Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Zuid-Afrika

Ga op diervriendelijke safari in het Krugerpark, sta oog in oog met de Big Five en ervaar de enorme tegenstellingen van deze bestemming tijdens je Zuid-Afrika vakantie. Wij hebben de beste plekjes in Zuid-Afrika alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een (nieuw) land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Zuid-Afrika vakantie samen.
Decorative torn edge
Zuid-Afrika vakantie
vakantie Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
rondreis Zuid-Afrika
Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika vakantie

Bestemmingsexpert

Brian

'Kaapstad; de mooiste stad van de wereld. De Tafelberg, de geschiedenis van Robben Island en de pinguïns bij Simon’s Town. De stad heeft waanzinnige plekken waar ook lokale inwoners komen. Bij het Muizenberg Strand vind je gekleurde hutjes, vriendelijk inwoners, waanzinnige bergen en veel surfers.'

Onze favoriete plekken tijdens je Zuid-Afrika vakantie

Op zoek naar de Big Five

Hoe gewoon het kan zijn in Afrika, zo gaaf is het voor ons; op safari gaan. Vele reizigers dromen ervan om elk van de Big Five af te kunnen strepen van hun lijst. Tijdens jouw Zuid-Afrika-reis is de kans groot, want deze en nog vele andere dieren leven hier in het wild. Kies ervoor om met je eigen huurauto door Kruger National Park te rijden voor een ultiem safari-moment of ga samen met een ranger door één van de vele privé-reservaten. Hoe je het ook wilt aanpakken, het wordt gegarandeerd een moment om nooit meer te vergeten!

Koninklijk Kaapstad

Als we het hebben over Zuid-Afrika, dan mogen we het gave Kaapstad niet vergeten. Deze wereldstad verveelt nooit en biedt voor elk wat unieks. Beklim De Tafelberg voor het gaafste uitzicht van de stad of bezoek de hippe stranden van Camps Bay voor een meer relaxte dag. Wist je dat er ook pinguïns zijn op Boulders Beach? Ze staan niet op de Big Five-lijst, maar het is wel uniek om ze te zien in Afrika. We kunnen zo nog veel meer plekken beschrijven, maar raden je vooral aan om het met eigen ogen te ervaren. Want dat is deze stad echt: een ervaring.

Smullen in Sud-Africa tijdens je Zuid-Afrika vakantie

Een Zuid-Afrikaanse maaltijd kun je misschien niet direct opnoemen, maar de Afrikaanse braai kennen we vast allemaal. Deze Afrikaanse vorm van barbecue staat in het teken van grote stukken vlees, een gloeiend hete gril en vooral gezelligheid. Een paar aanraders zijn cape kadgeree (een vis-, ei- en rijstgerecht) en de overheerlijke milktart, die voornamelijk gemaakt is van melk, kaneel en custard. Loopt het water je al in de mond?

Bekijk onze webinar over Zuid-Afrika

Waarom is reizen door Zuid-Afrika met Riksja zo bijzonder? Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven of kennis te maken met de lokale bevolking, in Zuid-Afrika kan het allemaal en meer. Veel reizigers komen voor de Big Five en de vele wildparken bieden dan ook gegarandeerd een fantastische safari-ervaring. Maar zo groot als het land is, zo divers is het ook. En natuurlijk reis je met Riksja geheel corona-proof!

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu écht bezoeken in Zuid-Afrika tijdens je vakantie? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende wildparken? Wat is de beste maand om naar Zuid-Afrika te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Zuid-Afrika vakantie.