Rondreis Suriname

Individuele rondreizen Suriname

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Suriname-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Slaapplekken zijn al geregeld. Bel of mail ons: wij, de Suriname-experts, helpen je graag op weg met een reis door Suriname.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

5 rondreizen in Suriname

rondreis
1

Hoogtepunten in Suriname

 • Reisschema:
  Paramaribo - Bigi Pan - Frederiksdorp - Bergendal - Boven-Suriname - Paramaribo
 • Reisduur:
  13 dagen / 12 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1376,- p.p. bij 2 personen

Welkom in Suriname! In deze tweeweekse Suriname rondreis bezoek je de hoogtepunten van het land: Paramaribo, Bigi Pan, plantages, Boven-Suriname en het Brownsberg Natuurpark. De reis is een fijne mix van cultuur, geschiedenis en natuur.  Ontdek meer over de geschiedenis, proef de typische lokale gerechten en maak mooie wandelingen door de groene omgevingen. Je stapt op de fiets om de historische binnenstad van Paramaribo te ontdekken en je slaapt om bijzondere plekken.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Switi Suriname & Dushi Curaçao

 • Reisschema:
  Paramaribo - Brokopondo - Fredberg - Boven-Suriname - Para - Zanderij - Curaçao
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1423,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze individuele Suriname rondreis ontdek je het beste van 2 werelden. Je reis start in het groene Suriname. Je ervaart de koloniale invloeden in Paramaribo en gaat op avontuur in de Surinaamse jungle. Onderweg slaap je op de meest bijzondere plekken en bezoek je de marrons, diep in het binnenland . Als tropisch toetje vlieg je na een indrukwekkende reis met mooie ontmoetingen naar het relaxte Curaçao. Hier kan je bijkomen met een cocktail en een goed boek op de parelwitte stranden.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Off Beat door Suriname

 • Reisschema:
  Paramaribo - Blanche Marie - Apoera - Zanderij - Brokopondo - Fredberg - Boven-Suriname - Paramaribo
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1573,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  gedeelde transfers
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

Suriname is een perfecte bestemming voor een route van de gebaande paden af. Tenminste, dat denken wij. Bezoek het ongerepte westen van het land, kruip dicht tegen elkaar aan in een tent in het savanne bos, slaap op de top van een berg met uitzicht over de Amazone. We hebben een reis samengesteld met de route die wij het meest geschikt vinden om de natuur van Suriname te ontdekken. De leukste excursies en leukste slaapplekken op de meest bijzondere plekken liggen vast.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Familiereis Suriname

 • Reisschema:
  Paramaribo - Plantage Frederiksdorp - Brokopondo - Boven-Suriname - Groningen - Bigi Pan - Peperpot Natuurpark
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1526,- p.p. bij 4 personen

Reizen door Suriname met kinderen is niet alleen veilig en makkelijk, maar ook gewoon hartstikke leuk. Tijdens deze rondreis ga je onder andere samen de jungle verkennen, vaar je in een korjaal door de stroomversnellingen en kajak je door het Peperpot natuurpark.  Je reist in een relaxed tempo rond en slaapt in familievriendelijke lodges en guesthouses met zwembad. De route brengt je dwars door Suriname naar de bijzondere wereld van de Saamaka en vervolgens langs het Surinaamse Groningen naar de flamingo’s bij Bigi Pan. Kortom een kindvriendelijke reis met voldoende afwisseling tussen natuur, cultuur en avontuur.

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

No Spang in Suriname

 • Reisschema:
  Paramaribo - Frederiksdorp - Bigi Pan - Bergendal - Boven-Suriname - Palumeu - Paramaribo
 • Reisduur:
  vanaf 18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1668,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze uitgebreide individuele Suriname rondreis ontdek je de hoogtepunten maar dan ‘no spang’, op een maak je niet druk tempo. Je kan Suriname het hele jaar door bereizen. Koloniale invloeden in Paramaribo en op avontuur in de Surinaamse jungle. Onderweg slaap je comfortabel op een plantage in je eigen cabana of een lodge met fijn zwembad aan de rivier. Je kan de reis actief maken met fietsen en ziplinen, of meer cultuur met een kookworkshop of historische wandeling, of kies voor het wellness dagje net buiten Paramaribo om de reis ‘no spang’ af te sluiten.

Bekijk deze rondreis

Rondreis Suriname: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Suriname te gaan?

In Suriname is het gedurende het hele jaar gemiddeld 31 graden. Het land kent vier seizoenen welke zijn gebaseerd op de hoeveelheid regen die er valt. Het is goed om je te beseffen dat er veel regen valt, maar dit wordt vaak afgewisseld met een zonnetje. De beste reistijd voor je Suriname rondreis is begin februari tot half april en van half augustus tot half november, met september en oktober als beste maanden. Wil je graag zeeschildpadden zien, dan raden wij aan om in de maanden februari en maart te gaan! Op onze klimaatpagina vind je een uitgebreid overzicht terug van de vier seizoenen.

suriname cultuur rondreis

Heb ik een visum nodig voor Suriname?

Buitenom je paspoort die bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig moet zijn, heb je voor een reis korter dan 90 dagen een toeristenkaart nodig. Deze is te verkrijgen bij het Consulaat van Suriname of je kunt dit ophalen bij een daarvoor bestemde balie op Schiphol. Je kunt dit zelfs nog regelen bij aankomst in Suriname op het vliegveld (contant betalen). Deze is dan geldig voor 30 dagen, maar te verlengen met 60 dagen.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Suriname?

Het tijdsverschil met Suriname valt mee. In onze zomer is het in Suriname vijf uur vroeger en in onze winter is het vier uur vroeger.

Hoe reis je in Suriname?

Tijdens je rondreis door Suriname maak je zowel gebruik van een huurauto als van transfers, afhankelijk van welke reis je kiest. Het merendeel leg je af met transfers in comfortabele shuttlebusjes. Avonturiers kunnen ook met eigen 4×4 door de jungle crossen! Ga je naar Kabalebo of Palumue, dan reis je per binnenlandse vlucht welke wij voor je regelen. Paramaribo zal tijdens je Suriname rondreis je uitvalsbasis zijn waar je regelmatig terug komt.

Hoe zit het met betalen in Suriname?

In Suriname betaal je met de Surinaamse dollar, wat ook wel SRD wordt genoemd. Bij aankomst op de luchthaven van Paramaribo kun je gelijk geld pinnen of wisselen. Binnen Paramaribo zijn er genoeg banken en pinautomaten, maar daar buiten zijn ze schaars. Neem daarom altijd voldoende contant geld mee voordat je de stad verlaat. In Nederland is geen Surinaamse dollar te verkrijgen, dus van tevoren kun je niks meenemen.

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in restaurants, hotels en in sommige duurdere winkels. Check dit wel even, want het is niet altijd het geval. Lees voor meer informatie onze visum en geldpagina.

Wat eten ze in Suriname?

Houd je van lekker eten, dan kun je je hart ophalen tijdens je rondreis door Suriname. Als ze ergens een uitgebreide keuken hebben, dan is het daar. Je vindt er een mix van (eet)culturen, denk aan de roti uit de Hindoestaanse keuken, bami en nasi uit de Chinese keuken en (broodje) pom uit de Creoolse keuken. Ook de vegetariër kan hier goed terecht met gerechten als gado gado en saotosoep. Vooral in Paramaribo zijn tal van restaurants en Javaanse warungs (letterlijk: eetwinkel). Met een Parbo biertje in je ene hand en schaafijs in de andere, beleef je de Surinaamse cultuur op en top!

Kijk voor meer informatie over Suriname op onze algemene informatie pagina.