Riksja Travel Lapland

Naar boven

Hoe reis je door Lapland?

Vervoer & verblijf

Vervoer in Lapland

Vervoer in Lapland

In Lapland rijd je niet zelf, maar je reist met autotransfers. Al bij aankomst in Rovaniemi staat er een transfer voor je klaar die je direct naar je eerste slaapplek brengt. Ook heb je transfers om van de ene plek naar de volgende te komen, en in sommige gevallen zit er een transfer inbegrepen bij de excursies. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een rendierfarm of het ijshotel.

Auto’s in Lapland zijn uitgerust met goede winterbanden waardoor ze prima over de besneeuwde wegen kunnen rijden. Finnen zijn eraan gewend om een auto te besturen in deze voor ons bizarre omstandigheden en kijken niet op of om van een beetje wegglijden.

Vervoer Lapland
Vervoer Lapland

Lapland sneeuwscooter safari

De sneeuwscooter is hét vervoersmiddel van de Finnen tijdens de winter. Je rijdt gemiddeld zo’n 20 km per uur, afhankelijk hoe zeker je jezelf voelt. Een sneeuwscooter is erg duur in aanschaf en toch iets waar je niet gewend bent om op te rijden, je bent daarom ook goed verzekerd.

Wel is er bij het rijden op een sneeuwscooter altijd een eigen risico van maximaal €800,-. Bij de uitleg over hoe de sneeuwscooter werkt en de veiligheidseisen, zal onze lokale vertegenwoordiger dit ook nogmaals vertellen.

Houd er rekening mee dat je voor het besturen van een sneeuwscooter minimaal 18 jaar moet zijn en minimaal een jaar in het bezit moet zijn van een scooterrijbewijs en dat je dit ook kunt aantonen. Heb je geen scooterrijbewijs? Dan is het helaas niet toegestaan om een sneeuwscooterexcursie te doen. Wellicht kunnen we kijken of je mee kunt met een gids.

Lapland huskytocht

In al onze rondreizen zit standaard een echte Lapse huskytour opgenomen, omdat wij dit de ultieme Lapland-excursie vinden die niet mag ontbreken in je reis. Met vier of zes huskies voor je slee glijd je door de sneeuw. Met huskies heb je geen geronk van motoren die de stilte verstoren. Midden in het bos en op de uitgestrekte meren is het intens stil… Onderweg maak je een stop om wat te drinken bij een kampvuur en de honden te laten rusten.

Vervoer Lapland
background-pattern