ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

Wie zijn wij?

Riksja bestemmingsexperts Zuid-Afrika

Reizen met Riksja

Over Riksja Zuid-Afrika

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Zuid-Afrika bouwstenen en Zuid-Afrika rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Zuid-Afrika. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een Zuid-Afrika en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op duurzaam reizen in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika specialist - Judith Konneman

Zuid Afrika, wat een bestemming! Sinds 2012 mag ik dit land aan mijn lijstje toevoegen, en met stip! Het is voor mij de ideale mix van cultuur, ruige kustlijn, ontmoetingen met de vriendelijke bevolking en natuurlijk het spotten van wilde dieren.

Mijn hoogtepunt was de ontmoeting met een van de grijze reuzen in een privéreservaat nabij het Krugerpark. In een stoere jeep waren we al vroeg in de ochtend vertrokken, onze gids vertelde ons over het spotten van wild, toen hij ineens linksaf sloeg. Na hobbel-de-bobbel over een stoffig pad en het omzeilen van takken, kwam de jeep tot stilstand en keek ik recht in de ogen van een enorme olifant. Mijn hart bonsde in mijn keel, wat een intens en bijzonder moment. Ik kon ‘m ruiken, hoorde hem kauwen op wat blaadjes en voelde de wind van zijn wapperende mega-oren in mijn gezicht. Wow! Onder het genot van een Zuid-Afrikaans wijntje denk ik er nog vaak aan terug …

Brian Vis

Ik ben reisspecialist bij Riksja Zuid-Afrika. Vanaf jongs af aan ben ik gek op het ontdekken van nieuwe bestemmingen, culturen en gebieden. Na een aantal fantastische reizen over de hele wereld kwam ik uit in Afrika. Dit moedercontinent heeft me toen zo gegrepen dat bij elke nieuwe reis die ik wil maken. Met name Zuid-Afrika is een bestemming waar ik steeds weer naar toe kan reizen en waar ik steeds weer iets anders kan zien. De adembenemende natuur aan de Panoramaroute, de kliffen van de Kaap de Goede Hoop, het culturele hart van Zuid-Afrika met de Apartheid en de wildlife in een van de vele National Parks waarbij je de Big 5 kunt spotten. Zelf kijk ik altijd mijn ogen uit bij de onontdekte pareltjes waarbij je nog echt de lokale bevolking ziet genieten van de schoonheid van het land. Bijvoorbeeld het Surfstrand bij Muizenberg in Kaapstad is echt een van mijn favorieten! Met al deze ervaringen help ik jou graag puzzelen bij een geweldige reis door Zuid-Afrika!

Anne Kempe

De eerste reis die ik heb gemaakt heeft ervoor gezorgd dat mijn liefde voor reizen is ontwikkeld naar een heuse passie. Het contact met de lokale bevolking en de cultuur die je van dichtbij meemaakt, maken voor mij een reis extra bijzonder. Het heeft mij laten zien hoeveel mooie mensen en culturen er op de wereld zijn. Reizen vormt je. Het zet je aan het denken, het maakt je bewust van het leven, wijzer en vooral erg dankbaar. Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor reizen te combineren met het organiseren van jouw persoonlijke, unieke reiservaring.

Een reis naar Zuid-Afrika betekent voor mij vrijheid, cultuur, natuur en avontuur: de perfecte combinatie als je het mij vraagt! Rondrijden in een huurauto door een prachtig landschap, leren over de apartheid en Nelson Mandela, de lokale bevolking ontmoeten, lange wandelingen maken, wijn drinken in Stellenbosch en een boek lezen aan het strand. En natuurlijk het wild spotten in de natuurparken. Een bestemming die een bezoek waard is!

Stanley Duurham

Na ruim vier jaar in Suriname te hebben gewoond en gewerkt was het tijd voor een nieuwe stap. Een nieuwe baan als reisspecialist, nieuwe collega’s en een nieuwe bestemming: Zuid-Afrika. Een baan waar ik elke dag met plezier aan werk, mensen enthousiasmeer, samen met leuke collega’s.

Reizen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, waar je zorgeloos een nieuwe wereld gaat ontdekken. Ontmoetingen die je de rest van je leven bijblijven en een flinke dosis spanning wanneer je oog in oog staat met een wild dier. Op plekken komen waar je al heel je leven van droomt en elke dag opstaan met een glimlach van oor tot oor. Dit is voor mij Zuid-Afrika, het land dat m’n hart sneller doet laten kloppen!

Ik help je graag om ook jouw droom waar te maken in Zuid-Afrika. Als reisspecialist luister ik naar jouw wensen, zodat we samen kunnen puzzelen om een ultieme reis naar Zuid-Afrika te realiseren. Ik vertel je graag in alle geuren en kleuren over de vele hoogtepunten en bijzondere plekken die het land zo speciaal maken.

Onze partners ter plaatse

In Zuid-Afrika werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Zuid-Afrika-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.