Bouw je eigen Lapland-reis

Individuele rondreizen Lapland

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Zo magisch als de Kerstman is, zo magisch is zijn land. Welkom in een ijskoud sprookje, welkom in Lapland! Hier trekken husky’s of rendieren je slee door de sneeuw of cross je zelf met een sneeuwscooter door het witte landschap. Het is tijd voor avontuur, dus muts op, handschoenen aan en gaan! Opwarmen doe je ’s avonds in de sauna of op het rendiervel. En als je dan eindelijk het noorderlicht spot, dan word je vanzelf wel warm.

We beloven je een reis waarbij je Lapland en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een knus chalet met houthaard en eigen sauna, een glazen iglo of zelfs een heus ijshotel!

Bouw je eigen Lapland reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Lapland-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Lapland-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

lapland

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Lapland zien, maar ook de onontdekte parels. Zo kun je het noorderlicht al picknickend bewonderend, maar ook dobberend in een ijswak. Verken het besneeuwde landschap per scooter of slee, of ga wandelen op sneeuwschoenen – met gids uiteraard.
Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Lapland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Lapland-experts Tessa en Nina, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heeft het picknicken bij een kampvuur met verhalen over de mythes van het noorderlicht een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. Trouwens, ook gaaf om te doen: ga ijsvissen met een pro op een bevroren meer!

Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Lapland

Reizen met impact

Met Riksja Lapland maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar hotels weg van de massa, die sfeervol zijn én waar het geld direct terugvloeit naar de bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. En omdat Lapland maar vier uur vliegen is, is de CO2-uitstoot lager dan wanneer je een verre reis zou maken. Ongeacht de hoogte van de uitstoot, compenseren wij deze. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Lapland met kinderen

Familiereizen naar Lapland

Ook met kinderen kun je Lapland ontdekken. Vanwege het avontuurlijke karakter van het land en de bijzondere vervoermiddelen, raden we aan om met kinderen van acht jaar en ouder te reizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Breng een bezoek aan een rendierfarm, houd een sneeuwballengevecht, knuffel een husky en kruip onder de wol in een heus ijshotel. En wedden dat de kerstman in levenden lijve zien een blijvende indruk achterlaat?

rondreis Lapland

Beste reistijd Lapland

De beste reistijd voor Lapland is in onze winter, en dan specifiek van half januari tot eind maart. Dan zijn de dagen weer wat langer en met het zonnetje boven de horizon is de temperatuur aangenamer. Je kunt ook in december reizen. Houd er wel rekening mee dat de meeste sneeuw pas in januari valt en dat het gedurende de dag bijna niet licht wordt. De temperatuur kan dan dalen tot -30°C. De kerstvakantie kan flink druk zijn met Engelse en Russische toeristen.

Visum

Geld in Lapland

In Lapland betaal je net als in Nederland met de euro, wel zo gemakkelijk. Mocht je willen pinnen, dan kun je dat het beste in Rovaniemi doen; in de kleinere dorpen vind je geen pinapparaten. Je kunt overigens wel heel gemakkelijk met je creditcard afrekenen; de Lappen betalen zelfs hun kopje koffie met een creditcard.
De prijzen in Lapland zijn vergelijkbaar met die in Nederland, wel betaal je een stuk meer voor alcohol en tabak.

De voordelen van reizen met Riksja Lapland

Het loont de moeite om je reis naar Lapland met een reisorganisatie te regelen. En waarom dan met Riksja Lapland? Allereerst nemen we je al het uitzoek- en regelwerk uit handen: we zijn zelf in het land geweest en daarom hebben we de leukste plekken en activiteiten al voor je uitgezocht en getest. Bovendien staan we zowel vóór als tijdens je reis voor je klaar, zodat je er nooit alleen voor staat als er toch iets misgaat. Zo reis je wel individueel, maar sta je er niet alleen voor. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame maar ook onvergetelijke reis.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.

Riksja Lapland