Bezienswaardigheden in Lapland

Algemene informatie

Winterwonderland

Maar een paar uur vliegen en je belandt in een wereld van sneeuw en ijs. Het winterse Lapland betekent bevroren bossen, meren en rivieren, indrukwekkende uitzichten en husky’s en rendieren. Ontdek dit prachtige winterwonderland met verschillende excursies zoals een husky-safari, een sneeuwscootertocht of een rendiersafari.

Rovaniemi

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland. De kleine stad ligt net boven de poolcirkel en is de woonplaats van de Kerstman. Je kan er dan ook de Santa Claus Village bezoeken, waar het kantoor van de Kerstman staat. Elk kaartje wat naar de Kerstman op de Noordpool verstuurd wordt, komt hier terecht. En, ze worden ook nog eens allemaal beantwoord in eigen taal. Ook is het mogelijk om de Kerstman te ontmoeten. Een kinderdroom voor jong en oud!

Een interessant gebouw is het Arktikum. Dit is een Artic Science Center maar ook een museum en toont de geschiedenis van Fins Lapland en het leven boven de poolcirkel. Het gebouw zelf heeft een lange glazen galerij, die een vinger voorstelt die naar het noorden wijst. Verder biedt Rovaniemi vele winkels en leuke cafeetjes.

Hotel van sneeuw en ijs

In Lapland kan je overnachten in een hotel van sneeuw en ijs! Voor veel mensen is dit het hoogtepunt van hun Lapland wintervakantie. De wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren! Het is binnen gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Tijdens een tour door het hotel vertelt de gids je hoe het hotel ieder jaar weer opnieuw gemaakt wordt en kom je leuke details te weten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen op het matras om je warm te houden. De volgende ochtend wordt je gewekt met een warm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet klaar. Een nacht in dit hotel zul je niet vergeten!

Het Noorderlicht

Het noorderlicht is een van de meest spectaculaire en bijzondere natuurverschijnselen ter wereld. De groene lichten maken een indrukwekkende lichtshow aan een donkere hemel. Het noorderlicht spot je het best zo dicht mogelijk bij de noordpool, en dan zit je in Lapland dus goed! Aanschouw dit prachtige spektakel van Moeder Natuur tijdens je rondreis door Fins Lapland.