Menu background

Naar boven

Ylläs: in de wildernis van Fins Lapland

rondreis

 • Reisschema:
  Ylläs Fjälls
 • Reisduur:
  6 dagen / 5 nachten
 • Reisperiode:
  1 december - 31 maart
 • Reissom:
  vanaf € 1050,- p.p. bij 2 personen
 • exclusief vlucht (circa €275 - €700 p.p.)
 • Inclusief:
  o.a. sneeuwscootertocht, huskytocht en sneeuwschoenwandeling
✓ Buiten de gebaande paden in Ylläs Lapland
✓ Overnachting in een hotel aan de voet van Ylläs Fjäll
✓ Avontuurlijke excursies zijn al inbegrepen
Decorative torn edge

Sfeerbeelden

Dag 1 – Vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläs

Reistijd: 3 uur per vliegtuig en 30-45 minuten per auto

Op de luchthaven van Kittilä staat je chauffeur voor je klaar en word je in ongeveer 30 tot 45 minuten naar je accommodatie bij Ylläs gebracht.

Voor je verblijf in de regio Ylläs hebben we een comfortabel hotel gevonden aan de rand van het kleine dorpje Ylläsjärvi. Het leuke is dat het hotel midden in de natuur ligt aan de voet van de Ylläs Fjälls. Zodra u de deur uitstapt, kunt u genieten en het winterse landschap ontdekken. Je kunt direct bij het hotel de gondellift nemen, die je naar de waterval brengt.

We hebben het ontbijt al voor je inbegrepen. We hebben bewust geen verdere maaltijden van tevoren gepland – je bepaalt zelf je in het restaurant van het hotel eet of een taxi naar het dorp neemt om in een van de restaurants te dineren. Er is ook ook een spa in het hotel met zwembad en sauna, een heerlijke plek om te ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Sneeuwscootertocht overdag en sneeuwschoenwandelen ’s nachts

De sneeuwscootertocht begint in de loop van de ochtend. Na een korte introductie stappen jullie samen op een sneeuwscooter en gaan jullie op pad. Je rijdt naar de top van Ylläs Fjäll, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op het besneeuwde landschap en tot aan Zweden bij helder weer.

De tour duurt ongeveer drie uur en is geschikt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Twee van jullie nemen plaats op een sneeuwscooter en hebben onderweg de mogelijkheid om van plaats te wisselen. Als u liever alleen op de sneeuwscooter zit, laat het ons weten en we plannen één sneeuwscooter per persoon voor u tegen een meerprijs.

Decorative torn edge

In de middag heb je tijd voor jezelf om bijvoorbeeld even op te warmen in de sauna. In de avond hebben we weer een winteravontuur voor je gepland. Als het donker wordt, kun je gaan sneeuwschoenwandelen rond Ylläs. Met een beetje geluk zie je onderweg het magische noorderlicht. Ze binden sneeuwschoenen, die eruitzien als tennisrackets, onder hun voeten en sjokken diep de wildernis in. De schoenen geven je ook in diepe sneeuw een goede balans en zorgen ervoor dat je niet te diep wegzakt. Onderweg pauzeer je bij een vuurplaats en geniet je van een warm drankje. Je gids deelt feiten en verhalen over het noorderlicht en als je geluk hebt, kun je deze prachtige lichten zien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Met de husky’s door de wildernis

Voor ons is een ontmoeting met husky’s een essentieel onderdeel van een winterreis door Lapland. Deze husky-safari draait vandaag om het besturen van een husky-slee! Een chauffeur neemt je mee naar een huskyboerderij waar je leert omgaan met de honden en een huskyslee. Hier is teamspirit vereist. Twee mensen stappen op een slee – de een stuurt, de ander maakt het zich gemakkelijk in de slee en kan genieten van het winterlandschap. De honden zijn al erg onrustig en kunnen niet wachten om eindelijk te beginnen. Dan begint je avontuurlijke rondreis. Halverwege maak je een stop om van rol te wisselen. Als je terugkomt op het kamp, ​​heb je tijd om de honden nog beter te leren kennen en om foto’s te maken.

Decorative torn edge

Dag 4 en 5 – tijd voor eigen ontdekkingen en optionele excursies

We hebben bewust geen programma gepland voor de komende twee dagen. Bepaal zelf wat je wilt ervaren. Wat dacht je van een dagje skiën of  een langlauf tocht door het winterlandschap (startdag: donderdag), een tocht in een rendierslee (startdagen: woensdag en vrijdag) of een bezoek aan het beroemde Snow Village (startdagen: maandag, donderdag, zaterdag )? Laat ons je wensen weten en wij plannen de excursies alvast voor je in.

Uiteraard kun je ook zelf bepalen wat je ter plaatse wilt doen. Een korte wandeling overdag of ’s avonds is altijd de moeite waard, omdat er vaak rendieren zijn en je het noorderlicht kunt spotten. Om andere hoeken van het Ylläs Fjäll-gebied te bezoeken, kunt je een taxi nemen of de skibus, die direct voor het hotel stopt.

Decorative torn edge

Dag 6 – Vertrek vanuit Ylläs en terugvlucht

In de loop van de dag eindigt je avontuur in Lapland en neemt u afscheid van Ylläs. Een chauffeur brengt je op tijd voor je vlucht terug naar Kittilä. Van daaruit vlieg je terug naar huis, meestal met een overstap in Helsinki. Wil je je reis nog een nachtje in de hoofdstad verlengen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Wij zoeken met plezier de vlucht die het beste past bij jouw reis.

Decorative torn edge