Naar boven

Overnachten in Albanië

Vervoer & verblijf

albanie-dorp-hero
Strand Albanie: Ksamil hotel

Waar slaap je in Albanië?

Tijdens je reis met Riksja Albanië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je bent. Hierbij zijn voor ons vooral de locatie, sfeer, vriendelijkheid en een goede prijs/kwaliteit van belang. Zo overnacht je met ons in een lokale boerderij, een strandresort, een guesthouse, boutique hotel, bungalow en zelfs in een tentje op het strand onder de sterren. Kortom, een heel gevarieerd aanbod van accommodaties. De ene met zwembad en de ander zonder. Op onze bouwstenen pagina’s geven we altijd aan waar je slaapt. Ben jij meer iemand die meer belang hecht aan comfort? Wij kunnen in de meeste gevallen ook een comfortabelere upgrade voor je regelen, dit staat vaak aan de onderkant van de bouwsteen. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

Lokale boerderij

De Albanese bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Op een lokale boerderij slapen is dé manier om de gastvrijheid te ervaren. Onze boerderij ligt vrij afgelegen, maar prachtig in een vallei. Samen met je host kun je hier de Albanese keuken leren kennen tijdens een kookworkshop, ga je de omgeving ontdekken te paard of al wandelend en laat je host de mooiste plekjes zien in de landelijke omgeving waar hij is opgegroeid.

lokale boerderij albanie
berat-hotel-standard-binnenplaats-800x536

Traditionele hotels

Albanië kent een altijd historische steden waar je volop Ottomaanse invloeden, zoals architectuur vindt. Vooral Berat en Gjirokastër staan hierom bekend. Daarom hebben wij een aantal kleinschalige hotels gevonden in de historische centra die deze stijl in ere houden. Zo heb je zelfs wanneer je terugkomt in je hotel dé Albanese ervaring. De traditionele hotels zijn allemaal wel van alle moderne gemakken voorzien.

Kamperen op het strand: back to basic

Voor wie de comfort van hotels eens wil omwisselen met een avontuurlijk back-to-basic camping hebben wij een tentovernachting gevonden op het Gjipe Strand, vlakbij onze Albanese Rivièra bouwsteen. De tenten zijn basic, dus je komt hier echt vooral voor de ervaring. Kijk naar de sterrenhemel terwijl je de golven op de kustlijn hoort kletteren. Met deze special stay heb je het strand zonder de dagjestoeristen. Op het terrein zelf vind je gedeelde badkamers en toiletten.

overnachten op strand albanie
kerk bij theth

Guesthouses

Kleinschalig slapen bij in een familiehuis is dé manier om het echte Albanië te leren kennen. Wij hebben in het hele land een aantal guesthouses gevonden die hun gasten in de watten leggen en laten zien wat gastvrijheid betekent. Veel guesthouses zijn wat minder luxe dan traditionele en boutique hotels, maar de ligging is vaak mooier en je hosts zijn een stuk persoonlijker. De Albanese Alpen zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor overnachten in een guesthouse; of dit nu in Theth is of tijdens de wandeling naar Valbonë.

background-pattern