Menu background

Naar boven

Thuis op Route 62

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oudtshoorn - Heidelberg
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. farmtour
Thuiskomen op Route 62, een regionale weg dwars door het achterland van Zuid-Afrika. Ervaar de gastvrijheid terwijl je over, in onze ogen, een van de mooiste routes van het land rijdt. Door op twee plekken te slapen, heb je voldoende tijd voor stops onderweg. Want die zijn er genoeg: uitzichten zoals op een ansichtkaart, dwars door hoge bergen en over uitgestrekte vlaktes. Je start in Oudtshoorn, een koloniaal stadje bekend om de struisvogelboerderijen en gaat door naar een typisch Afrikaanse plaas (boerderij) met meer dan 1500 dieren. Klim in het bakkie van de boer en help voeren en schapen tellen en geniet van zijn enthousiaste verhalen. Vol passie vertelt hij over zijn bedrijf. Die passie proef je ook terug in het diner, want de vrouw des huizes slooft zich elke avond uit. Een Afrikaanse braai, boboti of mieliepaptert, het is allemaal even lekker.
Route 62 Heidelberg thuis
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Oudtshoorn

Oudtshoorn is wat ons betreft een ideaal startpunt voor Route 62. Deze 850 kilometer lange wijnroute gaat dwars door de Kaap langs bergpassen en wijnvelden. Na een nachtje in Oudtshoorn ga je fris van start. Het is een koloniaal dorp, dat zijn status heeft verdiend met de veren van de volstruis (struisvogel). Tegenwoordig zijn naast veren ook het vlees en het leer belangrijke handelswaar. We waren nieuwsgierig naar de vele (toch wel toeristische) struisvogelboerderijen en namen een kijkje bij deze guitige beesten. Tijdens de lunch probeerden we een reuzenomelet en struisvogelbiefstuk. Aanraders!

Je slaapt in ons sfeervolle guesthouse met zwembad in Oudtshoorn of erbuiten op weg naar het Swartberg-reservaat. Met het warme welkom voel je je vast snel thuis.

Decorative torn edge

Dag 2 – Toeren over Route 62

Na het ontbijt ligt Route 62 aan je voeten. Stop nog even bij de supermarkt voor je eigen picknickpakket en je bent klaar om te vertrekken. Doorkruis droog woestijngebied en trotseer de bergpassen. Tussen de rotsen of bij een waterval haal je je picknicklunch tevoorschijn. Natuurlijk kun je onderweg ook kiezen voor een van de leuke barretjes in de knusse valleidorpjes. Een leuke stop is ‘Diesel & Creme’, een omgebouwd tankstation in Barrydale.

Halverwege Route 62 vonden we een boerderij waar gastvrijheid lijkt te zijn uitgevonden: een plek met meer dan 1500 dieren (koeien, schapen, struisvogels) tussen glooiende heuvels. Een verzorgde kamer, zwembad, wijntje erbij en de benen omhoog. ‘s Avonds schuif je aan tafel en staat er een Afrikaanse maaltijd klaar. Vaak wordt de traditionele braai aangestoken, terwijl de familie enthousiast vertelt over het leven op die plaas. We oefenden meteen ons Afrikaans en stonden versteld van hoe goed we elkaar begrepen. Na een gezellige avond kropen we met volle buik bijtijds onder de wol. De haan kraait immers weer vroeg.

Decorative torn edge

Dag 3 – Achter in het bakkie – Route 62

Bij dageraad ga je met de boer het land op. Een boerenagenda is onvoorspelbaar, dus wat je doet is afhankelijk van de waan van de dag. Klim achter in het bakkie (pick-up) en beleef het boerenleven. Boer Neels laat je met trots en veel plezier zijn land zien. Terug van het land is de tafel gedekt met een boerenontbijt, bestaande uit vers fruit, zelf gemaakte jam, versgebakken brood, vetkoek (traditioneel boerenbrood) en struisvogelspek.

Na je ontbijt is het tijd om verder te gaan. Toer verder over Route 62 en verken de wijnstreek van Stellenbosch. Reis je in het walvisseizoen (juli – november), dan kun je in Hermanus peddelend op zoek gaan naar walvissen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Thuis op Route 62

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: Cango Caves bezoeken

 • Reissom:
  € 10,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  entree Cango Caves, begeleiding door gids
Op een kleine dertig kilometer afstand van Oudtshoorn ligt het spectaculaire ondergrondse wonder van de Klein Karoo, de Cango-grotten. Bezoek onder begeleiding van een ervaren gids de kalkstenen bergkam. Wij vinden de Cango Caves een leuk uitstapje in de buurt. Wel vrij toeristisch, maar in onze ogen nog steeds spectaculaire kalksteengrotten. De tour duurt een uur.
Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: per mountainbike de Swartberg af

 • Reissom:
  € 90,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  mountainbike tour inclusief gids

Per mountainbike de Swartbergpas af! Je wordt met je mountainbike naar de top van de Swartbergpas gebracht en vanaf daar ga je bergafwaarts. Houd je camera bij de hand, want er zijn genoeg fotomomenten. Langs kronkelende wegen, rotsen en valleien trap je naar beneden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Wijnstreek - Zuid-Afrika
bouwsteen

Op de fiets tussen de wijnranken

 • wijngebied West-Kaap
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hermanus: kajak tussen de walvissen

 • Hermanus
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Peddelen in Wilderness

 • Wilderness
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 258,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Knysna township kinderen
bouwsteen

Klik met de Xhosa

 • Tuinroute & township Knysna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Grijze reuzen van Addo Park

 • Addo Elephant National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 142,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge