ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Wie zijn wij?

Wie zijn wij en contact
Team Afrika

Reizen met Riksja

Over Riksja Zuid-Afrika

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Zuid-Afrika bouwstenen en Zuid-Afrika rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Zuid-Afrika. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een Zuid-Afrika en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op duurzaam reizen in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika safari - Brian bestemmingsexpert

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Brian Vis

Hoi, ik ben Brian en ik ben bestemmingsexpert voor Zuid-Afrika bij Riksja Travel. Vanaf jongs af aan ben ik gek op het ontdekken van nieuwe bestemmingen, culturen en gebieden. Na een aantal fantastische reizen over de hele wereld kwam ik uit in Afrika. En ja, zodra je in Afrika bent geweest, wil je niet meer anders. Vooral Zuid-Afrika is een bestemming waar ik steeds weer naar toe kan reizen en waar ik steeds weer nieuwe impressies van het land krijg, ondanks dat ik er inmiddels als drie keer ben geweest. Als wildlife-liefhebber kan in in Zuid-Afrika echt mijn hart ophalen en gelukkig heb ik de Afrikaanse Big 5 ook al mogen afstrepen. De kick die je krijgt zodra je oog in oog met reusachtige olifanten staat is onbeschrijflijk. Mijn ultieme tip voor een reis naar Zuid-Afrika begint eigenlijk al tijdens de voorbereiding. Als je je goed inleest in de geschiedenis van Zuid-Afrika zie je pas écht meer. De verdeeldheid door de Apartheid, de Voortrekkers en de verschillende volkeren zie je nog altijd terug in het dagelijkse beeld,. Met deze voorkennis krijgt je reis door Zuid-Afrika een extra dimensie!

Zuid-Afrika tripcoördinator - Marjolein van den Heuvel

Reizen, het is mijn absolute passie! Nieuwe bestemmingen, nieuwe culturen en het ontmoeten van nieuwe mensen, dat maakt het reizen zo mooi. Hoe geweldig is het dat je je soms alleen op de wereld kunt voelen, de grootsheid van de natuur kunt ervaren maar ook zoveel kunt leren van de lokale bevolking over het leven daar. Het zorgt voor begrip, voor verbazing, levenslessen en ook voor dankbaarheid.

Voor mij was dan ook al snel duidelijk dat ik van deze passie mijn werk wilde maken om te zorgen dat iedereen deze mooie ervaringen mag opdoen. Al bijna 15 jaar mag ik deze hobby mijn baan noemen en ik heb in alle jaren flink wat mooie bestemmingen mogen ontdekken.

Recent heb ik reizen mogen maken door Namibië en Zuid-Afrika en ben ik absoluut verliefd geworden op dit continent! Mijn laatste reis naar Zuid-Afrika heeft me geleerd dat Zuid-Afrika cultuur, natuur en avontuur in één reis is.
Een bestemming waarbij je iedere honderd kilometer in een compleet ander landschap terecht kunt komen, van de Panoramaroute met fenomenale vergezichten, wandelen door Drakensbergen, de Big Five spotten in de meest prachtige natuurparken als Hluhluwe tot aan de prachtige kust en opspringende walvissen in St. Lucia.

Ik vind het fantastisch dat ik al mijn ervaring en enthousiasme kan gebruiken om voor jullie de mooiste reis samen te stellen naar dit prachtige continent!

Zuid-Afrika specialist Marjolein
Bestemmingsexpert Zuid-Afrika

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Vincent Dekker

Reizen maakt je rijker! In de breedste zin van het woord. Reizen zijn altijd momenten van bezinning en het levert mij mooie en nieuwe inzichten op. Na mijn laatste reis naar het Afrikaanse continent wist ik wat ik wilde: reizigers helpen met mijn eigen reiservaring.

Ik vind het altijd leuk om tijdens een reis alweer te filosoferen over een nieuwe reis en dit bracht mij in de loop der tijd naar diverse bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. Afrika heeft iets machtigs. De savannes, safari’s en het wildlife hebben veel indruk op mij gemaakt. Met mijn camera en wildlife guide ga ik op pad en zie ik wildlife spotten echt als een sport. Dit in combinatie met de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de prachtige vergezichten heeft mij doen besluiten weer een nieuwe reis naar Zuid-Afrika te plannen! Als je wilt sparren over jouw reisplannen ben je bij mij aan het juiste adres. Met de bouwstenen die we aanbieden bouwen we letterlijk de reis van je dromen!

Zuid-Afrika bestemmingsexpert - Lindsey van der Mark

Prachtige stranden, adembenemende zonsondergangen, verscheidenheid aan wildlife en de diversiteit van het land. Dit somt wel een beetje op waarom Zuid-Afrika, van alle plekken op de wereld, mijn favoriete bestemming is. Na een half jaar stage gelopen te hebben bij de lokale agent kwam ik bij Riksja terecht. Mij is opgevallen dat de mensen in Zuid-Afrika echt behulpzaam en levensgenieters zijn. Ik ben net terug van mijn reis door het noordoosten. Hier heb ik indrukwekkende safari’s meegemaakt. Maar de Westkaap is toch wel mijn favoriete gedeelte. Je kunt hier goed leren surfen in Muizenberg, het hippieplekje Kalkbay bezoeken en er zijn overal prachtige wandelingen aan de Tuinroute te vinden. Ik kom graag met je in gesprek om ervoor te zorgen dat jullie net zo enthousiast worden over dit land als ik. Of je hier al bent geweest of niet. Mij is aan het begin gewaarschuwd: ”Je gaat nooit maar een keer naar Zuid-Afrika.” 

Zuid-Afrika bestemmingsexpert Lindsey
Riksja team in Zuid-Afrika

Onze partners ter plaatse

In Zuid-Afrika werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Zuid-Afrika-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Riksja logo
Collega's reisgraag

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern