Menu background

Naar boven

Dwalen door dzong, dromen in dorp

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dochula pass – Punakha – Gantey vallei - Kazhi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 878,- p.p. bij 2 personen
Een kijkje in het boerenleven van Bhutan... Misschien niet het eerste waar je aan denkt als afreist naar de Himalaya, daardoor des te leuker. Met de auto passeer je het hoger gelegen Dochu la pass, daarna ga je in de vallei te voet verder. Je wandelt dwars door de rijstvelden, langs kabbelende riviertjes en imposante kloosterforten, die ook wel Dzongs worden genoemd. Een van de mooiste Dzongs van het land zie je in Punakha. Soms komen de klanken van de cimbalen je al tegemoet, zodat je weet dat er een gebedsdienst gaande is. Met een beetje geluk zie je de monniken echt aan het 'werk'.Je passeert plattelandsdorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Rode pepers hangen te drogen in de zon, een rijstboertje hakt met een gammel hakmes de rijsthalmen van het veld en spelende kinderen rennen vrolijk achter de kippen aan. Echt een goed beeld van een dag uit het leven van...We regelen tijdens deze bouwsteen een nacht in een hotel in Punakha en een nachtje bij een Bhutanese familie op de boerderij. 's Avonds slooft de vrouw des huizes zich flink uit met Bhutanese specialiteiten en maak je kennis met eeuwenoude tradities. Voor heel eventjes ben je zelf onderdeel van het Bhutanese boerderijleven.
Bhutan dzongs
Decorative torn edge

Dag 1 – Paro/Thimpu naar Punakha

Veel reizigers gaan vanuit Paro en Thimpu oostwaarts het binnenland in. In de loop van de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Al zigzaggend klimt de auto vanaf 2300 meter naar de bergpas Dochula pass dat op zo’n 3100 meter ligt. Niet alleen voor de auto een behoorlijke klim, zelf zou je ook wat  last kunnen hebben van het hoogteverschil. Belangrijk is om veel te drinken. Eenmaal bijna bij de top, rijd je door een oase van groene, gele, rode, blauwe en witte wapperende gebedsvlaggen. Wij hadden op onze trip al veel gebedsvlaggen gezien, maar nergens zo veel als hier. De weg naar boven wordt vervolgd met wel 108 boeddhistische bouwwerken, chortens. Heel spectaculair. Bovenop de berg is dé plek voor een lunch. Met een bord ‘ema datse’, het nationale gerecht, op schoot kun je minutenlang wegdromen bij het uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen. Na de Dochula pass daal je af naar de voormalige winterhoofdstad Punakha. Hier slaap je een nachtje in een fijn hotel buiten de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Punakha – Kazhi

Tijdens deze bouwsteen breng je natuurlijk een bezoek aan de reusachtige Dzong aan de oevers van de rivier. Het klooster wordt veel bezocht door monniken uit de omgeving. Als je geluk hebt, vindt er een gebedsdienst plaats. Murmelende monniken, tromgeroffel, gerinkel van belletjes en brandende kaarsjes… wij vonden het een heel mysterieus ritueel.

Hierna rijd je door naar een kleine boerendorpje in de omgeving. Hier kom je aan het einde van de middag aan. De kinderen uit het dorp rennen vrolijk rond en langzaamaan komen ook de boeren van het land na een lange dag werken.

Decorative torn edge

Je wordt ontvangen bij de boerderij voor een uitgebreide maaltijd en brengt er ook de nacht door. Even je spullen wegzetten en dan vervolgens lekker aanschuiven voor een pittig gekruide maaltijd. Bij een aantal boerderijen kun je in de tuin lekker badderen. Probeer na het eten eens een traditioneel hotstone bath. Stenen worden in vuur opgewarmd en daarna met een hoop gesis in het water gelaten. Het water wordt vervolgens een beetje troebel, maar dat komt doordat er uit de stenen mineralen vrij komen. Dit is heel goed voor je je huid en heeft een hele relaxte werking. Rozig van het badderen zul je vanavond waarschijnlijk als een blok in slaap vallen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Na het ontbijt eerst nog even de benen strekken voordat je weer in de auto stapt. Je loopt een leuke route door de vallei van Geylekha, dwars door de rijstplantages, wiebelend over een touwbrug en het laatste stukje bergopwaarts naar de weg. Aan de kant van de weg wordt je opgepikt door de chauffeur en ga je op weg naar je volgende Bhutan bestemming.

Reis door naar de Kraanvogelvallei, oostwaarts richting Legendes van Bumthang of keer terug naar Haa! een verborgen Shangri-la voor een stukje ongerept westen voordat je terug naar huis gaat.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dwalen door dzong, dromen in dorp

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bhutan Kraanvogelvallei
bouwsteen

Kraanvogelvallei

 • Phobjikha vallei
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 439,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bumthang Bhutan gebedsmolens
bouwsteen

Legendes van Bumthang

 • Jakar - Ura
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 1.317,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bhutan Haa vallei
bouwsteen

Haa! Een verborgen Shangri-la

 • Haa - vallei
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 439,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern