Riksja Travel Oman

Naar boven

Bouw je eigen Oman reis

Reizen met hart voor de wereld

Wahiba Sands woestijn in Oman

Individuele rondreizen op maat

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar op reis

  • CO2-gecompenseerd

Waan je in een sprookje van 1001 nacht. Trek met een stoere 4×4 door de ruige bergen, dompel je onder in de kleurrijke onderwaterwereld van de Golf van Oman en plons in kristalhelder water in verscholen wadi’s en oases. Oman is één van de veiligste landen ter wereld en de bevolking is ontzettend vriendelijk en ontspannen, waardoor je je al snel overgeeft aan het ultieme reisgevoel. Ga je met Riksja naar Oman, dan bouw je je eigen reis met ons persoonlijke advies. Daarnaast regelen wij al je vervoer, unieke activiteiten en overnachtingen voor je. Zo slaap je op bijzondere plekken, van een uit leem opgetrokken huis in de souk, tot een guesthouse op de rand van de Grand Canyon en een tented camp in de woestijn.

Oman reis met Riksja Travel is gastvrijheid

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Wij kennen Oman, zijn er geweest en hebben daarom het uitzoekwerk alvast voor je gedaan. Zo hebben we Oman rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische routes waarbij je de diversiteit van Oman ontdekt. Vind je het leuk om zelf te puzzelen? Dat kan met de Oman bouwstenen. Dit zijn unieke reiservaringen van één tot vijf nachten die je met elkaar combineert. Jij geeft je voorkeuren aan, wij adviseren over de route en stellen een reisplan voor je samen. Ga je met je gezin naar Oman? We geven je graag passend advies afgestemd op jullie wensen.

Rondreizen
Bekijk de routes
5x waarom Oman op je bucketlist thuishoort
5x waarom Oman

Een greep uit onze Oman belevingen

Een aantal van onze populairste rondreizen en bouwstenen vind je hieronder. Maar er is natuurlijk nog veel meer in Oman: bekijk alle bouwstenen en alle Oman-rondreizen.

Oman met kinderen

Naar Oman met kinderen wordt een onvergetelijke reis waar jullie het jaren later nog over hebben. Reis met een eigen huurauto, op jullie reistempo, door bergen en woestijn. Slaap in kindvriendelijk resort met waar mogelijk een zwembad en in knusse guesthouses. Met tieners abseilen in kristalheldere wadi’s, snorkelen of dolfijnen spotten? Onze reizende moeders en vaders van Riksja adviseren vanuit hun eigen reiservaringen met kinderen en begrijpen goed wat je wel en niet wil tijdens een reis.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Oman-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Oman? Je vindt het allemaal op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

De hoogtepunten van Oman wil je natuurlijk gezien hebben. Wat we je óók graag laten zien zijn de onontdekte plekjes van Oman. Hoewel de culturele ontmoetingen van het land veelal gecentreerd zijn rondom de bewoonde wereld, kun je ook nog door de uitgerekte bergketens en woestijn reizen. In Muscat bezoek je het comminuty-based museum die bij het kasteel van de Sultan hoort, die vrouwen stimuleert om de rondleidingen te geven. Ook ga je samen met de vrouwen van Sidab leren om traditioneel Omaans brood te bakken. Wat kun je zeggen, je leert een cultuur pas echt kennen door hun brood! Ten slotte kom je met je woestijnbezoek in aanraking met de bevolking die van oorsprong nomadisch waren. Zij hoeden nog steeds geiten en kamelen en verdienen hun geld door middel van de handel hierin. Tegenwoordig kun je bij een aantal van deze mensen ook logeren. Je komt echt met hen in gesprek en overnacht ’s nachts helemaal back to basic in een bedoeïenen-tentenkamp zonder elektriciteit. Zo leer je de cultuur van Oman pas echt door en door kennen.

lunch in de Wahiba Sands woestijn in Oman
Muscat-Wakan-Bait-al-Gasham-museum

Reizen met impact
Reizen met Riksja Travel is duurzaam en verantwoord en je leert Oman en haar mensen echt kennen. We bieden je kleinschalige overnachtingsplekken, geheel weg van de massa. Deze plekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook verantwoord. Het geld dat hier verdiend wordt vloeit direct terug naar de lokale bevolking. We hanteren dan ook voor ons gehele aanbod eerlijke prijzen. Zo verdienen onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon. Bij Riksja Travel dus geen massale hotels maar op bijzondere plekken waarbij wij en jij de de lokale bevolking steunen.

Praktische informatie over Oman

Goed voorbereid op vakantie gaan, is het halve werk. Zo zijn er een aantal praktische zaken die je moet regelen voordat je kan genieten van Oman. Om het zo relaxed mogelijk te maken, hebben we alles op een rij gezet. Zo weet je in een korte tijd hoe het met visum zit en waar je euro’s wisselt voor rand.

Ben je nog aan het plannen, dan vertellen we je graag wat de beste reisroute is voor een, twee of drie weken. Ook handig: een overzicht van de type slaapplekken, het beste reistijd en klimaat.

Vergelijkbare bestemmingen binnen Riksja:

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere vergelijkbare landen, zoals Jordanië, Egypte en Marokko.

background-pattern