Menu background

Naar boven

Hoogtepunten in Suriname

rondreis

 • Reisschema:
  Paramaribo - Bigi Pan - Frederiksdorp - Bergendal - Boven-Suriname - Paramaribo
 • Reisduur:
  13 dagen / 12 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1376,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  gedeelde transfers
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
 • Inclusief:
  12 overnachtingen, transfers en o.a. fiets excursie in Paramaribo
Welkom in Suriname! In deze tweeweekse Suriname rondreis bezoek je de hoogtepunten van het land: Paramaribo, Bigi Pan, plantages, Boven-Suriname en het Brownsberg Natuurpark. De reis is een fijne mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Ontdek meer over de geschiedenis, proef de typische lokale gerechten en maak mooie wandelingen door de groene omgevingen. Je stapt op de fiets om de historische binnenstad van Paramaribo te ontdekken en je slaapt op bijzondere plekken.
Decorative torn edge

Dag 1: Welkom in Suriname!

Welkom in Suriname! Na een lange vlucht kom je eindelijk aan in het levendige, kleurrijke Paramaribo. Paramaribo is direct één van de hoogtepunten van Suriname.  Tijd om samen maximaal te gaan genieten van deze groene bestemming. In de aankomsthal word je verwelkomd door onze vertegenwoordiger en een chauffeur brengt je naar de eerste slaapplek van je Suriname rondreis in het historische centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3: Ontdek Paramaribo per fiets

Om meteen een goed inkijkje te krijgen in het leven van de Surinamers, stap je samen met een gids op de fiets. Je passeert bijzondere gebouwen, terwijl de gids je meer vertelt over de cultuur en geschiedenis van Suriname. Zigzag tussen de palmbomen, terwijl de Surinamers je vrolijk gedag zeggen!

De volgende dag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Paramaribo te ontdekken. Er zijn ook altijd mogelijkheden om een dagtrip of excursie te boeken. Bekijk de opties onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 4: Vogelparadijs Bigi Pan

Reistijd circa 3 uur

Vanuit Paramaribo reis je samen met een gids naar het noordwesten van Suriname, naar Bigi Pan om precies te zijn. Je maakt onderweg een stop bij het vissersdorpje Boskamp, waar je kunt zien hoe verse vis wordt gerookt. Of stop even bij Coronie voor het bemachtigen van een verse kokosnoot. Na een lange rit stap je in een boot en vaar je via mangroven naar de lagune van Bigi Pan. Je vindt hier een hoge diversiteit aan vogels, dus houd je ogen open voor flamingo’s en de rode ibis. Overnachten doe je in een lodge op het water, vanwaar je een weids uitzicht hebt.

Decorative torn edge

Dag 5: Tussenstop in Paramaribo

Reistijd circa 3 uur

De volgende dag stapten wij weer vroeg op de boot om nog een kijkje te nemen bij de lokale vissers. Na een stevig ontbijt stapten we in de auto voor de road-trip terug richting de hoofdstad.

Decorative torn edge

Dag 6 & 7: Plantage Frederiksdorp

Reistijd circa 1 uur

Vandaag laat je het altijd gezellige Paramaribo achter je en reis je via een transfer en korte boottocht terug in de tijd: op naar de plantage Frederiksdorp. Deze 18-eeuwse koffie- en cacaoplantage heeft een rol gespeeld tijdens het slavernij verleden van Suriname en je leert meer over deze periode tijdens een bezoek. Daarna is het tijd voor iets heel anders: je gaat op zoek naar dolfijnen! Je stapt in een korjaalboot en vaart over de rivier, klaar om deze mooie dieren te spotten. Tussen februari en augustus breng je ook een bezoek aan het schildpaddenstrand, waarbij je het proces van het eieren leggen van dichtbij kunt aanschouwen. De rit over de rivier is naar onze mening al gaaf genoeg, dankzij de kaaimannen die een kijkje komen nemen. Na een dag vol indrukken en hoogtepunten is het de volgende dag tijd om op de fiets te stappen. Een gids vertelt je meer over de historie en de verschillende culturen die dit gebied rijk is, terwijl je een weg baant tussen kanalen, sluizen en plantages.

Decorative torn edge

Dag 8 & 9: en Bergendal

Reistijd circa 2 uur

Het is tijd om opnieuw te natuur in te trekken, deze keer in het zuidelijke Brownsberg Natuurpark op zo’n drie uur rijden van de hoofdstad. Je gaat een halve dag hiken om wilde dieren te spotten, zoals apen, bosvarkens, vogels, kleurrijke vlinders en slangen. En je kunt heerlijk ontspannen bij verschillende watervallen in de jungle. De rest van de dagen vul je zelf in. Ontspan bij het zwembad of kies uit de excursies onderaan de pagina voor een actievere invulling.

Decorative torn edge

Dag 10 & 11: Cultuur in Boven-Suriname

Reistijd circa 2 uur

Je rijdt vandaag richting de kleurrijke rivierhaven Atjoni om vanaf hier een traditionele boot te nemen. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen en voelt het net alsof je in West-Afrika bent beland. Hier wonen voornamelijk nazaten van de gevluchte slaven, ook wel ‘Marrons’ genoemd. Tijdens deze dagen kom je met hen in contact en daarom slaap je ook in een lodge dat door de lokale bevolking wordt gerund. Een gids, wie uit het gebied komt, neemt je de komende dagen mee naar verschillende dorpen en naar de bossen hierachter.

Decorative torn edge

Dag 12 & 13: Eindig je reis in Paramaribo

Reistijd circa 3 uur

Helaas is het einde van je Suriname rondreis alweer in zicht. Je slaapt een laatste nacht in Domburg, een knus dorpje dat precies tussen de luchthaven en Paramaribo ligt. Wij vinden het een fijne plek om de reis af te sluiten. Maar sluit je de reis liever bruisend af? Kies dan voor onderstaande optie, waarbij je nog één of meerdere nachten in Bergendal doorbrengt.

Decorative torn edge
torn-edge

Hoogtepunten in Suriname

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele individuele Suriname rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Excursie – culturele markten en zangvogels in Paramaribo
 • Excursie – jeep adventure 4×4 vanuit Paramaribo
 • Excursie – kookworkshop Paramaribo
 • Excursie – kajakken op de Surinamerivier vanuit Bergendal
 • Excursie – zipline door de boomtoppen bij Bergendal
 • Excursie – historische wandeling op vanuit Bergendal
 • Upgrade – comfortabel Boven-Suriname
 • Upgrade – afsluiten Bergendal