Riksja Travel Lapland

Naar boven

Rondreis Lapland

Unieke individuele rondreizen op maat

Lapland rondreis

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele Lapland-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een houten chalet of in een heus ijshotel?

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met (lokaal) vervoer
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Lapland

Waarom een rondreis door Lapland?

Met onze Lapland rondreizen kom je in een ijskoud sprookje terecht. Of je nu reist naar Noors-, Zweeds- of Fins Lapland. Reis je met Riksja Lapland dan garanderen we een reis met veel variatie. Je glijdt door het sneeuwlandschap met een huskyslee en ziet rendieren in het wild. Duik tijdens je rondreis Lapland in het ijskoude water onder het ijs en ga op jacht naar het noorderlicht.

Wist je dat Lapland ook een unieke plek is voor de wintersportvakantie? Nog niet massaal ontdekt, waardoor je een unieke ski-ervaring opdoet. Ook kun je op de sneeuwscooter rondrijden over uitgestrekte bevroren meren. Onze bestemmingsexperts zijn zelf op de bestemming geweest en helpen je graag met de ideale reisroute samenstellen voor jouw individuele Lapland rondreis. Of doe alvast wat inspiratie op voor jouw Lapland vakantie op onze inspiratiepagina.

rondreis lapland Eland
rondreis lapland cabin

Noors Lapland

Lapland is geen land, maar het noordelijke deel van Noorwegen, Zweden, Finland en een klein deel van Rusland. Veel activiteiten zijn in zowel Noorwegen als in Zweden en Finland te ondernemen, maar waar kies je dan voor? In Noorwegen vind je de meest ruige natuur. Waar Finland en Zweden vrij vlak zijn, daar kent Noorwegen hoge plateaus en kliffen.
In Tromso, een kleine stad in het noorden van Noorwegen is de kans dat je het Noorderlicht ziet het grootst. Hoe noordelijker, hoe groter de kans dat je het Noorderlicht ziet. En wat zo bijzonder is aan Tromso, dat je het Noorderlicht niet alleen vanaf land, maar ook vanaf het water kunt aanschouwen. Al dobberend in een wak of vanaf een catamaran. En die ligging aan het water heeft meer voordelen ten opzichte van de buurlanden: zo stap je in Noorwegen aan boord van een boot waarmee je walvissen en orka’s gaat spotten.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is de ideale bestemming voor een familiereis. Het is minder druk bezocht dan het Finse deel van Lapland. Alles is net wat kleinschaliger, persoonlijker en puurder. En uiteraard plannen we genoeg vrije tijd in voor “gewoon” sneeuwpret.
Lapland is het leefgebied van de Sami, de oorspronkelijke inwoners van dit gebied. En waar rendieren voor ons vooral het hulpje van de kerstman zijn, daar zijn ze voor de Sami van levensbelang. In Zweden kun je het zelf ervaren, wanneer je rendierherder voor één dag bent. Uniek in Zweeds Lapland is de mogelijkheid om in de Poolcirkel express te stappen. Deze trein baant zich een weg door besneeuwd Landschap terwijl je binnen lekker warm zit. Een heel relaxte manier van reizen vinden wij.

Rondreis Lapland trein
Rondreis Lapland husky's

Fins Lapland

Fins Lapland is misschien wel de bekendste van de drie, het is het land waar de kerstman woont. Finland wordt ook wel het land van 1000 meren genoemd en dat zie je terug in de activiteiten. Wat dacht je van ijswakdobberen… Op een groot schip baan je je een weg door het ijs. Je krijgt van ons een warm- en waterdichtpak aan en dan waag je de sprong in het ijskoude water. Een unieke ervaring.
Dat is ook de meerdaagse husky tocht. Waarbij je de wildernis intrekt achter
Meerdaagse husky tocht. ’s Avonds voer je de honden, gaat het haardvuur aan en slaap je in een eenvoudige hut.

Is de rondreis Lapland met een groep of individueel?

Onze reisspecialisten hebben de beste routes voor je uitgezocht waarbij je verblijft in de mooiste accommodaties in de meest magische omgevingen. Al onze Lapland reizen zijn volledig individueel georganiseerd. Dat betekent dat we op basis van jouw specifieke wensen je individuele Lapland rondreis voor je samenstellen. Zo kun je de reis op ieder moment laten plaatsvinden, wat past in jullie agenda. We hebben dus geen vaste startdagen. Individueel betekent echter niet dat je er alleen voor staat. Zowel wij als onze collega’s op Lapland zullen 24/7 bereikbaar zijn om je hulp aan te bieden, hierdoor reis je zelfstandig maar sta je er nooit alleen voor.
We nemen al het regelwerk uit handen, zodat je ook voor je reis al helemaal kunt genieten!

Rondreis Lapland noorderlicht

Veel gestelde vragen Lapland

  • Wat is de beste reistijd voor Lapland?
  • Wat zijn de populaire bezienswaardigheden in Lapland?
  • Hoe reis je door Lapland?
  • Wat is het tijdsverschil met Lapland?
  • Is Lapland geschikt voor een reis met kinderen?
background-pattern