Riksja Suriname

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Suriname

Vakantie Suriname
Cross met een jeep de jungle door, ga ziplinen, kajakken of kook je eigen roti. Maak kennis met een mix van etnische groepen en spot exotische dieren als kapucijnapen en kaaimannen. Handig: je kunt overal gewoon Nederlands praten! Afwisseling tijdens een individuele Suriname-vakantie vinden we belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Suriname, maar ook wat wij jou als reiziger te bieden hebben.
Decorative torn edge
Suriname palmbomen
suriname
rondreis suriname
typisch suriname
vakantie suriname

Onze favoriete plekken

Vakantie Suriname

Muziek in Suriname

Surinamers houden van muziek en tijdens je vakantie in Suriname zul je dan ook verschillende muziekstijlen horen. Ze houden voornamelijk van popmuziek dat bestaat uit een mix tussen creoolse en Hindoestaanse muziek, met daarbij westerse en caribische invloeden. Ook R&B en hiphop komen veel aan bod. Een van de stijlen is kaseko, wat vrolijke muziek is waar je goed op kunt dansen. Hierin zijn weer allerlei variaties te vinden. Daarnaast bestaat hier Paramaribop – dansmuziek gecombineerd met jazz. Traditionele instrumenten gaan hand in hand met moderne instrumenten en dat maakt de Surinaamse muziek zo gevarieerd.

Lekker eten

Wie kent roti niet? Dit heerlijke Surinaamse gerecht bestaat uit een soort broodpannenkoek met verschillende groenten. Hier worden vaak aardappelen, kousenband, eieren en vlees bij geserveerd. Deze bijgerechten worden vaak aangevuld met een hoop specerijen, waardoor het vaak vergeleken wordt met een curry. Roti wordt met de hand gegeten, waarbij je een stuk van de pannenkoek pakt en daarmee de ingrediënten oplepelt. Smullen maar!

vakantie suriname
Fietsen Suriname

Fietsen in Suriname

Een grote aanrader tijdens een vakantie in Suriname is om te gaan fietsen. Het land leent zich hier heel goed voor, aangezien het grootste gedeelte vlak is. De natuur is adembenemend en je kunt zo lekker je eigen gang gaan. Stop af en toe om wat streetfood te halen, maak een praatje (in het Nederlands!) met de lokale bevolking en rust uit bij het water. Verken Paramaribo per fiets tijdens onze Hoogtepunten in Suriname – rondreis.

Bekijk onze rondreizen

Met onze rondreizen kun je puzzelen voor jouw unieke rondreis Suriname. Jij kiest zelf wat je wilt doen, en wij regelen het voor je. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar er is altijd iemand beschikbaar.

rondreis

Hoogtepunten in Suriname

 • Paramaribo - Bigi Pan - Peperpot - Frederiksdorp - Fredberg - Boven-Suriname - Domburg
 • 13 dagen / 12 nachten
 • vanaf € 1838,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Switi Suriname & Dushi Curaçao

 • Paramaribo - Brokopondo - Fredberg - Boven-Suriname - Para - Zanderij - Curaçao
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 1776,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Off Beat door Suriname

 • Paramaribo - Blanche Marie - Apoera - Zanderij - Brokopondo - Fredberg - Boven-Suriname - Paramaribo
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 2158,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Familiereis Suriname

 • Paramaribo - Plantage Frederiksdorp - Brokopondo - Boven-Suriname - Groningen - Bigi Pan - Peperpot Natuurpark
 • 14 dagen / 13 nachten
 • Vanaf € 1580,- p.p. bij 4 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern