Riksja Travel Lapland

Naar boven

Overnachten in Lapland

Vervoer & verblijf

overnachten chalet Lapland
overnachten Lapland

Overnachten in Lapland

Tijdens je reis naar Lapland overnacht je in accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. En vooral: die aangenaam en warm zijn, want bij temperaturen tot wel min 35 graden is een fijn hotel toch wel heel belangrijk.

Samen met onze lokale collega’s hebben we gezocht naar sfeervolle en comfortabele accommodaties. De accommodaties in Lapland hebben wij allemaal zelf bezocht. We letten vooral op de juiste combinatie van ligging, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Overnachten in Rovaniemi

Standaard plannen we in Rovaniemi een comfortabel en modern stadshotel in. Na een volle dag in de sneeuw is het fijn dat er een (gedeelde) sauna is. Hierna dineer je in het hotel of kies je voor een van de restaurants in de buurt. We kunnen halfboard voor je bijboeken, laat ons weten als je dit wilt. Moe en voldaan val je ’s avonds in slaap.

Reis je met je gezin naar Lapland dan, kunnen we ook een familiekamer reserveren. Met een uitklap-stapelbed is er voldoende ruimte voor maximaal vier personen per kamer.

Overnachten in Lapland
Overnachten in Lapland

Karakteristiek wildernis-chalet

Wil je liever direct het wildernisgevoel? Kies dan voor onze karakteristieke slaapplek: een chalet aan de rand van het centrum. Stap de deur uit en je staat in het verse sneeuw midden in de bossen. Er is een houthaard en je hebt er je eigen sauna. Opwarmen is ook hier geen probleem.

In het chalet kunnen maximaal acht personen slapen. Reis je met vier of meer volwassenen dan is dit zelfs een voordeliger alternatief dan het moderne stadshotel. Ontbijt is niet inclusief, maar op ongeveer 15 minuten lopen vind je een supermarkt. Het is je eigen wildernishuisje in de sneeuw.

Bijzonder: overnachten in een ijshotel

Voor een spectaculair – maar ijskoud – toetje kun je een nacht in het ijshotel van Lapland logeren. Hier is werkelijk alles van sneeuw en ijs. Je kamer, het restaurant en zelfs de glazen in de bar zijn van ijs.

Het is een bijzondere ervaring om wakker te worden in een kamer waarbij de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt ligt. Je krijgt een hoge kwaliteit slaapzak en ook de rendiervellen op je ijsbed houden je comfortabel warm.

background-pattern