Riksja Suriname

Naar boven

Hoogtepunten in Suriname

rondreis

 • Reisschema:
  Paramaribo - Bigi Pan - Peperpot - Frederiksdorp - Fredberg - Boven-Suriname - Domburg
 • Reisduur:
  13 dagen / 12 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1838,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  gedeelde transfers
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
 • Inclusief:
  12 overnachtingen, transfers en o.a. fiets excursie in Paramaribo en dolfijnen spotten vanuit Frederiksdorp
Welkom in Suriname! In deze tweeweekse Suriname rondreis bezoek je de hoogtepunten van het land: Paramaribo, Bigi Pan, plantages, Boven-Suriname en de Fredberg. De reis is een fijne mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Ontdek meer over de geschiedenis, proef de typische lokale gerechten en maak mooie wandelingen door de groene omgevingen. Je stapt op de fiets om de historische binnenstad van Paramaribo te ontdekken en je slaapt op bijzondere plekken.
Decorative torn edge

Dag 1: Welkom in Suriname!

Welkom in Suriname! Na een lange vlucht kom je eindelijk aan in het levendige, kleurrijke Paramaribo. Paramaribo is direct één van de hoogtepunten van Suriname.  Tijd om samen maximaal te gaan genieten van deze groene bestemming. In de aankomsthal word je verwelkomd door onze vertegenwoordiger en een chauffeur brengt je naar de eerste slaapplek van je Suriname rondreis in het historische centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2: Ontdek Paramaribo per fiets

Om meteen een goed inkijkje te krijgen in het leven van de Surinamers, stap je samen met een gids op de fiets. Je passeert bijzondere gebouwen, terwijl de gids je meer vertelt over de cultuur en geschiedenis van Suriname. Zigzag tussen de palmbomen, terwijl de Surinamers je vrolijk gedag zeggen!

Wil je meer van Paramaribo ontdekken en eventueel een kookworkshop, dolfijnentour of zeeschildpadden excursie bijboeken? Geen probleem laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Dag 3: Vogelparadijs Bigi Pan

Reistijd circa 3 uur

Vanuit Paramaribo reis je samen met een gids naar het noordwesten van Suriname, naar Bigi Pan om precies te zijn. Je maakt onderweg een stop bij het vissersdorpje Boskamp, waar je kunt zien hoe verse vis wordt gerookt. Of stop even bij Coronie voor het bemachtigen van een verse kokosnoot. Na een lange rit stap je in een boot en vaar je via mangroven naar de lagune van Bigi Pan. Je vindt hier een hoge diversiteit aan vogels, dus houd je ogen open voor flamingo’s en de rode ibis. Overnachten doe je in een lodge op het water, vanwaar je een weids uitzicht hebt.

Decorative torn edge

Dag 4: Monkey Business bij Peperpot

Reistijd circa 4 uur

De volgende dag stapten wij weer vroeg op de boot om nog een kijkje te nemen bij de lokale vissers. Na een stevig ontbijt stapten we in de auto voor de road-trip terug richting Peperpot. Dit natuurpark ligt op ongeveer 5 kilometer buiten Paramaribo in het district Commewijne. Na een lange rit vanuit het westen van Suriname, vonden wij het fijn om de rust op te zoeken. Je slaapt de komende nachten in een sfeervolle accommodatie volledig in de Surinaamse stijl. De achtertuin van het hotel is letterlijk het Peperpot natuurpark. Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage en staat momenteel vooral bekend om de verschillende planten en dieren die je er kunt spotten

Decorative torn edge

Dag 5: Ontdek het Peperpot natuurpark

Na het ontbijt pak je makkelijk de fiets of sportief een kajak om het park van dichterbij te bekijken. Kijk niet verbaasd op als je kleine aapjes ziet slingeren of kleurrijke vogels je om de oren vliegen. Heb je meer behoefte aan ontspanning neem dan een verfrissende duik in het zwembad of boek ter plaatse een welverdiende massage.

