Riksja Travel Bhutan

Naar boven

Bhutan met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Bhutan familiereis

Individuele familiereis Bhutan

Ook met (oudere) kinderen kun je Bhutan ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken met onze hulp. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar we passen het reistempo, de afstanden en de slaapplekken aan aan de behoeften van je gezin. Verken mystieke kloosterforten, maak kennis met monniken met pijl en boog en laat je overweldigen door witte bergreuzen.

Vanwege de lange uren in de auto en de focus op cultuur is Bhutan vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf. De beste reistijd is de kerst- of voorjaarsvakantie; onze zomerperiode is het moessonseizoen. Houd er wel rekening mee dat Bhutan ook geen goedkoper reisbestemming is. Reis je met heel jonge kinderen of ben je op zoek naar een betaalbaardere en toegankelijker boeddhistische bestemming, dan is Sri Lanka of, als jullie avontuurlijk ingesteld zijn, India mogelijk wel wat voor jullie.

Goed om te weten

Slaapplekken
We werken in Bhutan voornamelijk met goede en knusse middenklasse hotels. Deze hebben geen familiekamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.  Het is ook mogelijk om bij een gastvrije familie te slapen. We stemmen de familiereis af op jullie wensen.

Vervoer
Een bezoek aan Bhutan is niet goedkoop, maar alles is voor je geregeld: we regelen je vervoer en gids, alle maaltijden en excursies. De opbrengsten uit het toerisme worden geïnvesteerd in het behoud van de natuur. Je reist in Bhutan in een auto met eigen chauffeur.

Trekkingen
Tieners vinden trekkingen vaak geweldig. Om iedere hoek wacht weer wat nieuws: watervallen, tempels, geiten of gebedsrollen. Houd wel rekening met de hoogte en dat je kinderen sportief ingesteld moet zijn en het leuk moet vinden om dagen door de bergen te lopen.

Bhutan combineren met India of Nepal?

Je Bhutan-familiereis combineren met India of Nepal? Dat kan! India is zowel geschikt voor jonge kinderen als tieners. Nepal is vanwege eenvoudige faciliteiten en lange afstanden vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf.

In India hobbel je op de rug van een kameel, slaap je in een maharadjapaleis of bezoek tropische stranden en backwaters op zoek naar wilde olifanten. In Nepal maak je trekkingen en ga je op zoek naar neushoorns.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Bhutan bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze vind je terug op Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Ze adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Reizen met kinderen is vooral heel leuk. Ze laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken. Bovendien is contact met mensen ter plaatse veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern