Riksja Travel Lapland

Naar boven

Lapland met kinderen

Unieke individuele Rondreizen

Lapland met kinderen

Een reis naar Lapland met kinderen maken? Doen! Zowel in Noorwegen, Zweden als Fins Lapland kunnen wij een mooie familiereis voor je samenstellen. Geheel op maat op basis van je persoonlijke wensen en budget. Achterop de huskyslee glijd je dwars door de dikke sneeuw door een sprookjeslandschap. Ga rendiersleeën, of slaap in een ijshotel. Overdag ben je lekker buiten lekker actief bezig en ’s avonds zit je rond het haarvuur.

Vanwege de activiteiten is Lapland vooral geschikt voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Een vakantie naar Lapland is niet goedkoop, maar wel een ervaring waar jullie het als gezin nog heel lang over hebben. Wij passen de reizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Daarnaast kan je natuurlijk ook een reisadvies op maat krijgen.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een (huur) auto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Familiereis Lapland

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Lapland voornamelijk met kleinschalige hotels en lodges die niet allemaal over familiekamers beschikken. Voor gezinnen raden wij eem verblijf in chalets aan, je eigen wildernishuisje in de sneeuw. Wij bieden chalets aan met meerdere slaapkamers en soms ook een eigen sauna en openhaard.

Reisperiode
Wanneer je met kinderen reist, ben je veelal aan de kerst- en voorjaarsvakatie gebonden. Houd er rekening mee dat het in december in Lapland bijna niet licht wordt. Dit is wel een gunstige periode om het noorderlicht te spotten en quality time met elkaar bij de openhaard door te brengen.

Transfers
In Lapland rijd je niet zelf, maar je reist met autotransfers. Al bij aankomst in staat er een transfer voor je klaar die je direct naar je eerste slaapplek brengt. Ook heb je transfers om van de ene plek naar de volgende te komen, en in sommige gevallen zit er een transfer inbegrepen bij de excursies. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een rendierfarm of het ijshotel.

Kleding
Voor de meeste kinderen is Lapland met alle sneeuw één grote speeltuin. Door het spelen hebben kinderen het vaak warmer dan jullie als ouders. Zit je kind stil in bijvoorbeeld een husky- of rendierslee dan is een thermospak handig. Katoen koelt af, kleed je kind liever in wolletjes of speciale thermokleding. Tijdens het spelen is een thermospak vaak te warm. Je kind gaat dan zweten en koelt daardoor sneller af. Ga je op pad zorg er dan voor dat je na het spelen ergens opwarmt bij een vuurtje voordat je kind het koud krijgt.

zweeds lapland familiereis
zweeds lapland familiereis

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Lapland bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern