ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Zuid-Afrika Pilanesberg zebra's

Pilanesberg: zorgeloos zebra’s spotten

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pilanesberg – Entabeni
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 595,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 4 safari activiteiten
✔ Op safari in malariavrij gebied
✔ Je verblijft in sfeervolle lodges
✔ 4 safari activiteiten om de Big Five te spotten

Zorgeloos op safari. Dat kun je ten noorden van Johannesburg in de wildparken Pilanesberg en Entabeni. Het zijn namelijk malariavrije gebieden. En toch heb je kans de Big Five te spotten. Ben je al eens in Zuid-Afrika geweest of wil je het malariagebied vermijden, dan is deze bouwsteen een goede keuze. In Pilanesberg stap je voor safari in je eigen huurauto. Je slaapt in het park zodat je bij zonsopgang direct op safari kunt. Je combineert dit wildpark met het minder bekende Entabeni, waar wij verrast werden door de glooiende en groene omgeving. In het Entabeni Natuurreservaat ga je op pad met een ervaren ranger.
Zonsopgang Entabeni Zuid-Afrika safari
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Pilanesberg

reistijd: circa 230 km, 3 uur

Op drie uur rijden van Johannesburg ligt Pilanesberg National Park. Een spectaculair landschap met bushveld, valleien en kloven, ontstaan door een vulkaanuitbarsting 1300 miljoen jaar geleden. Er leven 7000 wilde dieren met elkaar waaronder de gehele Big Five. Als je op tijd vertrekt vanuit Johannesburg, heb je de hele middag tijd voor safari. Al rijdend naar je accommodatie spot je het eerste wild. Wij kiezen voor een overnachting midden in het park zodat je ’s morgens vroeg (met zonsopgang) direct op pad kunt. De dieren zijn dan het actiefst, omdat het nog niet zo warm is. Je slaapt in een chalet of safaritent, afhankelijk van de beschikbaarheid. Het is geen luxe, maar wel de comfort van een eigen badkamer, een zwembad en een restaurant voor je lunch en avondeten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Self-drive-safari Pilanesberg

Vroeg in de ochtend rijden we met eigen auto het Pilanesberg National Park in voor de safari. Licht teleurgesteld zien we het eerste uur geen wild, alsof ze precies vandaag hadden besloten uit te slapen (dat hadden wij ook best gewild). De natuur is onvoorspelbaar. Gelukkig werd ons geduld beloond met een groep leeuwen midden op de weg, pal voor ons. Geheel relaxed, alsof ze net hun maaltje op hebben, steken ze over. Met ingehouden adem volgen we ze op de voet. Langzaam rijden we verder, bang om iets te missen. Dieren zijn soms lastig te zien door het struikgewas. We hebben geluk dat een hyena net opstaat om wat te drinken, anders hadden we die vast gemist. We kunnen wel blijven rijden, maar met zonsondergang moet je weer bij je kamp zijn. Een duik in het zwembad is lekker na zo’n warme dag in de auto. ’s Avonds schuiven we aan bij het diner in het restaurant (exclusief). Er is ook een braai (Afrikaanse bbq) bij je huisje aanwezig.

Decorative torn edge

Dag 3 – Van Pilanesberg naar Entabeni

reistijd: circa 280 km, 5 uur

Vandaag rijd je al speurend naar wild Pilanesberg uit naar Entabeni, zo’n vijf uur rijden. In dit kleinschalige natuurreservaat mag je niet met eigen auto op safari, maar maak je game drives (jeepsafari’s) met een ranger. Zorg dat je op tijd aankomt, dan kun je diezelfde middag al mee op game drive. Je ziet hier onder andere olifanten, neushoorns, nijlpaarden en veel kleine wildsoorten als antilopen en zebra’s. Ranger Steven vertelt enthousiast over de flora en fauna en we kunnen het eerste wild al snel afvinken. Halverwege de rit stappen we uit voor een African sundowner, een drankje bij zonsondergang. Met een savannah (soort cider) in ons hand dromen we weg bij de ondergaande zon. Terug in het kamp worden we opgewacht met een traditionele bush braai. Je slaapt in een kleinschalig en sfeervol bush camp in een luxe safaritent met een rieten dak, een houten veranda en een buitendouche. Er is geen omheining om het bush camp, dus dieren kunnen dwars door het kamp trekken. In verband met de veiligheid word je ’s avonds naar je tent begeleid door een ranger. Dit is Afrika op zijn puurst.

