Riksja Travel Oman

Naar boven

Visum Oman

Voorbereid op reis

Uitzicht over Muscat in Oman
Visum voor Oman

Heb je voor Oman een visum nodig?

Voor een reis naar Oman is een geldig paspoort vereist. Nederlanders en Belgen moeten een paspoort hebben dat bij vertrek uit Oman nog minstens zes maanden geldig is. Verblijf je minder dan 14 dagen in Oman, dan hoef je niet vooraf een visum te regelen; dit krijg je namelijk gratis, bij aankomst op de luchthaven. Blijf je langer dan 14 dagen in Oman, dan is een visum wel verplicht. Dit visum vraag je online aan via de officiële immigratiewebsite van Oman, of via de ambassade in Nederland of België. De kosten bedragen ongeveer € 50,- per persoon.

Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben; bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn sinds 2013 niet meer geldig.

Heb je een paspoort van een ander land, neem dan contact op met de ambassade van dat land voor de juiste informatie. Maak voor vertrek een kopie van je paspoort of identiteitskaart en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland.

Neem ook altijd één of meer kopieën van je paspoort mee tijdens je reis en bewaar deze op verschillende plekken in je bagage. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij verlies. Controleer ruim voor vertrek of je paspoort nog lang genoeg geldig is om onverwachte problemen tijdens je vakantie te voorkomen.

background-pattern