Rondreis Suriname

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Suriname-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Slaapplekken zijn al geregeld. Bel of mail ons: wij, de Suriname-experts, helpen je graag op weg met een reis door Suriname.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

5 rondreizen in Suriname

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Suriname: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Suriname te gaan?

In Suriname is het gedurende het hele jaar gemiddeld 31 graden. Het land kent vier seizoenen welke zijn gebaseerd op de hoeveelheid regen die er valt. Het is goed om je te beseffen dat er veel regen valt, maar dit wordt vaak afgewisseld met een zonnetje. De beste reistijd voor je Suriname rondreis is begin februari tot half april en van half augustus tot half november, met september en oktober als beste maanden. Wil je graag zeeschildpadden zien, dan raden wij aan om in de maanden februari en maart te gaan! Op onze klimaatpagina vind je een uitgebreid overzicht terug van de vier seizoenen.

suriname cultuur rondreis

Heb ik een visum nodig voor Suriname?

Buitenom je paspoort die bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig moet zijn, heb je voor een reis korter dan 90 dagen een toeristenkaart nodig. Deze is te verkrijgen bij het Consulaat van Suriname of je kunt dit ophalen bij een daarvoor bestemde balie op Schiphol. Je kunt dit zelfs nog regelen bij aankomst in Suriname op het vliegveld (contant betalen). Deze is dan geldig voor 30 dagen, maar te verlengen met 60 dagen.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Suriname?

Het tijdsverschil met Suriname valt mee. In onze zomer is het in Suriname vijf uur vroeger en in onze winter is het vier uur vroeger.

Hoe reis je in Suriname?

Tijdens je rondreis door Suriname maak je zowel gebruik van een huurauto als van transfers, afhankelijk van welke reis je kiest. Het merendeel leg je af met transfers in comfortabele shuttlebusjes. Avonturiers kunnen ook met eigen 4×4 door de jungle crossen! Ga je naar Kabalebo of Palumue, dan reis je per binnenlandse vlucht welke wij voor je regelen. Paramaribo zal tijdens je Suriname rondreis je uitvalsbasis zijn waar je regelmatig terug komt.

Hoe zit het met betalen in Suriname?

In Suriname betaal je met de Surinaamse dollar, wat ook wel SRD wordt genoemd. Bij aankomst op de luchthaven van Paramaribo kun je gelijk geld pinnen of wisselen. Binnen Paramaribo zijn er genoeg banken en pinautomaten, maar daar buiten zijn ze schaars. Neem daarom altijd voldoende contant geld mee voordat je de stad verlaat. In Nederland is geen Surinaamse dollar te verkrijgen, dus van tevoren kun je niks meenemen.

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in restaurants, hotels en in sommige duurdere winkels. Check dit wel even, want het is niet altijd het geval. Lees voor meer informatie onze visum en geldpagina.

Wat eten ze in Suriname?

Houd je van lekker eten, dan kun je je hart ophalen tijdens je rondreis door Suriname. Als ze ergens een uitgebreide keuken hebben, dan is het daar. Je vindt er een mix van (eet)culturen, denk aan de roti uit de Hindoestaanse keuken, bami en nasi uit de Chinese keuken en (broodje) pom uit de Creoolse keuken. Ook de vegetariër kan hier goed terecht met gerechten als gado gado en saotosoep. Vooral in Paramaribo zijn tal van restaurants en Javaanse warungs (letterlijk: eetwinkel). Met een Parbo biertje in je ene hand en schaafijs in de andere, beleef je de Surinaamse cultuur op en top!

Kijk voor meer informatie over Suriname op onze algemene informatie pagina.

Veel gestelde vragen over Suriname

  • Hoe lang is het vliegen naar Suriname?
  • Is een visum nodig voor Suriname?
  • Hoe reis je in Suriname?
  • Welke vaccinaties zijn nodig voor een reis naar Suriname?
  • Wat is het tijdsverschil met Suriname?