Decorative torn edge

Dag 4 – Op safari met een ervaren ranger

In alle vroegte worden we gewekt voor een tweede game drive. Voor we het weten staan we oog in oog met een olifantenfamilie. Ze staan midden op de weg. Als we al wilden doorrijden, dan is dat hoe dan ook geen optie. Na grote gebaren met de slurf en opgooiend zand trekken ze verder. Wat een start van een nieuwe dag, dat belooft wat. We zien jakhalzen, neushoorns, nijlpaarden, zebra’s, giraffen en gnoes. Een geslaagde dag! Hongerig schuiven we aan bij het ontbijt. Voordat de middaggamedrive van start gaat, heb je wat tijd voor jezelf. Foto’s uit zoeken, boek lezen of even relaxen op je veranda. Je bent tenslotte vroeg op tijdens deze safaridagen. Wij zijn onder de indruk van het diverse landschap met glooiende groene heuvels en watertjes. ’s Avonds schuiven we opnieuw aan voor het diner en kletsen we, na opnieuw een bijzondere game drive, met de andere reizigers.

Decorative torn edge

Dag 5 – Vertrek

Om het af te leren mogen we nog één keer mee op game drive. We krijgen er geen genoeg van. Op het laatste moment zien we een familie leeuwen spelend met hun twee welpjes. Wow, onze dag kan niet meer stuk.

Hiervandaan rijd je door, richting het Krugerpark of – als je je reis malariavrij wilt houden – vlieg je naar Port Elizabeth en vervolg je de reis met de Tuinroute op weg naar Kaapstad.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Pilanesberg: zorgeloos zebra’s spotten

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Pilanesberg In stijl in Zuid-Afrika
Pilanesberg in Zuid-Afrika
Pilanesberg In stijl in Zuid-Afrika
Pilanesberg In stijl in Zuid-Afrika
Variant
1

Pilanesberg: zorgeloos zebra's spotten - In stijl optie

 • Reissom:
  € 760,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfortabele lodge in Pilanesberg, 2 nachten in een kleinschalig en sfeervol bush camp in een luxe safaritent, 6x safari activiteiten met ranger, ontbijt, 1x lunch, 4x diner

Wil je liever slapen in een lodge met uitzicht op Pilanesberg National Park? Kies dan voor deze optie. Het is malariavrij, makkelijk bereikbaar en er komt veel wildlife voor waaronder de Big Five (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel). Ontstaan uit een inmiddels uitgestorven vulkaan waar nu glooiende heuvels en wateren uit zijn voortgekomen. Je slaapt in een comfortabele lodge voorzien van alle gemakken met uitzicht op het park. Naast dat je het park ook goed kunt berijden met je eigen huurauto, zit bij deze lodge een game drive per dag inclusief waarbij je met een ervaren gids op pad gaat. Zij weten als geen ander waar het wild zich soms verstopt en kunnen je van alles vertellen over de flora en fauna.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kruger Selfdrive Olifanten Zuid-Afrika
bouwsteen

Selfdrive Safari in Kruger

 • Kruger National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 233,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kaapstad Bo Kaap gekleurde huisjes
bouwsteen

Kleurrijk Kaapstad

 • Kaapstad
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Stellenbosch wijn proeven
bouwsteen

Op de fiets tussen de wijnranken

 • wijngebied West-Kaap
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 515,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Uitzicht Panorama route Zuid-Afrika
bouwsteen

Tzaneen: canyon’s & safari

 • Tzaneen-regio - Panoramaroute - Krugerpark
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern