Naar boven

Rondreizen Albanië

Individuele rondreizen Albanië

Met Riksja Albanië reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door Albanië naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Albanië

Waarom een rondreis door Albanië?

Een rondreis door Albanië is een aanrader voor iedereen die zoekt naar afwisselende natuur, strand, historische steden en een buitengewoon vriendelijke en gastvrije bevolking. Steeds meer reizigers denken aan Albanië en komen met de mooiste verhalen terug. Laat je verwelkomen door een Albanese familie op hun boerderij, vaar met een boot langs de steilste kliffen, ontspan aan één van de vele stranden en laat je verrassen door de rijke lokale keuken. Ze zeggen weleens dat liefde door de maag gaat, dit gaat zeker op voor Albanië. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke wijnen, vaak huisgemaakt, gehad.

Leuke plekken voor een rondreis door Albanië

Albanië is kleiner dan Nederland, maar door de bergwegen kunnen de reistijden lang zijn. Zeker in de noordelijke Albanese Alpen is dit het geval. Daarom is het handig om per gebied te kijken naar leuke plekken.

Albanese Alpen
In het noorden van Albanië vind je de Albanese Alpen, een indrukwekkende bergketen met afgelegen dorpen en meren. Bij Lake Komani vaar je in een boot, terwijl de kliffen om je heen steeds hoger en nauwer worden. Dit wordt gezien als één van de mooiste boottochten van Europa. Daarnaast is Theth een pittoresk dorp tussen de hoge bergtoppen; een waar wandelparadijs.

Albanese Riviera
Aan de kust ligt de sfeervolle Riviera; een lange rij aan plaatsen aan zee. Langs de ruige kustlijn vind je geïsoleerde baaien, turquoiseblauw water en verschillende steden. In Dhërmi ontdek je bijvoorbeeld een diepe kloof naast een strand bij de Gjipe Canyon, terwijl je in Sarandë de onderwaterwereld tijdens een duik kunt verkennen. In Ksamil slaap je in een knusse bungalow en kun je heerlijk kajakken op zee.

Tirana
De hoofdstad van Albanië is gegroeid van grijze betonnen stad naar een charmant, kleurrijk centrum met een mix aan postmoderne, communistische en Ottomaanse architectuur. Straatkunstenaars doen hun best om de resterende kleurloze wijken op te fleuren met de mooiste kunstwerken, terwijl de Blloku wijk steeds meer hip en happening is met designer cafés, boutique hotels en galerijen. Leer hier alles over de nationale held Skanderbeg en ervaar de gastvrijheid van de locals.

Zuidelijke binnenlanden
Het zuiden van Albanië kenmerkt zich door een mix tussen het traditionele leven, spectaculaire canyons en middeleeuwse steden met veel Ottomaanse invloeden. Leer Albanisch koken in Berat, de mooiste stad van Albanië, ga raften in de Osumi Canyon, verblijf op een traditionele boerderij in Këlcyrë, ontrafel de de geschiedenis van tapijten tussen de herenhuizen van Gjirokastër en sluit af aan het mysterieuze meer van Ohrid.

Naar Albanië met kinderen

Een reis naar Albanië is bij uitstek geschikt met kinderen. Veel van onze accommodaties hebben we een zwembad en voor jongere kinderen zijn vooral de verblijven aan het strand en in een traditionele boerderij geschikt. De excursies die we voor je kunnen regelen zijn meestal geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit geven we bij elke excursie van tevoren aan. Denk bijvoorbeeld aan raften in de Osumi canyon, graffiti-workshop in Tirana en paardrijden bij Këlcyrë. Sommige afstanden in Albanië zijn lang, daarom raden we met jongere kinderen aan om te kiezen voor een gedeelte, bijvoorbeeld het zuiden, waar de afstanden kort zijn.

Veelgestelde vragen over Albanië

  • Wat is de beste reistijd voor Albanië?
  • Hoe reis je in Albanië?
  • Reis je in een groep of individueel door Albanië?
  • Kan ik bovenstaande Albanië rondreizen nog aanpassen?
  • Wat zijn populaire bezienswaardigheden in Albanië?
background-pattern