Inspiratie voor je vakantie in Zuid-Afrika

Ga op diervriendelijke safari in het Krugerpark, sta oog in oog met de big five en ervaar de enorme tegenstellingen van deze bestemming tijdens je Zuid-Afrika vakantie. Wij hebben de beste plekjes in Zuid-Afrika alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Zuid-Afrika vakantie samen.

Onze favoriete plekken tijdens je Zuid-Afrika vakantie

Op zoek naar de Big Five

Zuid-Afrika & safari, het een kan bijna niet zonder het ander. Laten we dan ook maar gelijk beginnen met dat clichéplaatje. Kruger Nationaal Park, Pilanesberg, Entabeni … het maakt niet uit: overal spot je dieren in hun natuurlijke habitat. Voor Afrikaners misschien heel normaal, maar voor ons was het toch wel heel bijzonder om deze dieren eens niet achter hekken te zien. Het ene moment sta je oog in oog met olifanten en het andere moment zie je een kudde zebra’s grazen. Misschien ben jij wel een geluksvogel en vink je de volledige Big Five van je lijst af (je weet wel: de olifant, neushoorn, leeuw, buffel én het luipaard). Rijd zelf met een auto door Kruger National Park of ga op safari met een ranger en kies voor een privéreservaat, net buiten Kruger bijvoorbeeld.

Koninklijk Kaapstad

De meeste reizigers beginnen of eindigen hun Zuid-Afrika-rondreis in Kaapstad. En dat is bepaald geen straf: de wereldstad heeft voor een ieder wat wils. De Tafelberg torent er hoog bovenuit en is de grote trots van de Kaap. Voor het echte Zuid-Afrika vakantie gevoel bezoek je de hippe stranden van Camps Bay, de pinguïns op Boulders Beach en het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent: Kaap de Goede Hoop. Oh, er is zoveel te doen! Bekijk onze bouwstenen in Kaapstad en omgeving!

Smullen in Sud-Africa tijdens je Zuid-Afrika vakantie

Zuid-Afrika staat bekend om de heerlijke keuken. In de bush is een Afrikaanse braai een bekend fenomeen. Het is de Afrikaanse vorm van de barbecue: grote stukken vlees gaan op de grill en worden lang gegaard. Andere aanraders van de menukaart vinden wij bunny chow (uitgehold brood gevuld met bonen, kruiden en aardappelen), butternutsoep (pompoensoep) en cape kedgeree (gerecht met vis, eieren en rijst). Heb je daarna nog trek? Bestel dan een stukje milktart, deze bestaat – je raadt het al – voornamelijk uit melk, maar de toevoeging van kaneel, vanille en custard maakt ‘m erg verslavend.

Bekijk onze webinar over Zuid-Afrika

Waarom is reizen door Zuid-Afrika met Riksja zo bijzonder? Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven of kennis te maken met de lokale bevolking, in Zuid-Afrika kan het allemaal en meer. Veel reizigers komen voor de Big Five en de vele wildparken bieden dan ook gegarandeerd een fantastische safari-ervaring. Maar zo groot als het land is, zo divers is het ook. En natuurlijk reis je met Riksja geheel corona-proof!

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Zuid-Afrika tijdens je vakantie? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende wildparken? Wat is de beste maand om naar Zuid-Afrika te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Zuid-Afrika vakantie.