor we langzaam rijden, maar extra genieten van de omgeving. Het hoogtepunt van de route is het nationale park Cardones wat bekend staat om de enorme cactussen. Wie vindt de hoogste?! Bij aankomst in Salta slapen we een nacht in het karakteristieke hotel waar we enkele dagen geleden ook hebt overnacht. ’s Avonds kozen wij voor een van de vele restaurantjes rondom het centrale plein, 9 de Julio. Met uitzicht op de kathedraal met imposante deuren en een hoop bling-bling, probeerden wij de heerlijke empañadas en tamales; lokale gevulde pasteitjes.

Decorative torn edge

Dag 10 – Salta – Tilcara

Reistijd: circa 3,5 uur

Na het verblijf in Salta, rijden we vandaag richting de Humahuaca kloof in het noorden van de provincie. Onderweg komen we in Boliviaans-achtige dorpjes en bizar gevormde en gekleurde rotsformaties. Vanaf Salta rijd je in tweeënhalf uur over een smalle en kronkelige weg naar (San Salvador de) Jujuy, de drukke hoofdstad van de provinice. Vanaf hier is het nog anderhalf uur over een geasfalteerde weg. Het eerste stuk is bijna tropisch groen, maar na elke kilometer wordt het landschap droger. Het laatste stuk rijd je al door de rood-oranje Quebrada (kloof) Humahuaca. De altijd waaiende wind veroorzaakt veel stof waardoor wij het niet ideaal vonden om ín een kloofdorpje te verblijven.

Na aankomst in Tilcara is er nog tijd voor een wandeling naar de Devils Throat, een waterval. Of voor een wandeling bij grotten in de omgeving. De kleine en knusse slaapplek heeft schone kamers met verwarming. Ons onderkomen ins gebouwd uit lokale materialen en volgens lokale tradities, waardoor het goed past bij het berglandschap.

Decorative torn edge

Dag 11 – Tilcara

Vandaag ontdekken we  de natuur en dorpen in de Quebrada ontdekken op een bijzondere manier. We gaan wandelen met een lama als begeleider! Dat betekent volop genieten van uitzichten op gekleurde bergen en ontspannen tijdens een versbereide lunch. Voor de ouders is er natuurlijk een goed glas wijn.

Een kleine stichting die de lama’s een warm hart toedraagt organiseert de tocht. Je lokale (Spaanstalige) gids wandelt mee en bereidt de lunch op een mooi uitzichtpunt. De wandeling is goed te doen omdat de lama’s het ritme bepalen en in een rustig tempo lopen.

Wanneer je de plaatsen Maimara, Purmamarca en Humahuaca wilt bezoeken, stap je na terugkomst van de wandeling in de auto. Kenmerkend voor deze dorpen zijn de geplaveide straten, lemen huizen en kleine kerkjes. De mensen dragen hoeden en poncho’s en kinderen hebben de typische, door zon en wind verweerde gezichten. Ze praten naast Spaans vaak Quechua, de lokale indianentaal die stamt van de Inca’s.

Tussen Tilcara en Humahuaca passeer je de Steenbokskeerkring. Humahuaca ligt aan het einde van de Quebrada op zo’n 45 km rijden van Tilcara. Op de markt met Indiaanse kunstnijverheid koop je leuke souvenirs en het folklore museum heeft veel interessante dingen. In Purmamarca zijn de kleine huizen van aardeklei, tegen de Zevenkleurenberg gebouwd; de Cerro de los Siete Colores. Het is de bekendste plek in de Quebrada en dankt z’n kleuren aan de mineralen in de bergen.

Decorative torn edge

Dag 12  – Tilcara – Salta

Reistijd: circa 3,5 uur

Vandaag moeten we een lastige keuze maken: nog meer van de omgeving van Tilcara genieten door te wandelen, fietsen of paardrijden en direct terug naar Salta of toch niet?

