Naar boven

Bouw je eigen Albanië-reis

Reizen met hart voor de wereld

berat albanie hero

Albanië op jouw manier

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Çkemi Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië! Lange tijd is het land afgezonderd geweest van de rest van de wereld, maar sinds het einde van het communisme zijn de grenzen geopend. En hoe: met scherpe bergtoppen, turquoiseblauwe meren, uitgerekte witte stranden en Ottomaanse architectuur langs krioelende straten is er variatie genoeg voor iedereen. Met onze individuele Albanië reizen maak je kennis met een bevolking, zo gastvrij en nieuwsgierig, dat je weinig in Europa tegenkomt. Overnacht in een boerderij, trotseer de rivieren in een raft, ga met een 4×4 jeep naar verborgen meertjes, ontspan aan spierwitte stranden of leer de keuken kennen tijdens een kookworkshop. Diep de Zuid-Balkan intrekken kan ook met onze bouwstenen Kosovo en Noord-Macedonië.

Albanië kerk bij Theth

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Albanië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Albanië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië-belevingen

We inspireren je graag met een greep uit onze favoriete reisplekken in Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië, oftewel de Zuid-Balkan. Reis met ons mee en bekijk de leukste excursies die onze reisspecialisten zelf hebben ervaren. Ons volledige aanbod in Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië vind je bij alle bouwstenen en alle Albanië -rondreizen.

Gjirokaster, Albanië
bouwsteen

Vervlogen tijden in Gjirokastër

 • Gjirokastër
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
gjirokaster-stad-moskee
rondreis

Hoogtepunten Albanië: rondreis van Shkodër tot Gjirokastër

 • Shkodër - Theth - Krujë - Berat - Albanese Rivièra - Ksamil - Gjirokastër - Korçë - Meer van Ohrid - Tirana
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 1.550,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Prizren - Kosovo_03
bouwsteen

Prizren: langs kerken en moskeeën

 • Prizren
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
theth man met schapen
rondreis

Rondreis Balkan in 3 weken

 • Tirana - Berat - Ohrid - Skopje - Pristina - Prizren - Rugova - Prizren - Shkodër - Theth - Krujë
 • 21 dagen / 20 nachten
 • Vanaf € 1.625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Ohrid Noord Macedonië
bouwsteen

Kloosters van historisch Ohrid

 • Ohrid
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
albanie-met-kinderen-raften
rondreis

Albanië familiereis: avonturen, bergen en stranden

 • Tirana - Shkodër - Theth - Rubik - Berat - Këlcyrë - Albanese Rivièra - Krujë
 • 18 dagen, 17 nachten
 • vanaf € 1895,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Ksamil Albanië

Familiereizen naar Albanië

Door de korte reisafstanden, de mix van cultuur, natuur en stranden, en het reizen met eigen huurauto, is Albanië ook voor gezinnen een geschikte reisbestemming. Of je nu reist met kleine kinderen of met tieners, voor het plannen van je reis houden we rekening met je wensen. Zo zijn vrijwel alle activiteiten tijdens onze bouwstenen ook geschikt voor kinderen. En mocht dit niet zo zijn, dan bespreken we passende alternatieven.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

riksja-team
Loading...

Riksja brengt je dichterbij

Tijdens je reis door Albanië ontdek je de bekende plaatsen en de onontdekte parels. We laten je bovenal vooral graag het land achter deze plekken zien. Zo bieden we je een kookcursus aan met een lokale kok en kun je slapen op het platteland. De hartelijkheid van de Albanezen blijft ons steeds weer bij, en dat willen we jou graag zelf laten ontdekken. Je reist altijd individueel, zodat het echt jouw reis blijft. En onze lokale collega’s staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar en vertellen je graag aan het begin van de reis wat Albanië zo speciaal maakt. Onze Albanië-experts kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips voor wat te doen in Albanië. Laat je inspireren voor jouw rondreis door Albanië.

raften osumi canyon
lokale boerderij albanie

Reizen met impact

Met Riksja Albanië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Meer Albanië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Albanië? Je vindt alle inspiratie voor jouw Albanië-vakantie op onze inspiratiepagina. En hier vindt u interessante feiten en veel nuttige informatie over het plannen van uw reis.

background-pattern