Menu background

Naar boven

Over Riksja Lapland

Lapland specialist
Over ons

Riksja Travel - Lapland specialist

Riksja Lapland is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen als specialist het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende Lapland-rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op duurzaam reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Suzanne Vermeer - Lapland specialist en sneeuwfanaat

Zo koud, zo wit, zo stil, zo mooi, dat is Lapland! Wat een prachtige ervaring om daar te zijn en met de huskyslee te racen door de sneeuw en door de bossen! Bijsturen en mee steppen, de honden zijn zo enthousiast en wild, die gaan er echt voor! En na afloop opwarmen en een worstje roosteren bij het kampvuur. Hoe bijzonder is dat! Ik vond het geweldig! Met veel plezier verzorg ik voor jou een onvergetelijke belevenis door Lapland.

Nina Ottenvanger - Lapland specialist en husky fluisteraar

Mijn ideale Lapland-reis is actief overdag en rustig in de avond. Vanuit mijn chalet stap ik dik ingepakt met warme kleding in de sneeuw. De start van een nieuw avontuur! Eerst even met de husky’s knuffelen, en daarna samen met mijn team de natuur in. Terwijl het witte landschap langs mij raast en de honden me voorttrekken besef ik me wat een unieke belevenis dit is. De kou die langzaam je lippen doen bevriezen doen er niet meer toe. Dit is uniek, dit is gaaf! Zou jij ook graag een huskytocht willen maken? Ik vertel je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Bas Hendrikx - Lapland product manager en iglo bouwer

Zeg je Lapland, dan zeg ik sledetocht met rendieren. Dik ingepakt de sneeuw in om een lekkere frisse neus te halen. En dan in je huisje een warme sfeer creëren met de kachel en kaarsjes aan. In Lapland doen ze het allemaal een beetje kalmer aan. De Sami (de traditionele inwoners van dit gebied) hebben zo hun eigen recept om gelukkig te zijn. Ze noemen het Sisu. Het draait allemaal om doorzettingsvermogen en wilskracht. Dus hoe koud het buiten ook is; handschoenen aan en gaan!

Handige weetjes Lapland

Onze lokale collega's

In Lapland werken wij samen met een lokale partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Lapland-reis, in goede handen bent.

Een aantal leuke verantwoorde weetjes over onze agent: samen met lokale sportclubs voor kinderen organiseert onze agent een bosschoonmaakactie. En ze support sportclubs om sporten voor kinderen toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Daar worden wij blij van.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken, draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern