Inspiratie voor je vakantie in Lapland

Stap op de sneeuwscooter en reis met ons mee naar het winterse sprookje van Fins Lapland. Race over bevroren meren of laat je voorttrekken door een roedel enthousiast blaffende husky's. Met een beetje geluk zie je de groene, paarse en rode kleuren van het Noorderlicht boven je schitteren. Op zoek naar een uitdaging? Hijs je in een warme slaapzak en slaap in een hotel van sneeuw en ijs. Deze afwisseling van avontuur en natuur vinden wij dé manier om Fins Lapland echt te leren kennen. Laat je op deze pagina inspireren en verwonder je over wat een vakantie met ons in Fins Lapland allemaal te bieden heeft.

Onze favoriete plekken

Het adembenemende noorderlicht

Voor veel mensen staat het Noorderlicht stipt bovenaan de bucketlist tijdens een vakantie in Lapland. Hoewel Lapland ook heel veel ander moois te bieden heeft, hoopt iedereen die hier naartoe reist toch het Noorderlicht wel te zien. Tijdens de wintermaanden – en die zijn in Lapland tussen september en april – is de kans om het Noorderlicht te spotten het grootst. Voorwaarde is wel dat het helder weer is en er geen wolken aan de lucht zijn. Tijdens onze Lapland-reizen bieden we meerdere excursie naar het Noorderlicht aan. Ga picknicken onder het Noorderlicht, op rendiersafari of pak je kans tijdens het ijswakdobberen of op sneeuwscootersafari. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat je het Noorderlicht zult zien, maar áls het er is, is het extra bijzonder!

Lapland noorderlicht

Rennen tussen de rendieren

Een rendier als huisdier? In Lapland is het heel normaal. In het Finse Lapland zijn er zelfs meer rendieren dan inwoners. Tijdens onze rendiersafari’s in Lapland kun je zelf kennis maken met de rendieren en de locals die in Lapland wonen: de Sami. De Sami hebben een nomadische levensstijl en de rendieren zijn hun grootste en belangrijkste bezit. Ze dienen onder andere als trekdier, maar ook als huisdier voor hun vlees, huid en melk. Rendieren zijn sterk, betrouwbaar, hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn daarom ideaal om mee te reizen. Op je vakantie door Lapland kun je in gezelschap van deze dieren een aantal prachtige sledetochten maken door de krakende sneeuw.

IJskoud overnachten

Heb je altijd wel eens willen overnachten in een ijshotel? Tijdens onze Winter Wonderland-rondreis in Lapland kan het! Wil je liever zelf je Lapland-rondreis samenstellen? Ook dan plannen we makkelijk een nachtje in het beroemde ijshotel voor je in. Het gehele hotel is gemaakt van sneeuw en ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Binnen is het met gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen mee die je matras en jou warm houden. Een frisse, maar bijzondere ervaring! De volgende ochtend word je gewekt met een loeiwarm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet voor je klaar. Dit is één van die vakantie-ervaringen die je niet snel vergeet.

overnachten Lapland

Bekijk onze webinar over Lapland

Bestemmingsexperts Nina en Bas vertellen alle ins en outs over reizen in Zweeds Lapland. Denk aan een magisch sprookje met het Noorderlicht, kleinschalige overnachtingsplekken, sneeuwachtige landschappen, dobberen in een wak en rondrijden met husky’s. Ook nog eens heel corona-proof!

Bekijk onze Lapland vakanties

Met onze rondreizen stellen we voor jou een unieke vakantie in Lapland samen. Jij kiest wat je wilt doen, wij helpen je op weg en zoeken de leukste plekjes en mooiste activiteiten voor je uit. Onze collega’s ter plaatse staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist zelfstandig en avontuurlijk, maar mét de zekerheid van Riksja.

rondreis

Noorderlicht Noorwegen

  • Tromsø en omgeving
  • 5 dagen / 4 nachten
  • vanaf € 995,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
rondreis

Zweeds Lapland: Huskey’s, sneeuwscooters en het noorderlicht

  • Kiruna - Abisko
  • 5 dagen / 4 nachten
  • vanaf € 1500,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
rondreis

Zweeds Lapland familiereis

  • Luleå - Kiruna
  • 8 dagen / 7 nachten
  • € 1765,- per volwassene
Bekijk deze rondreis