Inspiratie voor je vakantie in Lapland

Laat je door enthousiaste husky’s door het winterse landschap trekken of stap op een sneeuwscooter en race over bevroren meren. Met een beetje geluk zie je de groene, paarse en rode flanken van het Noorderlicht boven je. Op zoek naar een uitdaging? Hijs je dan in een warme slaapzak en slaap in een hotel waar alles van sneeuw en ijs is. Afwisseling tijdens een individuele vakantie in Lapland vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een eerste idee van wat er zoal te zien en doen is in Fins Lapland en wat wij als Riksja Travel je te bieden hebben.

Onze favoriete plekken

Het adembenemende noorderlicht

Voor veel mensen staat het Noorderlicht aanschouwen bovenaan de bucketlist. En hoewel Lapland natuurlijk ook heel veel ander moois te bieden heeft, hoopt iedereen die hier naartoe reist toch het Noorderlicht te zien. Tijdens de wintermaanden – en die zijn in Lapland tussen september en april – kun je het Noorderlicht met een beetje geluk aanschouwen, mits het helder weer is en er geen wolken aan de lucht zijn. Tijdens onze Lapland-reizen bieden we meerdere excursies aan onder het Noorderlicht, zoals picknicken onder het Noorderlicht, een rendiersafari, ijswakdobberen en een sneeuwscootersafari. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat je dan ook het Noorderlicht zult zien, maar áls het er dan is, is het extra bijzonder!

Lapland noorderlicht

Rennen tussen de rendieren

Een rendier als huisdier, in Lapland is het heel normaal. In het Finse Lapland zijn er zelfs meer rendieren dan inwoners. Tijdens een van onze rendiersafari’s in Lapland kun je zelf kennis maken met de rendieren en de Sami. De rendieren nemen al eeuwnlang een belangrijke positie in de Lapse cultuur in. De Sami hebben een nomadische levensstijl en de rendieren dienen onder andere als trekdier, maar ook als huisdier voor hun vlees, huid en melk. Rendieren zijn sterke en betrouwbare beesten met een goed uithoudingsvermogen, daarom zijn ze ideaal om mee te reizen. Tijdens één van onze rendiersafari’s door Lapland kun je prachtige sledetochten maken over de besneeuwde heuvels.

IJskoud overnachten

Heb je altijd wel eens willen overnachten in een ijshotel? Tijdens onze Winter Wonderland-rondreis in Lapland kan het! Wil je liever zelf je Lapland-rondreis samenstellen? Ook dan plannen we makkelijk een nachtje in het beroemde ijshotel voor je in. Bij deze speciale overnachting is het hele hotel gemaakt van sneeuw en ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Binnen is het met gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen op het matras die je warm houden… slaap lekker! De volgende ochtend word je gewekt met een warm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet klaar. Een nacht om nooit meer te vergeten!

overnachten Lapland

Bekijk onze rondreizen

Met onze rondreizen kun je puzzelen voor jouw unieke reis door Lapland. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet.