Riksja Travel Suriname

Naar boven

Rondreis Suriname

Unieke individuele rondreizen op maat

suriname

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Suriname-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Slaapplekken zijn al geregeld. Bel of mail ons: wij, de Suriname-experts, helpen je graag op weg met een reis door Suriname.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Suriname

Waarom een rondreis door Suriname?

Suriname heeft een ongerepte jungle en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Ga diep de jungle in en leer meer over de Trio- en Wajan-indianen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Suriname. Ga samen met hen op pad en leer pijl en boogschieten. Maar ook in Paramaribo is veel te beleven. Struin over de markten in Paramaribo en ontdek het lokale leven. Hier zie je prachtige vrouwen gekleed in kleurrijke klederdracht. Plof neer bij één van de kraampjes en eet de lekkerste roti. Breng een bezoek aan een plantage en leer over het slavernijverleden. Tijdens je rondreis door Suriname ervaar je een bijzondere combinatie van natuur, cultuur en ontdek je de Afrikaanse invloeden.

Fawaka Paramaribo

De levendige Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en ook meteen je startpunt van je rondreis door dit kleurrijke land. Wen aan de tropische temperatuur en fiets of wandel door de stad samen met je gids. Je passeert bijzondere gebouwen, terwijl de gids je meer vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Bezoek Waterkant en ontmoet de multiculturele locals. Je ziet hier kleurig geklede dames en je hebt verschillende lekkere eettentjes. Over eten gesproken. De Surinaamse keuken is er één om je vingers bij af te likken. Denk aan vers gemaakte roti of een goedgevulde saoto soep. Hoe leuk is het om deze gerechten zelf te maken? Kies dan voor een kookworkshop, waarbij een local je de kneepjes van het vak leert. Dat wordt na afloop smullen! Wil je meer weten over het slavernijverleden van Suriname? Bezoek dan de plantage Frederiksdorp. In de oude koffie- en cacaoplantage leer je over de verschrikkelijke geschiedenis.

Ga op avontuur in de Surinaamse jungle

Ongeveer 90% van de oppervlakte in Suriname bestaat uit tropisch regenwoud. Natuurliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld het vogelparadijs Bigi Pan. Je vindt hier een hoge diversiteit aan vogels, dus houd je ogen open voor flamingo’s en de rode ibis. Bij je lodge kun je een kajak pakken om zelf het gebied te verkennen. Fredberg vinden we zelf één van de mooiste plekken in Suriname om te genieten van de weelderige jungle. Dit gebied is perfect voor avonturiers en natuurliefhebbers, maar ook birdwatchers halen hier hun hart op. Er wonen in dit gebied geen mensen en daarom kom je veel wild tegen. Je slaaplek is een hangmat aan de top van de Fredberg. ’s Nachts val je in slaap met de oerwoudgeluiden op de achtergrond en zodra de eerste ochtend zonnestralen tevoorschijn komen, ontwaakt de jungle.

Ontmoet de multiculturele bevolking

Suriname bestaat niet uit één bevolkingsgroep, maar uit liefst tien. In het plaatsje Boven-Suriname, diep in de jungle, maak je kennis met de Marrons. Zij zijn de afstammelingen van gevluchte slaven. Zij zijn trouw aan hun Afrikaanse tradities en vinden zang en dans erg belangrijk. Tijdens je verblijf krijg je veel mee van hun cultuur. Je slaapt in een huisje, welke deels gemaakt is van materialen uit de jungle. Samen met je gids ga je de komende dagen het gebied ontdekken. Vanaf Paramaribo kun je een binnenlands vlucht pakken om naar het woongebied te gaan van de Trio- en Wajana-indianen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de Amazone. Hun leefwijze is nog volledig ingericht op de natuur en je kunt bij hun slapen in een comfortabele lodge. De komende dagen is één groot avontuur! Je maakt boottochten over de chocoladebruine rivier van de Amazone, je maakt mooie wandelingen door de jungle en je bezoekt het dorpje Palumeu waar je leert pijl- en-boog schieten. Dit is een onvergetelijk jungle-avontuur tijdens je rondreis door Suriname.

Veel gestelde vragen over Suriname

  • Hoe lang is het vliegen naar Suriname?
  • Is een visum nodig voor Suriname?
  • Hoe reis je in Suriname?
  • Welke vaccinaties zijn nodig voor een reis naar Suriname?
  • Wat is het tijdsverschil met Suriname?
background-pattern