ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Bouw je eigen Zuid-Afrika reis

Reizen met hart voor de wereld

Zuid-Afrika zebra's

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Ontdek divers Zuid-Afrika: spot de Big Five, toer langs de ruige kustlijn en zie nijlpaarden in het moerassige landschap van St. Lucia. Je slaapt in een safari lodge of tent in het Krugerpark en spot vrijwel zeker een olifant in Addo Elephant National Park. Dé roadtrips van Zuid-Afrika mogen niet ontbreken: rijd langs de groene nationale parken van de Tuinroute of ontdek de vergezichten langs de Panoramaroute. Spring op de fiets en ontdek de wijnstreek bij Stellenbosch. Sluit je reis af in het toffe Kaapstad, een wereldstad aan de kust waar de bekende Tafelberg bovenuit torent. Kortom, Zuid-Afrika is gegarandeerd een succes!

Ga je met Riksja naar Zuid-Afrika dan bouw je je eigen reis met ons persoonlijke advies. Selecteer de hoogtepunten die je wilt ontdekken, wij zorgen voor de bijzondere ontmoetingen, sfeervolle slaapplekken en unieke activiteiten. Zo maak je een praatje met de lokale bevolking, leer je over de cultuur en kom je op unieke plekken waar nog niet veel reizigers komen.

Zuid-Afrika safari

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Wij kennen Zuid-Afrika, zijn er meerdere keren geweest en hebben daarom het uitzoekwerk alvast voor je gedaan. Zo hebben we Zuid-Afrika rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische routes waarbij je de diversiteit van Zuid-Afrika ontdekt. Vind je het leuk om zelf te puzzelen? Dat kan met de Zuid-Afrika bouwstenen. Dit zijn unieke reiservaringen van één tot vijf nachten die je met elkaar combineert. Jij geeft je voorkeuren aan, wij adviseren over de route en stellen een reisplan voor je samen. Ga je met je gezin naar Zuid-Afrika? We geven je graag passend advies afgestemd op jullie wensen. Kijk hier voor onze familierondreizen.

Een greep uit onze Zuid-Afrika belevingen

Een aantal van onze populairste rondreizen en bouwstenen vind je hieronder. Maar er is natuurlijk nog veel meer in Zuid-Afrika: bekijk alle bouwstenen of rondreizen.

Go Zuid-Afrika rondreis
rondreis

Go Zuid-Afrika in 3 weken

 • Johannesburg – Panoramaroute - safari Kruger - Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland) – St. Lucia - Addo Elephant Park - Tuinroute - Struisvogels in Oudtshoorn - wijngebied Montagu - Kaapstad
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 1.330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Zuid-Afrika privé-reservaat Greater Kruger
bouwsteen

Safari wildlife avontuur

 • private game reserve – Krugerpark
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Glamping Pongola
rondreis

Glamping avontuur mét Mozambique

 • Johannesburg - Panoramaroute - Hoedspruit - Kruger - Swaziland - Pongola - Mozambique - St. Lucia - Midlands
 • 18 dagen / 17 nachten
 • vanaf € 1.195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Stellenbosch wijn proeven
bouwsteen

Op de fiets tussen de wijnranken

 • wijngebied West-Kaap
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 515,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zuid Afrika met kinderen pinguïns
 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Zuid-Afrika met kinderen

Naar Zuid-Afrika met kinderen is een onvergetelijke reis waar jullie het jaren later nog over hebben. Ga met een eigen huurauto, op jullie reistempo, een gave safari maken en slapen in een kindvriendelijke lodge met waar mogelijk een zwembad. Onze reizende moeders en vaders van Riksja adviseren vanuit hun eigen reiservaringen met kinderen en begrijpen goed wat je wel en niet wil tijdens een reis. Daarom worden jullie middenin de natuur wakker, fris en fruitig om te gaan ziplinen langs boomtoppen of dolfijnen te spotten in Ponta do Ouro, Mozambique.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Op reis gaan met Riksja Travel brengt voordelen met zich mee en die delen we graag met je. Ondanks dat je altijd individueel en zelfstandig reist, sta je er niet alleen voor. Nooit. Wij hier in Nederland, maar ook onze collega’s in Zuid-Afrika, staan elk moment van de dag en nacht voor je klaar. Dit is niet het enige voordeel aan reizen met onze reisorganisatie. We nemen namelijk ook al het regelwerk uit handen. Zo plannen wij de handigste routes en hebben we de mooiste slaapplekken en meest bijzondere excursies al voor je uitgezocht. Wat jij moet doen? Ons vertellen wat je echt niet wilt missen in Zuid-Afrika en hoe je het liefst reist. De rest doen wij!

Hier komt bij dat Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en jij je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement.

Zuid Afrika safari
Riksja bestemmingsexpert Brian
Loading...

Meer Zuid-Afrika informatie en inspiratie

Neem een kijkje op ons Zuid-Afrika blog voor insidertips, nieuwtjes en reiservaringen.

Riksja brengt je dichterbij

De hoogtepunten van Zuid-Afrika wil je natuurlijk gezien hebben. Wat we je óók graag laten zien zijn de onontdekte plekjes van Zuid-Afrika. Zo fiets je door de straten van Soweto, ga je 24 uur offline om te leren over de Zuid-Afrikaanse natuur, overnacht je op de struisvogelboerderij van boer Neels en maak je een paardrijdtocht met lokale herders. Je ontdekt de kliffenkust van de Xhosa-bevolking, speelt voetbal met kinderen in een township van Port Elizabeth of leert heerlijke Cape-Malay gerechten bereiden bij een Afrikaanse gastvrouw. Onze Zuid-Afrika experts weten waar je moet zijn voor deze en meer bijzondere ervaringen.

Zuid Afrika accommodatie
Zuid Afrika kinderen

Reizen met impact
Reizen met Riksja Travel is duurzaam en verantwoord en je leert Zuid-Afrika en haar mensen echt kennen. We bieden je kleinschalige overnachtingsplekken, geheel weg van de massa. Deze plekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook verantwoord. Het geld dat hier verdiend wordt vloeit direct terug naar de lokale bevolking. We hanteren dan ook voor ons gehele aanbod eerlijke prijzen. Zo verdienen onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon. Bij Riksja Travel dus geen massale hotels maar op bijzondere plekken waarbij wij en jij de de lokale bevolking steunen.

Praktische informatie over Zuid-Afrika
Goed voorbereid op vakantie gaan, is het halve werk. Zo zijn er een aantal praktische zaken die je moet regelen voordat je kan genieten van Zuid-Afrika. Om het zo relaxed mogelijk te maken, hebben we alles op een rij gezet. Zo weet je in een korte tijd hoe het met visa zit en waar je euro’s wisselt voor rand.

Ben je nog aan het plannen, dan vertellen we je graag wat de beste reisroute is voor twee, drie of vier weken. Ook handig: een overzicht van de wildparken in Zuid-Afrika en onze favoriete slaapplekken.

Zuid-Afrika uitzicht

Andere bestemmingen binnen het continent Afrika:

Binnen Afrika reis je met Riksja Travel door Namibië, Botswana, Kenia, Tanzania, Marokko, Madagaskar en Egypte.

background-pattern