Wij kozen ervoor om rond 08:00 uur te vertrekken met een volle tank en in een lus, via San Antonio de los Cobres naar Salta te rijden. Dit is een ruige weg, deels onverhard dus het gaat niet snel (max. ca. 40 km/uur). We worden beloond met de Salinas Grandes, de zoutvlaktes waar je bizarre foto’s kunt maken. Wanneer je geluk hebt, ligt er een laagje water op de vlaktes waardoor alles weerspiegelt. (Reistijd ca. 8 uur)

De bouwsteen eindigt weer in Salta waar je de huurauto inlevert en nog een nacht verblijft.

Decorative torn edge

Dag 13 – Salta – Puerto Iguazu

Reistijd: circa 30 minuten excl. vlucht

Van het zonnige Salta vliegen we naar het noordoosten van Argentinië: Puerto Iguazú. Bij aankomst kunnen al je warme kleren uit en de zonnebril op! Vervolgens worden we naar het hotel gebracht.

De komende twee nachten slapen we in knusse posada met zwembad. Er zijn ligbedden en parasols en in de kamer is airconditioning, een uitkomst in deze subtropische sferen. De staf is vriendelijk en er hangt een relaxte sfeer. Geniet de rest van de dag met een cocktail en ijsje van de rust en het tropische klimaat.

Decorative torn edge

Dag 14 – Puerto Iguazú

We bepalen vandaag zelf hoe laat, hoe lang en in welk tempo we het Argentijnse nationale park Iguazú bezoeken. De receptie vertelde ons de weg naar de bushalte waar vandaan een bus vertrekt. In 20 minuten rijd je naar de ingang van het park. Je betaalt entree (ca.US$13,-) en stapt in het treintje dat uitkomt bij een vlak wandelpad boven de rivier. Je loopt langs allerlei watervallen en ziet onderweg coati’s. Deze neusbeertjes zijn gewend aan toeristen en komen heel dichtbij.

Na ca. één uur komen we bij de loopbrug over de Parana rivier. Die leidt naar de ‘Duivelskeel’, het hart van de waterval. Wanneer we bij het brullende water staan, beseffen we pas wat een hoeveelheid water hier elke seconde van de dag naar beneden dendert. Aan het einde van de dag pakken wij de bus terug. Een taxi is ook mogelijk.

Decorative torn edge

Dag 15 – Puerto Iguazú, Argentinië – Foz do Iguaçu, Brazilië

Vandaag worden we rond 09:00 uur opgehaald voor de Braziliaanse watervalkant. De Brazilianen zeggen: ‘Argentinië heeft de watervallen, maar wij hebben het uitzicht’ en zo is het ook. Bij de grens neemt de gids de paspoorten in (niet vergeten) voor de stempel. Welkom in ‘Brazíl.’ Vervolgens rijden we door subtropisch regenwoud naar Iguaçu en worden afgezet bij een wandelpad langs de onderkant van de rivier. Het wandelpad leidt naar platformen boven de rivier, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt.

Na de wandeltour begint het echte avontuur. Vandaag neem je namelijk een douche onder één van de grootste watervallen ter wereld! Over de Iguazu River bereik je de watervallen en zal ze vanaf een paar meter aanschouwen. Vet!!

Op de afgesproken tijd staat er weer een taxi klaar en worden we naar het hotel met zwembad gebracht, net buiten het Braziliaanse park voor een laatste overnachting in Zuid-Amerika.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 – Iguaçú – Amsterdam

Vandaag nog de kans om wat souvenirtjes te kopen en dan regel je via de hotelreceptie een taxi en ga je op op eigen gelegenheid naar het vliegveld Foz do Iguaçu voor de vlucht terug naar Nederland. Je kunt ook naar Rio de Janeiro vliegen en daar nog een paar dagen verlengen op het beroemde Copacabana strand, voor je terugvliegt.

In de loop van de volgende dag kom je aan in Nederland. De Argentinië familie rondreis is voorbij. Heb je nog vragen over deze rondreis, mail of bel ons dan.

Decorative torn edge
torn-edge

Familiereis Argentinië

Onze slaapplekken

background-pattern