ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Overnachten in Zuid-Afrika

Vervoer & verblijf

In Zuid-Afrika overnachten is een belevenis op zich. Zo slaap je in een rondavel of bushlodge tijdens je safari, een guesthouse aan de oceaan, een struisvogelboerderij, of een bijenkorfhuisje. Vaak is er ook een zwembad(je) aanwezig voor een verkoelende duik. Tijdens je rondreis Zuid-Afrika slaap je in karakteristieke en kleinschalige accommodaties. Wij hebben voor onze Zuid-Afrika-bouwstenen gezocht naar een goede afwisseling tijdens de reis.

We hebben alle accommodaties zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Riksja's Choice

Wij kiezen voor sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Zo slaap je tijdens je safari in een bushlodge of tented camp en in het binnenland in kleinschalige guesthouses. Deze guesthouses worden door families gerund waardoor er een huiselijke sfeer hangt. Je hebt een eigen kamer en eigen badkamer, want voldoende comfort vinden wij onmisbaar tijdens een intensieve reis. De meeste accommodaties tijdens je reis vallen in deze categorie. Enkele voorbeelden zijn: Safari wildlife avontuur, St. Lucia nijlpaarden bootsafari en Op de fiets tussen de wijnranken.

Overnachten Zuid-Afrika

Bijsonder plekkie

Op een aantal plaatsen hebben we een ‘bijsonder plekkie’ gevonden. Deze accommodaties zijn niet per definitie luxer, maar hebben juist meer sfeer, zijn uniek gelegen, of er is meer inbegrepen, zoals gameactiviteiten of maaltijden. Zo kun je tijdens je safari echt in de bush overnachten in een chalet op palen en slaap je in Swaziland in een koloniale lodge met uitzicht over het nationale park. Op veel plekken kun je zo in bijzondere sfeer in Zuid-Afrika overnachten. In sommige bouwstenen zijn de accommodaties al een bijsonder plekkie en in andere bouwstenen kun je kiezen tussen onze karakteristieke accommodaties of bijsonder plekkie. Voorbeelden van onze bijsondere plekkies vind bij: Krugerpark Safari op z’n best! en Safari lodge aan de Kaapse kust.

Overnachten Zuid-Afrika

In stijl optie

Unieke boetiekhotels die net wat meer comfort bieden, die optie bieden we graag. Zo kun je de reis op verschillende plekken net even anders aankleden, waardoor je een extra beleving toevoegt aan de reis. Kies hier bijvoorbeeld voor tijdens een speciale gelegenheid op de reis, als start van je reis of sluit juist de reis af in een van deze bijzondere opties. Wil je een gehele rondreis in deze In stijl optie verblijven, bekijk dan zeker de route in de kaapstreek.

Glamping in Zuid-Afrika

Wil je net even wat meer van de gebaande paden en verblijf je graag midden in de natuur, waarbij je letterlijk ontwaakt met de natuurgeluiden om je heen, dan is de glamping optie interessant. Het haardvuur en je eigen braai maken deze Zuid-Afrika ervaring compleet. Verblijf in een glamping tent in Pongola, de wijnregio, Oudtshoorn en op de Panoramaroute.

4x4 Kampeerreis

De meest avontuurlijke manier van reizen, is de 4×4 kampeerrondreizen die we bieden. Ga van de gebaande paden en ontdek afgelegen delen van het Krugerpark. Combineer met deze rondreis ook gemakkelijk Mozambique waar je de ongeasfalteerde wegen trotseerd. Bekijk al de Zuid-Afrika 4×4 kampeerreizen.

background-pattern