Riksja Travel Bhutan

Naar boven

Bouw je eigen Bhutan-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Verscholen in de Himalaya ligt het magische Bhutan. Een prachtig land wat geluk, spiritualiteit en vriendelijkheid ademt. Met Riksja reis je geheel verzorgd met eigen chauffeur en een privé gids door het land. We nemen je mee langs de schatten van Paro en je klimt naar het indrukwekkende Tiger’s Nest. Tijdens de vele festivals die het land rijk is, zie je kleurrijke gemaskerde dansen en kun je een glimp opvangen van de nationale sport in Bhutan, het boogschieten. De opbrengsten uit het toerisme worden geïnvesteerd in het behoud van de natuur. Graag verrassen we je met de puurheid van het laatst overgebleven koninkrijk en brengen we je dichtbij de cultuur.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Wij kennen Bhutan, zijn er meerdere keren geweest en hebben daarom het uitzoekwerk alvast voor je gedaan. Zo hebben we Bhutan rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische routes waarbij je de diversiteit van Bhutan ontdekt. Vind je het leuk om zelf te puzzelen? Dat kan met de Bhutan bouwstenen. Dit zijn unieke reiservaringen van één tot vijf nachten die je met elkaar combineert. Jij geeft je voorkeuren aan, wij adviseren over de route en stellen een reisplan voor je samen. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Bhutan-belevingen

Tijdens je rondreis door Bhutan wissel je cultuur- en natuurervaringen af. Je overnacht onder andere bij een gastvrije familie, in een lodge op de vlakte of in een tent onder de sterrenhemel.

bhutan drukai
rondreis

In de ban van Bhutan

 • Paro – Thimpu – Punakha – boerendorp – Haa - Paro
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 1.590,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Bhutan Paro - Tiger's Nest
bouwsteen

Op Hoog bezoek

 • Paro - Thimpu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bhutan ghos
rondreis

Kloosterdansen, sprookjesvalleien en dorpslegendes

 • Paro – Thimpu – Punakha – boerendorp – Phobjikha – Jakar – Mongar – Trashigang – Samdrup Jonkhar
 • 13 dagen / 12 nachten
 • € 3.735,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Easy Going Delhi

 • Delhi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Familiereizen naar Bhutan

Wij vonden het geweldig om Bhutan aan onze kinderen te laten zien. Natuurlijk ervaar je het land op de Riksja-manier, maar we passen het reistempo voor je aan naar de behoeften van je gezin. Samen met de kinderen verken je de mystieke kloosterforten, maak je kennis met monniken met pijl en boog en word je overweldigd door witte bergreuzen. Vanwege de lange uren in de auto en de focus op cultuur is Bhutan vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Riksja brengt je dichterbij

We willen je met Riksja dichterbij je bestemming brengen. In letterlijke, maar zeker ook in figuurlijk zin. Door met ons het avontuur aan te gaan reis je net even anders dan anders. Namelijk zo ver mogelijk weg van het massatoerisme en zoveel mogelijk in contact met de lokale bevolking. Wij geloven dat je op die manier jezelf verrijkt en je horizon verbreed. Met Riksja Travel hike je langs de Himalaya, bezoek je het Tiger’s nest en kun je bij een Bhutaans gezin thuis slapen voor een ultieme local ervaring. Maar ook maak je een prachtige wandeling door de rijstvelden en zie je de kloosters in de verte opdoemen. Met ons reis je volledig ontzorgt, maar niet in een groep. De reizen die we aanbieden zijn individueel, waardoor je alleen met je reispartner(s) door het land gaat.
Verder kan Danny, onze bestemmingsexpert Bhutan, je in geuren en kleuren vertellen over zijn eigen ervaringen. Hij maakt een passend reisvoorstel voor je, zodat je precies weet wat je iedere reisdag kunt verwachten. Kortom; Riksja brengt je dichterbij!

Reizen met impact
Met Riksja Bhutan maak je een reis op de Riksja-manier. Je leert tijdens jouw reis het land, de bevolking en de cultuur echt kennen. om jou deze ervaring te bieden zijn we op zoek gegaan naar kleinschalige hotels in plaats van de grote hotels, die niet alleen sfeervol zijn, maar die ook het geld direct naar de lokale bevolking brengt. We vinden het belangrijk dat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen, om die reden hanteren wij ook eerlijke prijzen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt die ook zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Bhutan
Wij vinden reizen naar Bhutan een once in a lifetime ervaring. En het is dus wel zo fijn als je goed voorbereid vertrekt, zonder vervelende verrassingen. We nemen je graag mee in alle praktische informatie over het land.

Om Bhutan te kunnen bezoeken is een visum nodig. Nu kan het zijn dat je een bezoek combineert met een reis door India of Nepal. Natuurlijk nemen we het werk voor je uit handen en gaan we voor je aan de slag. Alles over visa vertellen we je op onze visumpagina. Bhutan is een zeer schoon land. Maar ondanks dat heb je onder andere door het warme klimaat mogelijk wat meer gezondheidszaken om rekening mee te houden. Op onze gezondheidspagina vind je alle informatie die je zoekt over onder andere malaria, Dengue, Japanse B-encephalitis en Rabiës. Met al die informatie ga je veilig en gezond op reis. Wij vinden Bhutan een fijne bestemming waar je het hele jaar naartoe kunt. Er zijn qua weersverwachtingen echter een aantal topmaanden die we je graag meegeven. Wat de beste reistijd is en wat je kunt verwachten qua klimaat vind je op onze klimaatpagina. Reizen in Bhutan gaat net even anders dan in andere landen in Azië. Zo doe je niks zelf, maar alles met een privéchauffeur. Lees er snel meer over op de informatiepagina vervoer
Is er toch nog een vraag onbeantwoord? Je kunt gewoon contact met ons opnemen!

background-pattern