ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Hoe reis je door Zuid-Afrika?

Vervoer & verblijf

Zuid-Afrika hoe reis je er
Zuid-Afrika safari Krugerpark zebra

Vervoer in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is vooral bekend door het Krugerpark en Kaapstad, maar Zuid-Afrika biedt veel meer. Lees hier meer over ons advies over hoe je het beste door Zuid-Afrika reist. Want wat kies je? Ga je naar Johannesburg of bezoek je een wijnproeverij in Stellenbosch? Zuid-Afrika is een heel divers land en er is dan ook voor ieder wat wils tijdens een Zuid-Afrika-rondreis.

Reisadvies Zuid-Afrika: het vervoer?

Zelf rijden is dé manier om te reizen tijdens je Zuid-Afrika-vakantie: allereerst heb je met een auto de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen. We vinden het zelf ook prettig om te kunnen stoppen waar je wilt en niet afhankelijk te zijn van anderen. In Zuid-Afrika zijn de meeste wegen geasfalteerd en je rijdt aan de linkerkant van de weg. Nadat je de ruitenwisser een aantal keer hebt verwisseld met de richtingaanwijzers, went het links rijden snel. De meeste mensen reizen in een huurauto door Zuid-Afrika en slapen ’s nachts in diverse accommodaties op de route. Omdat de wegen op de route van Johannesburg naar Kaapstad niet altijd in even goede staat verkeren, kun je er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika te nemen.

Zuid-Afrika Addo olifanten vanuit auto
Auto met daktent in Zuid-Afrika

Een avontuurlijke manier om door Zuid-Afrika te reizen én de reis intens te beleven, is het rondreizen met een 4-wheel-drive met een tent op het dak. In je eigen tempo beleef en zie je Zuid-Afrika. Aan het einde van de dag klap je je tent uit en slaap je op het dak van de auto. ’s Avonds geniet van je van de heldere sterrenhemel bij een kampvuur en klim je na een avontuurlijke dag in je tent. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. De volgende ochtend is je tent binnen vijf minuten weer ingeklapt en reis je verder naar de volgende camping. Met een 4×4 kun je op vakantie door Zuid-Afrika, Botswana, Zambia of Mozambique. Voor meer informatie over onze 4×4-rondreizen kun je op onze 4×4-pagina kijken.

Wanneer je een beperkt aantal dagen tot je beschikking hebt en toch veel van Zuid-Afrika wilt zien, kun je gebruik maken van een binnenlandse vlucht. Er gaan dagelijks vluchten van en naar Johannesburg, Kaapstad, Port Elizabeth en Durban. De meeste reizigers vliegen van Durban naar Port Elizabeth om tijd te besparen en vliegen over de Transkei heen. Heb je wel genoeg tijd dan is de Transkei een absolute aanrader. Deze provincie, die het geboorteland van Nelson Mandela is, is nog vrij onontdekt bij toeristen en hier vind je een ander soort Zuid-Afrika. Mocht je een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika nemen, houd dan rekening met ongeveer € 180,- per persoon voor een enkele reis. Vlieg je naar Zambia, Botswana of Mozambique dan ligt de prijs op ongeveer € 300,- per persoon voor een enkele reis.

Zuid-Afrika uitzicht Kaapstad vliegtuig
background-pattern