Riksja Travel Bhutan

Naar boven

Overnachten in Bhutan

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Bhutan?

Tijdens je individuele Riksja Bhutan reis slaap je in sfeervolle accommodatie die past bij de plaats waar je op dat moment bent. In steden als Thimpu kijk je uit over de stad waar je uitzicht hebt op de centraal gelegen dzong. In het dorpse Paro overnacht je meer in cottagestijl huisjes in een bosrijke omgeving met uitzicht op de vallei. In het boerenachterland overnacht je vaak bij de mensen thuis. Eenvoudig, maar een hele belevenis. Ook tijdens een trekking zijn de accommodaties eenvoudig, maar de uitzichten op de reuzen maken de plek om te verblijven heel bijzonder. We hebben de accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Accommodatie Categorieën

Riksja Bhutan hanteert een ”rating” van 1 tot 4 voor accommodatie tijdens een reis of bouwsteen. Hieronder staan de voorbeelden en beschrijvingen. Over het algemeen vallen de sfeervolle accommodaties die we in de bouwstenen noemen in rating 3. Dit betekent een goed en comfortabel verblijf met douche en toilet zonder ‘luxe’, maar wel veel sfeer.

Categorie 1. Heel eenvoudige overnachting
Primitieve overnachting in een hut/tent met beperkte faciliteiten. Van deze vorm van accommodatie maak je gebruik tijdens een van de meerdaagse trekkings of bij de bouwsteen Even van de wereld stappen.

Categorie 2. Eenvoudige overnachting
Simpel, maar redelijk comfortabel. Eigen kamer met soms eenvoudige toiletfaciliteiten. Bij de bouwsteen Dwalen door Dzong, dromen in dorp slaap je bijvoorbeeld in een farmhouse bij de mensen thuis. Je beleeft hier het echte Bhutan van weleer. Je overnacht in een kleine en eenvoudige kamer en deelt het zeer eenvoudige toilet en de (warme)douche met eventuele ander bezoekers. Deze accommodatie krijgt dus een rating 2.

Categorie 3. Comfortabele overnachting
Schone, sfeervolle en goed verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachting plaatsen van Riksja Bhutan vallen in deze groep. Ze variëren van een goed en gezellige hotelletjes tot sfeervolle guesthouses en houten cottagestijl huisjes.

Categorie 4. Bijzondere overnachting
Bij sommige bouwstenen hebben we hele bijzondere accommodaties aanbieden, die duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder en comfortabel. Mocht je hierin interesse hebben, dan horen wij dat graag.

Speciale verzoeken

Voor een bijzondere reis kunnen we uiteraard bijzondere accommodatie verzorgen. Heb je iets speciaals te vieren, ga je op huwelijksreis of wil je je partner graag verrassen, of heb je zelf een accommodatie gezien, neem gerust even contact met ons op.

background-pattern