Menu background

Naar boven

Kuier op die Tuinroete

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tsitsikamma en Robberg natuurreservaat
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 183,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. Robbergwandeling met gids
Actief genieten van de natuur staat centraal in deze bouwsteen. Langs de Tuinroute vind je het Tsitsikamma National Park waar je op eigen houtje langs ruige kust met metershoge wanden loopt. Klim over oude bomen, stop bij (soms) verlaten strandjes en spot pinguïns, verstopt tussen de struiken. Je slaapt in een sfeervol guesthouse net buiten het park.

Al wandelend ontdek je met een gids het Robberg Nature Reserve. De zilte zeelucht komt je tegemoet als je over de houten wandelpaden langs zee loopt. Je hebt kans om robben, pinguïns en andere dieren van dichtbij te zien. Als je geluk hebt, spot je zelfs dolfijnen vanaf de kust!
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Tsitsikamma National Park

Deze bouwsteen plan je gemakkelijk in na je verblijf in het Addo Elephant Park. In ongeveer drieënhalf uur rijd je naar het Tsitsikamma National Park. Daar aangekomen wandel je over bospaden en de wankele, houten suspension bridge. Aan de rand van Tsitsikamma National Park hebben we een leuk en knus guesthouse gevonden, lekker rustig gelegen midden in de natuur. Na de inspanning in Tsitsikamma kun je hier helemaal tot rust komen en relaxen bij het zwembad of in de tuin. De goed verzorgde en sfeervolle kamers zijn voorzien van alle faciliteiten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Plettenberg Bay

Reisduur: ongeveer 1 uur, circa 65 km.

Vanochtend kun je Tsitsikamma nog even in of je rijdt vast door naar Plettenberg Bay. ‘Plett’ zoals de locals het noemen, is een vrij toeristische plaats aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Dit vanwege de brede zandstranden. Ook aan goede restaurants ontbreekt het niet in Plett: kies een van de visrestaurants aan het strand en neem bijvoorbeeld een grote portie fish ’n chips. Je slaapt vannacht in een comfortabel guesthouse niet ver van zee.

Van juli tot november is het walvisseizoen in Zuid-Afrika. Als je niet naar Hermanus gaat, kun je vanuit Plett ook een walvisboottocht doen. We plannen deze dan vanochtend vroeg voor je in. Ook buiten het seizoen vind je het hele jaar door springende tuimelaardolfijnen en de zeldzamere Indo-Pacific Humpback-dolfijn laat zich ook af en toe zien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Wandelen in Robberg natuurreservaat

Na het ontbijt ga je met een gids naar het Robberg Nature Reserve, een plek die minder toeristisch is vergeleken met het grotere Tsitsikamma Park. Het wat ruigere natuurreservaat loopt vanaf het land de zee in en wordt Pensinsula genoemd. Je wandelt ongeveer anderhalf uur over wandelweg ‘The Gap’, waarbij je langzaam omhoog klimt via rotsachtige paden (met normale conditie prima te doen). Beneden in zee spelen robben, de naam Robberg National Park moet ergens vandaan komen tenslotte … Via de andere kant van de berg loop je terug, waar je de rotsachtige omgeving inruilt voor immens witte zandduinen. Geoefende wandelaars met extra tijd kunnen een langere wandeling maken (zonder gids) van negen kilometer, het hele eiland rond. Denk aan goede schoenen voor de soms lastige wegen. Aansluitend reis je door naar Addo of richting Kaapstad over de Route 62 met de bouwsteen Thuis op de Route 62.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Kuier op die Tuinroete

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: ziplineavontuur

 • Reissom:
  € ,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ziplineavontuur inclusief gids en drankjes

Harnas aan, de boom in en slingeren maar. Van boomtop naar boomtop zoef je over dikke kabels tussen de reuzenbomen. Je kijkt uit over het dichtbegroeide bos, waar meer dan tweehonderd soorten vogels voorkomen. Op elk platform kom je even bij, terwijl de gids vertelt over het leven in de bossen. Na drie uur sta je weer met beide benen op de grond.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof

 • Reissom:
  € ,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kajaktour inclusief gids, exclusief wetsuit

Je verzamelt met een groepje medekajakkers in het Tsitsikamma National Park bij het strand. Nadat je een wetsuite hebt aangetrokken en een uitleg hebt gekregen van een van de instructeurs, mag je in je kajak gaan zitten. Je peddelt vanaf het vertrekpunt de oceaan op. Je moet flink peddelen om tegen de golven in te varen, maar wanneer je de grootste golven getroseerd hebt, vaar je onder de bekende hangbrug door de Storms River Kloof in. Het belooft een mooi avontuur te worden waarbij je in circa tweeënhalf uur de rivier afglijdt, grotten bezoekt, wandelt door dit schitterende natuurgebied en van kliffen af mag springen. Minimumleeftijd is 5 jaar.

Decorative torn edge
Variant
3

Optionele excursie: segwaytour

 • Reissom:
  € 63,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  segwaytour inclusief gids

Verken Tsitsikamma op een andere manier en rol met een segway het park door. Je krijgt een twintig minuten durende training voordat je op pad gaat, dwars door Stormsriver Village en het eeuwenoude, koele bos. Via de duizend jaar oude Big Tree ga je terug naar de Village. De excursie duurt twee uur.

Decorative torn edge
Variant
4

Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee

 • Reissom:
  € 45,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  quadbike tour inclusief gids
Deze quadbike tocht van zestien kilometer is leuk voor beginners en ervaren rijders. Je gaat dwars door het bos met hoge bomen en uitzichten op de oceaan. Leef je uit in de modder en stop af en toe om te genieten van je omgeving. De minimumleeftijd is 16 jaar. Jongere personen mogen achterop onder begeleiding.
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Route 62 Heidelberg thuis
bouwsteen

Thuis op Route 62

 • Oudtshoorn - Heidelberg
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Grijze reuzen van Addo Park

 • Addo Elephant National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 142,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge