Naar boven

Visum Albanië

Voorbereid op reis

albanie-panorama-visum
Visum-Albanie

Heb je voor Albanië een visum nodig?

Een visum voor een reis naar Albanië is niet nodig, een identiteitskaart is voldoende om je te kunnen legitimeren. Je reisdocument moet geldig zijn bij terugkomst in Nederland. Vanaf 2012 is het ook voor kinderen verplicht om een eigen reisdocument te hebben; zij kunnen sinds 2012 niet meer bijgeschreven worden op de reisdocumenten van de ouder(s) of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf dat moment ook niet meer geldig.

We raden je aan om een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs, je bankpasjes, rijbewijs en verzekeringspapieren te maken. Deze kun je achterlaten bij familie of vrienden in Nederland én zelf meenemen op reis (of bewaren op je telefoon of in de cloud). Bij verlies van één van de documenten tijdens je Albanië vakantie, vereenvoudigt dit het proces rondom de nieuwe aanvraag.

Reizen met kinderen

Minderjarige kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Wanneer één van de ouders niet meereist, is het aan te raden om van de thuisblijvende ouder wel een kopie van het reisdocument én een toestemmingsformulier mee te nemen.

background-pattern