Naar boven

Hoe reis je door Albanië?

Vervoer & verblijf

Queparo historisch dorp Albanese Riviera

Vervoer in Albanië

De leukste manier om Albanië te ervaren is door er zelf doorheen te rijden. De wegen zijn redelijk goed, maar houd er rekening mee dat het wel avontuurlijker is dan in andere Europese landen. Vooral de wegen naar het noorden en de binnenlandse wegen zijn niet altijd even goed onderhouden en soms niet geasfalteerd. Qua drukte kan het in Tirana erg chaotisch zijn, dus vermijd dit als je je daar niet comfortabel bij voelt. De tijden die Google Maps aangeeft tussen locaties kun je beter verhogen met een half uur of een uur.

Met de auto kun je gemakkelijk van de gebaande paden af en ben je van niemand afhankelijk. Je Albanië selfdrive is heel gevarieerd. Het ene moment rijd je op rechte wegen, het volgende moment slinger je door een bergachtig gebied. Maak een fotostop en pak broodjes in voor een picknick op een mooie spot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten huurauto’s, van klein tot groot.

De autohuur is nog niet inbegrepen bij de Albanië rondreizen, maar hier helpen wij je graag bij. Riksja Albanië werkt samen met een van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid. Onderstaande autotypes en prijzen geven een indicatie van autohuurprijzen in Albanië. Wij werken op basis van beschikbaarheid en met flextarieven. Wanneer je vrijblijvend een reis aanvraagt, kijken we op basis van je gewenste vertrekdatum, autotype en aantal huurdagen, naar de beste prijs en beschikbaarheid.

Naast autohuur Albanië kun je bij Riksja Albanië je eigen reis samenstellen met Albanië-bouwstenen. Dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 6 dagen. Ook kun je kiezen voor onze Albanië-rondreizen waarbij wij afwisselende routes voor je hebben samengesteld. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met onze reisspecialisten die Albanië goed kennen.

background-pattern