Bouw je eigen Suriname-reis

Individuele rondreizen Suriname

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Dat Suriname de groenste bestemming ter wereld is, is een goed bewaard geheim. De uitgestrekte, ongerepte jungle biedt een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Maar vergis je niet: ook als cultuurliefhebber haal je hier je hart op. Struin over de markt in het koloniale Paramaribo of breng een bezoek aan een plantage en leer over het slavernijverleden. Tijdens je Suriname-reis ervaar je een bijzondere combinatie van Zuid-Amerikaanse én Afrikaanse invloeden.

We beloven je een reis waarbij je Suriname en de mensen echt leert kennen. Wij regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een koloniaal hotel, lodge op het water of statig plantagehuis.

Bouw je eigen Suriname reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Suriname-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Suriname-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

Suriname
riksja wereldbol

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Suriname zien, maar ook de onontdekte parels. Zo verken je historisch Paramaribo lekker op z’n Hollands op de fiets en neemt een lokale gids je in een onontdekt stukje Boven-Suriname mee om kennis te maken met de nazaten van gevluchte slaven. Zo leer je Suriname echt kennen, terwijl je volop geniet van het vakantiegevoel. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Suriname staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

riksja landkaart

Voor reizigers, door reizigers

Wij, Suriname-experts Robert-Jan en Stanley, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. We hebben de gaafste activiteiten, slaapplekken en vervoermiddelen alvast voor je uitgezocht. Zo hebben we de leukste plek gevonden om je eigen roti te leren maken en ervoor gezorgd dat je de jungle op een héél andere manier kunt ervaren, namelijk vanuit een kajak! Of je je reis nu actief, relaxed of juist bomvol cultuur wilt hebben, het kan allemaal.
Op onze inspiratiepagina delen we nog veel meer van onze insidertips.

Reizen met impact

Met Riksja Suriname maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar hotels weg van de massa, die én sfeervol zijn én waar het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. Zo zorgt de Danpaati River Lodge niet alleen voor werkgelegenheid voor de dorpsbewoners, maar ondersteunt het zorgprojecten waardoor er een kinderdagverblijf is gerealiseerd en dorpelingen zijn opgeleid tot verpleegkundigen. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

familiereis suriname

Familiereizen door Suriname

Ook met kinderen kun je Suriname ontdekken. Vanwege de lange afstanden en de kans op malaria raden we wel aan om met iets oudere kinderen te reizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke accommodaties.
Cross met een jeep door de jungle, ga ziplinen of kajakken, zie schildpadden eieren leggen op het strand en spot wilde dieren zoals kaaimannen. Extra handig: in Suriname wordt gewoon Nederlands gesproken, dus contacten zijn zo gelegd. Wie weet met hoeveel nieuwe vrienden je kind thuiskomt!

beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor Suriname is van begin februari tot half april en van half augustus tot half november. Vooral in september en oktober is het klimaat perfect voor een vakantie. Er valt in Suriname het hele jaar door wel regen, maar deze valt vooral in de namiddag en is vaak kort en hevig. Zodra het droog is, geniet je van helderblauwe luchten en zon. Gemiddeld genomen is het het hele jaar door rond de 31 graden.

Suriname

Visum voor Suriname

Als je naar Suriname reist, dan heb je een paspoort nodig die na aankomst nog minimaal zes maanden geldig is. Daarnaast heb je voor een reis korter dan negentig dagen een toeristenkaart nodig; deze kost €30,-. Je regelt deze op het Surinaamse Consulaat in Amsterdam, bij een speciale balie op Schiphol of op het vliegveld in Suriname, of je vraagt deze online aan. Je kunt deze ook op de luchthaven in Suriname zelf regelen.

De voordelen van reizen met Riksja Suriname

Waarom zou je kiezen voor Riksja Suriname en niet gewoon zelf je reis regelen? Allereerst profiteer je van onze expertise: wij zijn in Suriname geweest en kennen de leukste plekken. Je hoeft dus niet urenlang zelf het internet af te struinen. We nemen je al het regelwerk uit handen en staan altijd voor je klaar, zowel voor als tijdens je reis. Zo sta je er in geval van nood nooit alleen voor. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.