Als de zon onder is staat er een gids voor je klaar die je dit bijzondere Peperpot natuurpark in het donker laat ontdekken. Gewapend met een zaklamp gaan jullie samen opzoek naar het nachtleven in het bos. Vanzelf merk je dat je je oren steeds meer gaat gebruiken: geritsel tussen de bladeren en knipperende ogen die wegschieten. De gids verteld je er alles over.

Decorative torn edge

Dag 6 & 7: Plantage Frederiksdorp

Reistijd circa 1 uur

Vandaag laat je het Peperpot natuurpark achter je en reis je terug in de tijd: op naar de plantage Frederiksdorp. Deze 18-eeuwse koffie- en cacaoplantage heeft een rol gespeeld tijdens het slavernij verleden van Suriname en je leert meer over deze periode tijdens een bezoek. Daarna is het tijd voor iets heel anders: je gaat op zoek naar dolfijnen! Je stapt in een korjaalboot en vaart over de rivier, klaar om deze mooie dieren te spotten. Tussen februari en augustus kun je optioneel ook naar het schildpaddenstrand, waarbij je van dichtbij kunt zien hoe deze zeedieren hun eieren leggen. De rit over de rivier is naar onze mening al gaaf genoeg, dankzij de kaaimannen die een kijkje komen nemen. of regel een excursies om samen met een gids op de fiets te stappen. De gids vertelt je meer over de historie en de verschillende culturen die dit gebied rijk is, terwijl je een weg baant tussen kanalen, sluizen en plantages.

Decorative torn edge

Dag 8 & 9: Puur Suriname vanaf de Fredberg

Reistijd circa 3 uur

Fredberg is naar onze mening een van de mooiste plekken van Suriname om de natuur te omarmen. Dit ongerepte gebied is een walhalla voor avonturiers en natuurliefhebbers, maar ook birdwatchers halen hier hun hart op. In het gebied leven geen mensen en daarom kom je veel wild tegen. Na een jungletocht van ongeveer 3 uur kom je uit op de top van de berg. We vonden de tocht goed te doen voor jong en oud. Slapen doe je in een hangmat op de top van de Fredberg, terwijl de Surinaamse jungle letterlijk aan je voeten ligt. De volgende ochtend word je wakker door de junglegeluiden en ervaar je de oerwoud in zijn puurste vorm. Daarna slaap je een nacht in bed in het basiskamp gelegen aan de Saramaccakreek. Vanaf het basiskamp kun je een kajak pakken om de jungle vanaf het water te bewonderen of maak hier nog een mooie wandeling. Liever twee nachten in het basiskamp overnachten en een dagtrip naar de top? Geen probleem, maar juist de overnachting bovenop is op en top Surinaams.

Decorative torn edge

Dag 10 & 11: Cultuur in Boven-Suriname

Reistijd circa 2 uur

Je rijdt vandaag richting de kleurrijke rivierhaven Atjoni om vanaf hier een traditionele boot te nemen. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen en voelt het net alsof je in West-Afrika bent beland. Hier wonen voornamelijk nazaten van de gevluchte slaven, ook wel ‘Marrons’ genoemd. Tijdens deze dagen kom je met hen in contact en daarom slaap je ook in een lodge dat door de lokale bevolking wordt gerund. Een gids, wie uit het gebied komt, neemt je de komende dagen mee naar verschillende dorpen en naar de bossen hierachter.

Decorative torn edge

Dag 12 & 13: Eindig je reis in Domburg

Reistijd circa 3 uur

Helaas is het einde van je Suriname rondreis alweer in zicht. Je slaapt een laatste nacht in Domburg, een knus dorpje dat precies tussen de luchthaven en Paramaribo ligt. Wij vinden het een fijne plek om de reis af te sluiten. Heb je meer tijd voor je Suriname-reis? Geen probleem we adviseren je graag over de mogelijkheden.

Decorative torn edge
torn-edge

Hoogtepunten in Suriname

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele individuele Suriname rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Excursie – culturele markten en zangvogels in Paramaribo
 • Excursie – kookworkshop Paramaribo
 • Upgrade – comfortabel Boven-Suriname
background-pattern