Bouw je eigen Lapland-reis

Individuele Lapland reizen

Zo magisch als de Kerstman is, zo magisch is zijn land. Welkom in een ijskoud sprookje, welkom in Lapland! Hier trekken husky’s of rendieren je slee door de sneeuw of cross je zelf met een sneeuwscooter door het witte landschap. Het is tijd voor avontuur, dus muts op, handschoenen aan en gaan! Opwarmen doe je ’s avonds in de sauna of op het rendiervel bij het kampvuur. En als je dan eindelijk het noorderlicht spot, dan word je vanzelf wel warm.

We beloven je een reis waarbij je Fins Lapland, Zweeds Lapland en het Noorden van Noorwegen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een knus chalet met houthaard en eigen sauna, een glazen iglo of zelfs een heus ijshotel!

lapland

Inspiratiereizen, familiereizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Lapland rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Lapland-reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze Lapland reizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle rondreizen.

Familiereizen naar Lapland

Ook met kinderen kun je Lapland ontdekken. Vanwege het avontuurlijke karakter van het land en de bijzondere vervoermiddelen, raden we aan om met kinderen van acht jaar en ouder te reizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo in Lapland met kinderen ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Breng een bezoek aan een rendierfarm, houd een sneeuwballengevecht, knuffel een husky en kruip onder de wol in een heus ijshotel. En wedden dat de kerstman in levenden lijve zien een blijvende indruk achterlaat?

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Over ons

Meer Lapland-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Lapland? Je vindt het allemaal op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Lapland zien, maar ook de onontdekte parels. Zo kun je het noorderlicht al picknickend bewonderend, maar ook dobberend in een ijswak. Verken het besneeuwde landschap per scooter of slee, of ga wandelen op sneeuwschoenen – met gids uiteraard. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Lapland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Wij, Lapland-experts Suzanne en Nina, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heeft het picknicken bij een kampvuur met verhalen over de mythes van het noorderlicht een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. Trouwens, ook gaaf om te doen: ga ijsvissen met een pro op een bevroren meer! Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Reizen met impact
Met Riksja Lapland maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Lapland
Voordat je afreist naar Lapland, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort of identiteitsbewijs dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Lapland vakantie.

De beste reistijd voor Lapland is in onze winter, en dan specifiek van begin december tot eind maart. Door klimaatverandering worden de winters helaas steeds korter, maar in deze periode is sneeuwzeker en je hebt dan ook de beste kansen om dan het noorderlicht te spotten. Bepaalde activiteiten zoals het spotten van walvissen in Noorwegen of een tocht met een ijsbreker in Zweden zijn alleen in specifieke periode mogelijk. Onze Lapland specialisten geven je hier graag persoonlijk advies over.