Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Bhutan

Wij hebben alvast de beste routes en plekken in Bhutan voor je uitgezocht. Riksja Travel is een reisorganisatie van reizigers die graag echte reizen samenstelt en verkoopt: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Zo overnacht je een nachtje bij een gastvrije familie in de Haa vallei, een verborgen paradijs dat pas in 2001 open is gesteld voor toeristen. Of dwaal door een Dzong, een prachtig kloosterfort in Punakha. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Bhutan reis samen.
Decorative torn edge

Onze favoriete plekken

Tiger's Nest

Voor velen begint een eerste kennismaking met Bhutan met een vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya. Langzaamaan, als je in de verte de contouren van Paro ziet, maken de bergen plaats voor groene valleien en bossen. Gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind, Bhutanezen lopen langs in traditionele kledij en overal zie je mystieke houten beschilderde huizen. Je combineert Paro met Thimpu, de enige hoofdstad ter wereld zonder verkeerslichten. Hoogtepunt is de wandeling naar Tiger’s Nest, een van de meest bijzondere kloosterforten van de wereld. Een flinke klim, maar wij vonden het uitzicht adembenemend, oordeel zelf maar… Lees meer over de bouwsteen: “Op Hoog bezoek”.

Punakha Dzong

Een kijkje in het boerenleven van Bhutan… Misschien niet het eerste waar je aan denkt als afreist naar de Himalaya, daardoor des te leuker. Met de auto passeer je het hoger gelegen Dochu la pass, daarna ga je in de vallei te voet verder. Je wandelt dwars door de rijstvelden, langs kabbelende riviertjes en imposante kloosterforten, die ook wel Dzongs worden genoemd. Een van de mooiste Dzongs van het land zie je in Punakha. Daarom volgens ons een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan! Met een beetje geluk zie je de monniken echt aan het ‘werk’. Bekijk de bouwsteen: “Dwalen door dzong, dromen in dorp”.

Haa vallei

Een van de verborgen paradijsjes van Bhutan: de Haa Vallei. Deze vallei is pas sinds 2001 opengesteld voor toeristen. Ongerepte natuur, authentieke valleien en grenzend aan Tibet. Vanaf Chelela pas wandel je door de vallei en heb je echt het gevoel alleen in het gebied te wandelen. Een enorm gevoel van vrijheid. Langs de kam van de berg maak je een mooie tocht naar het dorp Haa, waar het allemaal begon. Wij regelen een nachtje bij familie thuis, zodat je er ook echt even bent. Lees meer over onze bouwsteen: “Haa! Een verborgen Shangri-la”.

background-pattern