ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Rondreis Zuid-Afrika

Unieke individuele rondreizen op maat

Rondreis Zuid Afrika

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele en individuele Zuid-Afrika-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Zuid-Afrika bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een tented camp of op een struisvogelboerderij? Bel of mail ons; wij als Zuid-Afrika-fanaten helpen je graag op weg met het samenstellen van jouw ideale rondreis in Zuid-Afrika.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Zuid-Afrika

Neem contact op met Zuid-Afrika expert, Brian

Twijfel je welke reis het beste bij je past? Ik geef je graag reisadvies op maat.
Geef je wensen aan mij door en ontvang een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Zuid-Afrika-expert Brian
Decorative torn edge

Rondreis Zuid-Afrika: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door Zuid-Afrika?

Als je een rondreis door Zuid-Afrika gaat maken is een logische reisroute erg fijn. Het land heeft ontzettend veel te bieden en in de korte tijd dat je er bent wil je zo min mogelijk missen. Daarom hebben wij een aantal reisroutes voor je uitgestippeld. Zo hebben we een reisadvies voor twee, drie of vier weken. Zodra je wat minder lang de tijd hebt is het verstandig om je op één gebied te concentreren. Heb je wat langer de tijd dan is het combineren van meerdere gebieden zeker aan te raden. Op onze reisroute pagina vind je uitgebreide informatie over twee-, drie- en vier-weekse rondreizen door Zuid-Afrika. Uiteraard liggen deze routes niet vast en ben je zelf vrij om je eigen route te bepalen met onze Zuid-Afrika bouwstenen.

Zuid-Afrika kudu
B&B Ponto Do Ouro Mozambique

Zijn de Zuid-Afrika rondreizen met een groep of individueel?

Een rondreis Zuid-Afrika is met Riksja Travel altijd individueel. Hierdoor zijn al onze rondreizen flexibel en kan je de rondreis aanpassen waar nodig. Uiteraard staan wij, samen met onze lokale partners, 24/7 voor jullie klaar tijdens jullie rondreis Zuid-Afrika. Met onze Zuid-Afrika bouwstenen kan je zelf een rondreis samenstellen die precies aansluit op jouw wensen. Geen zin om te puzzelen? Dan zijn onze kant en klare Zuid-Afrika rondreizen een goed alternatief.

Kan ik de bovenstaande rondreizen nog aanpassen?

Ja, de rondreizen kunnen op maat gemaakt worden. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar echte unieke slaapplekken? In Zuid-Afrika hebben we meerdere ‘Bijsondere plekkies’. Deze overnachtingen hebben meer sfeer, zijn uniek gelegen of er is meer inbegrepen. Zo slaap je tijdens onze ‘Safari lodge aan de Kaapse kust’ bouwsteen in een safaritent midden in de natuur en val je rustig in slaap bij de bushgeluiden. Kan je geen genoeg krijgen van safari’s? Voeg dan de bouwsteen ‘Krugerpark Safari op z’n best!’ of ‘Pilanesberg: zorgeloos zebra’s spotten’ toe aan je Zuid-Afrika rondreis. Onze Zuid-Afrika reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis Zuid-Afrika.

Hoe reis je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika?

De ideale manier om door Zuid-Afrika te reizen is met eigen vervoer. Je bepaalt zelf het tempo en bent niet afhankelijk van anderen. Afhankelijk van de reis die je door Zuid-Afrika gaat maken, is een binnenlandse vlucht vaak gewenst. Zuid-Afrika is een groot uitgestrekt land en vaak, vanwege een beperkte hoeveelheid tijd, is dit een goede oplossing om tijd te besparen. Dit biedt de mogelijkheid om meerdere gebieden te combineren tijdens jouw Zuid-Afrika rondreis. Op onze vervoer pagina vind je meer informatie over het huren van een auto in Zuid-Afrika.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Zuid-Afrika?

Een rondreis Zuid-Afrika is het hele jaar door te maken. Uiteraard zijn er wel wat verschillen per seizoen waar je als reiziger rekening mee moet houden. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika is 25°C ondanks de grote van het land.
Een aantal maanden is het een stuk drukker in Zuid-Afrika dan in andere maanden. Zo is het in december en januari hoogseizoen in Zuid-Afrika aangezien de Zuid-Afrikanen dan zelf vakantie hebben. Daarnaast is het tijdens onze zomervakantie (juli en augustus) ook erg druk in Zuid-Afrika. Het is daarom belangrijk dat je hier rekening mee houdt tijdens het boeken van je rondreis Zuid-Afrika. Je wilt natuurlijk niet dat alle leuke plekjes al volgeboekt zijn. Het voor- of najaar is een rustigere periode in Zuid-Afrika. Zo kan je in het najaar genieten van de Tuinroute in volle bloei.

Zuid-Afrika kent verschillende regio’s met ieder toch een eigen klimaat. Zo is de beste reistijd voor het noorden onze zomer. Het oosten van Zuid-Afrika is zo goed als het hele jaar door te bereizen en het zuiden van Zuid-Afrika is het best te bereizen in de Zuid-Afrikaanse zomer. Voor uitgebreide informatie over het klimaat in Zuid-Afrika ga je naar onze klimaat pagina.

eSwatini auto 4x4 tent natuur
Zuid-Afrika lokale vrouwen

Praktische informatie tijdens je Zuid-Afrika rondreis

Voor een rondreis door Zuid-Afrika is het belangrijk dat je van tevoren al een aantal zaken geregeld hebt. Dit om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart op reis kan gaan en niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele Malaria maatregelen treffen, je pinpas op werelddekking zetten en zorgen voor de juiste reisdocumenten. Op onze algemene informatie pagina kan je onder andere terecht voor informatie over een visum, gezondheid en andere handige weetjes voor vertrek.

Veelgestelde vragen over Zuid-Afrika

  • Is Zuid-Afrika geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika?
  • Welke vaccinaties heb je nodig voor Zuid-Afrika?
  • Welke valuta gebruiken ze in Zuid-Afrika?
  • Hoe reis je door Zuid-Afrika?
background-pattern