Riksja Travel Lapland

Naar boven

Bouw je eigen Lapland-reis

Reizen met hart voor de wereld

rondreis Lapland

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Zo magisch als de Kerstman is, zo magisch is zijn land. Welkom in een ijskoud sprookje, welkom in Lapland! Hier trekken husky’s of rendieren je slee door de sneeuw of cross je zelf met een sneeuwscooter door het witte landschap. Het is tijd voor avontuur, dus muts op, handschoenen aan en gaan! Opwarmen doe je ’s avonds in de sauna of op een rendiervel bij het kampvuur. En als je dan eindelijk het noorderlicht spot word je vanzelf wel warm.

We beloven je een reis waarbij je Fins Lapland, Zweeds Lapland en het noorden van Noorwegen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een knusse chalet met houthaard en eigen sauna, een glazen iglo of zelfs een heus ijshotel!

lapland

Inspiratiereizen, familiereizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast de meest gevarieerde en fijnste routes voor je uitgezocht. Je kunt deze Lapland rondreizen uiteraard verlengen om extra lang te genieten van je rondreis door Lapland. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je graag met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Lapland-belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze rondreizen door Lapland. Leuk om te gebruiken als inspiratie of basis voor je rondreis door Lapland. Benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle rondreizen.

rondreis

Zweeds Lapland familiereis

 • Kiruna - Luleå
 • 7 dagen / 6 nachten
 • vanaf € 1.870,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Fins Lapland voorjaarsvakantie

 • Rovaniemi
 • 8 dagen / 7 nachten
 • vanaf € 1.920,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Winterstop in Luleå: Noorderlicht & husky tour

 • Luleå
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 2.140,- p.p. bij 2 personen (comfortabele lodge)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Noorderlicht Noorwegen

 • Tromsø en omgeving
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 1.250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Lapland met kinderen

Naar Lapland met kinderen

Ook voor families is een rondreis door Lapland geschikt. Vanwege het avontuurlijke karakter van het land en de bijzondere vervoersmiddelen, raden we aan om met kinderen van acht jaar en ouder te reizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo in Lapland met kinderen is wat rustiger en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke hotels en guesthouses.
Breng een bezoek aan een rendierfarm, houd een sneeuwballengevecht, knuffel een husky en kruip onder de wol in een heus ijshotel. En misschien, heel misschien, kom je de Kerstman ook nog tegen!

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee en dat zeggen we niet alleen omdat wij de gene zijn die de reizen voor je organiseren. Je reist altijd individueel en zelfstandig, maar staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze lokale collega’s in Lapland, staan 24/7 voor je klaar. Daarnaast nemen we ook al het regelwerk uit je handen. We hebben de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken voor je uitgezocht en stippelen de handigste reisroute voor je uit. Geef ons je reiswensen door en wij zetten jouw droomreis door Lapland in elkaar.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. Bovendien beloven we je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Over ons
Loading...

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Lapland zien, maar ook de onontdekte parels. Zo kun je genieten van een picknick onder het schijnsel van noorderlicht of dobberend in een ijswak. Verken het besneeuwde landschap per scooter of slee, of ga wandelen op sneeuwschoenen – met gids uiteraard. Je reist altijd individueel, zodat het echt jouw reis blijft. Maar, onze lokale collega’s in Lapland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar.

Onze Lapland-experts kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heeft het picknicken bij een kampvuur met verhalen over de mythes van het noorderlicht een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. Trouwens, ook gaaf om te doen: ga ijsvissen met een pro op een bevroren meer! Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips voor jouw Lapland vakantie. Laat je inspireren voor jouw rondreis door Lapland.

Reizen met impact
Een rondreis door Lapland met Riksja is een reis waarbij je de locals en het land echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar sfeervolle, kleinschalige hotels weg van de massa, passend bij de omgeving en belangrijker nog: gerund door de inwoners van Lapland zelf. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs eerlijk lonen verdienen. Kortom: we zorgen ervoor dat jouw reis door Lapland zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Lapland
Voordat je rondreis door Lapland van start gaat, zijn er nog een aantal kleine dingen die je zelf moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort of identiteitsbewijs die nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. Neem bovendien een aantal kopieën van je belangrijkste reisdocumenten mee of bewaar ze in een e-mail of digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema voor ze achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van je reisdocumenten in Lapland.

De beste reistijd voor Lapland is onze winter. In het specifiek: van begin december tot eind maart. Door de verandering in ons klimaat worden de winters in Lapland steeds korter, maar in deze periode is sneeuw zeker en heb je de beste kans om het noorderlicht te zien. Bepaalde activiteiten zoals het spotten van walvissen in Noorwegen of een tocht met een ijsbreker in Zweden zijn alleen in specifieke periodes mogelijk. Onze Lapland-experts geven je hierin graag persoonlijk advies.

Informatie Lapland

Andere bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Europa Georgië, Griekenland, Cyprus, IJsland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Slovenië, Portugal en Spanje.

background-pattern