Rondreis Lapland

Individuele rondreizen Lapland

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele Lapland-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een houten chalet of in een heus ijshotel? Bel of mail ons: onze Lapland-experts helpen je graag op weg met het plannen van jouw reis in Lapland.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met (lokaal) vervoer
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

3 Rondreizen Lapland

rondreis
1

Winter wonderland

 • Reisschema:
  Rovaniemi en omgeving
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reisperiode:
  6 januari - 13 april
 • Reissom:
  vanaf € 1476,- p.p. bij 2 personen

Onze langste en meest complete reis in Fins Lapland. Husky’s nemen je per slee mee de natuur in. Zoevend over verse sneeuw en bevroren meren voel je dat je in Lapland bent. Speciaal is ook de overnachting in een hotel gemaakt van ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Verder heb je ook in deze rondreis volop keuze om het je eigen reis te maken. Hengel je lunch uit een bevroren meer, leer een sneeuwscooter besturen of picknick je liever onder het noorderlicht?

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Actief in Lapland

 • Reisschema:
  Rovaniemi en omgeving
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reisperiode:
  6 januari - 13 april
 • Reissom:
  vanaf € 924,- p.p. bij 2 personen

Beleef in een kleine week de winter tijdens je reis door Lapland. Je slaapt in de Lapse hoofdstad Rovaniemi en als je wilt in een romantische chalet in de ruige natuur. Enthousiaste husky’s nemen je mee de witte wonderwereld in en verder kies je zelf welke excursies je wilt toevoegen aan je Lapland reis. Dobber in een wak met het noorderlicht boven je, sneeuwscooter over bevroren meren of ga je liever de natuur in op een rendierslee?

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Lapland, even proeven

 • Reisschema:
  Rovaniemi en omgeving
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reisperiode:
  6 januari - 13 april
 • Reissom:
  vanaf € 776,- p.p. bij 2 personen

Even een (lang) weekend naar een heel andere wereld? Waar we in Nederland en België steeds minder sneeuw krijgen valt er in Fins Lapland meer dan genoeg. Daar horen dan ook typische winterse activiteiten bij. Zo stap je in elk geval in een slee en word je door enthousiaste husky’s door het winterlandschap getrokken. Je slaapt in de hoofdstad Rovaniemi, wat de officiële woonplaats van de kerstman is. Wil je ook eens weten hoe het is om in een hotel gemaakt van sneeuw te overnachten? Voeg die overnachting dan eenvoudig zelf toe aan je Lapland reis.

Bekijk deze rondreis

Rondreis Lapland: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Lapland te gaan?

De beste reistijd om het winterwonderland in Lapland te zien is van half januari t/m eind maart. Vanaf half januari worden de dagen weer langer, de zon komt wat verder boven de horizon uit en de temperatuur is overdag wat aangenamer in de zon. In december kun je ook naar Lapland reizen, maar het wordt dan bijna niet licht. Het is het koudst als de dagen het kortst zijn. Van half december tot half januari komt de zon net niet boven de horizon en kan de temperatuur dalen tot extreme kou van -30 graden Celsius. In Lapland kun je het noorderlicht (aurora borealis) het beste zien tussen begin januari en eind maart. Tot eind april is het ook mogelijk, maar dan is de kans kleiner.

Klimaat Lapland rondreis

Heb ik een visum nodig voor Lapland?

Voor je reis heb je geen Lapland visum nodig en is je paspoort of identiteitskaart voldoende. Deze documenten dienen nog geldig te zijn na terugkomst. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Finland in Den Haag, zie www.finlande.nl om de immigratieregels na te kijken met betrekking tot jouw nationaliteit.

Hoe zit het met betalen in Lapland?

In Lapland betaal je met euro’s. Geld opnemen met je pinpas kan wel in Rovaniemi, maar niet in de kleinere dorpen. Je herkent de pinautomaten aan het OTTO logo. In Finland is het gebruik van een creditcard heel normaal; de Lapse bevolking betaalt zelf vaak een kopje koffie zelfs met creditcard. Zorg dus dat je voldoende cash bij je hebt en/of een creditcard.

Het prijsniveau is ongeveer gelijk aan Nederland, al zijn alcohol en tabak een stuk duurder. Fooi geven is in Lapland (en de rest van Finland) niet gebruikelijk. In restaurants is de fooi doorgaans inbegrepen in de prijs. Het is wel gebruikelijk om de prijs bij het betalen naar boven af te ronden. Je persoonlijke uitgaven tijdens je Laplandreis zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen bestedingspatroon.

Hoe reis je in Lapland?

In Lapland rijd je niet zelf, maar je reist met autotransfers. Al bij aankomst in Rovaniemi staat er een transfer voor je klaar die je direct naar je eerste slaapplek brengt. Ook heb je transfers om van de ene plek naar de volgende te komen, en in sommige gevallen zit er een transfer inbegrepen bij de excursies. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een rendierfarm of het ijshotel. Auto’s in Lapland zijn uitgerust met goede winterbanden waardoor ze prima over de besneeuwde wegen kunnen rijden.

De sneeuwscooter is, tijdens de winter, hét vervoersmiddel van de Finnen. Je rijdt gemiddeld zo’n 20 km per uur, afhankelijk hoe zeker je jezelf voelt. Houd er rekening mee dat je voor het besturen van een sneeuwscooter minimaal 18 jaar moet zijn en minimaal een jaar in het bezit moet zijn van een scooterrijbewijs en dat je dit ook kunt aantonen.

In al onze rondreizen zit standaard een echte Lapse huskytour opgenomen, omdat wij dit de ultieme Lapland-excursie vinden die niet mag ontbreken in je reis. Met huskies heb je geen geronk van motoren die de stilte verstoren. Midden in het bos en op de uitgestrekte meren is het intens stil…

Wat eten ze in Lapland?

De dag in Lapland begint met een uitgebreid ontbijt; we hebben nog nergens eerder zo’n uitgebreid ontbijtbuffet gezien als dat je in Finland krijgt. Begint je maag te knorren rond koffietijd? Neem dan een Finse pulla, een zoet koffiebroodje. Lunchen doe je tijdens je reis vaak in picknickvorm. In (of buiten) de tent wordt het kampvuur gemaakt waar al snel een grote theepot boven pruttelt. ’s Avonds komt er weer een stevige maaltijd op tafel. Je begint met een soep van zalm en aardappelen. Daarna staat er vaak eland- of rendiervlees op het menu. Onze favoriet is ‘poronpaisti’; gebraden rendiervlees met aardappelpuree, augurk en zure poolbessen.

Wat mag ik niet missen tijdens mijn reis door Lapland?

• Bewonder het noorderlicht. Tijdens een heldere nacht kan je het noorderlicht ervaren vanuit een rendierslee of dobberend in een ijswak!
• Een huskytour. Met vier tot zes husky’s voor je slede, glijd je door de sneeuw door de bossen en over de uitgestrekte meren.
• Opwarmen in een Finse sauna. De sauna is een onmisbaar item in het leven van een Fin. Stijgt de hitte naar je hoofd, dan stap je naar buiten om af te koelen. Of doe het op z’n Fins: duik in een ijswak of rol in de sneeuw!

Meer informatie over een rondreis door Lapland? Bekijk dan onze informatiepagina’s.