ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Wie zijn wij?

Riksja bestemmingsexperts Zuid-Afrika

Reizen met Riksja

Over Riksja Zuid-Afrika

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Zuid-Afrika bouwstenen en Zuid-Afrika rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Zuid-Afrika. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een Zuid-Afrika en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op duurzaam reizen in Zuid-Afrika.

Brian Olifant

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Brian Vis

Hoi, ik ben Brian en ik ben bestemmingsexpert voor Zuid-Afrika bij Riksja Travel. Vanaf jongs af aan ben ik gek op het ontdekken van nieuwe bestemmingen, culturen en gebieden. Na een aantal fantastische reizen over de hele wereld kwam ik uit in Afrika. En ja, zodra je in Afrika bent geweest, wil je niet meer anders. Vooral Zuid-Afrika is een bestemming waar ik steeds weer naar toe kan reizen en waar ik steeds weer nieuwe impressies van het land krijg, ondanks dat ik er inmiddels als drie keer ben geweest. Als wildlife-liefhebber kan in in Zuid-Afrika echt mijn hart ophalen en gelukkig heb ik de Afrikaanse Big-5 ook al mogen afstrepen. De kick die je krijgt zodra je oog in oog met reusachtige olifanten staat is onbeschrijflijk. Mijn ultieme tip voor een reis naar Zuid-Afrika begint eigenlijk al tijdens de voorbereiding. Als je je goed inleest in de geschiedenis van Zuid-Afrika zie je pas écht meer. De verdeeldheid door de Apartheid, de Voortrekkers en de verschillende volkeren zie je nog altijd terug in het dagelijkse beeld,. Met deze voorkennis krijgt je reis door Zuid-Afrika een extra dimensie!

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Margriet Meinsma

Tijdens mijn eerste reis door Zuid-Afrika ben ik meteen verliefd geworden op dit prachtige land. Van wild spotten kan ik geen genoeg krijgen. Leeuwen, luipaarden, olifanten en giraffen van heel dichtbij zien vind ik iedere keer weer heel indrukwekkend en bijzonder! Dit is voor mij dan ook echt Afrika. Maar Zuid-Afrika heeft nog veel meer te bieden: wandelen door de Drakensbergen, prachtige autoroutes rijden langs de kust, walvissen zien en relaxen aan het strand. Tel de vriendelijke inwoners daarbij op en je hebt de perfecte reisbestemming in mijn optiek. Ik help mensen heel graag om dit geweldige land ook te ontdekken en er een fantastische en onvergetelijke tijd te beleven!

Zuid-Afrika tripcoördinator - Marjolein van den Heuvel

Reizen, het is mijn absolute passie! Nieuwe bestemmingen, nieuwe culturen en het ontmoeten van nieuwe mensen, dat maakt het reizen zo mooi. Hoe geweldig is het dat je je soms alleen op de wereld kunt voelen, de grootsheid van de natuur kunt ervaren maar ook zoveel kunt leren van de lokale bevolking over het leven daar. Het zorgt voor begrip, voor verbazing, levenslessen en ook voor dankbaarheid.

Voor mij was dan ook al snel duidelijk dat ik van deze passie mijn werk wilde maken om te zorgen dat iedereen deze mooie ervaringen mag opdoen. Al bijna 15 jaar mag ik deze hobby mijn baan noemen en ik heb in alle jaren flink wat mooie bestemmingen mogen ontdekken.

Recent heb ik reizen mogen maken door Namibië en Zuid-Afrika en ben ik absoluut verliefd geworden op dit continent! Mijn laatste reis naar Zuid-Afrika heeft me geleerd dat Zuid-Afrika cultuur, natuur en avontuur in één reis is.
Een bestemming waarbij je iedere honderd kilometer in een compleet ander landschap terecht kunt komen, van de Panoramaroute met fenomenale vergezichten, wandelen door Drakensbergen, de Big Five spotten in de meest prachtige natuurparken als Hluhluwe tot aan de prachtige kust en opspringende walvissen in St. Lucia.

Ik vind het fantastisch dat ik al mijn ervaring en enthousiasme kan gebruiken om voor jullie de mooiste reis samen te stellen naar dit prachtige continent!

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Vincent Dekker

Reizen maakt je rijker! In de breedste zin van het woord. Reizen zijn altijd momenten van bezinning en het levert mij mooie en nieuwe inzichten op. Na mijn laatste reis naar het Afrikaanse continent wist ik wat ik wilde: reizigers helpen met mijn eigen reiservaring.

Ik vind het altijd leuk om tijdens een reis alweer te filosoferen over een nieuwe reis en dit bracht mij in de loop der tijd naar diverse bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. Afrika heeft iets machtigs. De savannes, safari’s en het wildlife hebben veel indruk op mij gemaakt. Met mijn camera en wildlife guide ga ik op pad en zie ik wildlife spotten echt als een sport. Dit in combinatie met de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de prachtige vergezichten heeft mij doen besluiten weer een nieuwe reis naar Zuid-Afrika te plannen! Als je wilt sparren over jouw reisplannen ben je bij mij aan het juiste adres. Met de bouwstenen die we aanbieden bouwen we letterlijk de reis van je dromen!

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Anne Scheijgrond

Voor mij voelt Zuid-Afrika als thuiskomen. Tijdens mijn eerste reis hier naartoe wist ik direct: hier kom ik terug. Ik ben er sindsdien diverse keren geweest, waaronder twee keer een lange periode door er te studeren en te werken. Door in Zuid-Afrika te wonen en reizen heb ik niet alleen het land goed leren kennen, maar ben ik me er ook thuis gaan voelen en ervan gaan houden. Zuid-Afrika heeft alles te bieden voor een unieke reis waarin je prachtige natuur, fascinerende culturen, relaxte badplaatsen en spectaculaire wildlife zal aantreffen. Naast diverse hoogtepunten waarbij ik oog in oog stond met leeuwen, cheeta’s, olifanten en mestbal-rollende-dungbeetles (geloof me, dit is gaaf om te zien!) is voor mij de culturele diversiteit en de geschiedenis van het land een enorme eyeopener geweest. Zuid-Afrika is voor mij een land waarbij plezier, verwondering en leermomenten samengaan en ik kan het dan ook alleen maar aanbevelen aan iedereen die openstaat voor een ondernemende reis en onvergetelijke ervaring! Benieuwd welke reis het beste bij mij past, kijk dan hier: Actief door de natuur in Zuid-Afrika.

Onze partners ter plaatse

In Zuid-Afrika werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Zuid-Afrika-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern