Riksja Travel Bhutan

Naar boven

Trekking in Bhutan

Algemene informatie

Trekking in Bhutan

Naast een bezoek aan de kleurrijke festivals, indrukwekkende dzongs en vriendelijke dorpjes is het absoluut een must om iets van de echte Himalaya’s mee te maken. Er is geen betere manier om het hooggebergte te ervaren, dan tijdens een trekking in Bhutan. Of je nu een tweedaagse tocht onderneemt in de Paro vallei of een achtdaagse tocht naar het basiskamp van de Jhomolhari, de vergezichten, de dorpen en de bevolking zullen een onuitwisbare indruk nalaten.

Een tocht in de maanden april en mei brengt je te midden van de bloeiende rododendrons die als het ware een bloementapijt verspreiden over de valleien. Vroeger in het jaar zijn de nachten wel erg koud.

Samen met de staff, gids en bepakte paarden of yaks, maak je de trekking. De kookploeg en paarden met bagage gaan vooruit. Zij zorgen letterlijk voor een gespreid bedje. ’s Avonds lekker bij het kampvuur zitten, maar vergeet ook niet je warme fleecetrui of winddicht jack. Een trekking in Bhutan is niet te vergelijken met andere delen in de Himalaya. Bhutan is authentiek. Je wandelt de paden waar weinigen je nog voor gingen. Je komt langs kloosterforten, door wouden van gebedsvlaggetjes en kleine dorpjes. Je slaapt meestal in tenten. Nepal staat al veel langer bekend als land waar je flinke trekkings kan maken en de trekkings in Nepal een iets leuker prijsje hebben.

Voor de echte berggeiten kunnen wij in Bhutan de bekende trekkings als de Drukpath trek en de Jhomolhari aanbieden. Vraag onze reisspecialisten naar meer informatie.

Hoogteziekte

Mensen die niet gewend zijn zich naar grote hoogte te begeven en zich ook nog eens flink inspannen, kunnen last krijgen van de hoogte. De grens van hoogteziekte ligt op 2500 meter. In Bhutan kom je tijdens het bouwsteenprogramma vooral rond de 2300 meter, maar soms wel op een punt van 3800 meter. Ga je een van de langere trekkings doen, dan ben je langer op grote hoogte en kun je dus meer last krijgen. Symptomen zijn je slap voelen, duizeligheid, misselijkheid, weinig eetlust en kortademigheid.

Lichte trekking

Vind je de lange trektochten te intensief, maar wil je toch wat proeven van het trekkers gebeuren in de Himalaya, kijk dan of je onze korte variant Even van de wereld stappen wat vindt. In 3 dagen overbrug je de afstand tussen Paro en Thimpu. Net zoals bij de langere trekkings gaat er een kookploeg vooruit en dragen de paarden je bagage. De nacht breng je door in een trekkerstentje onder de sterrenhemel.

Weet je niet goed welke trekking in Bhutan het beste bij je past, neem dan even contact met ons op, zodat we je helpen bij het samen stellen van de reis die het beste bij je past.

background-pattern