Riksja Travel Oman

Naar boven

Wat is de beste reisroute voor Oman

Algemene informatie

Woestijnlandschap in Oman

Route-advies voor je Oman vakantie

Als je aan Oman denkt, denk je waarschijnlijk aan oneindige woestijnvlaktes en hoge wolkenkrabbers zoals veel andere landen in het Midden Oosten. Maar voor Oman is dit allemaal totaal anders! De populaire sultan Qaboos heeft sinds de jaren zeventig het land opgebouwd met oog voor charme en respect voor het erfgoed. Gebouwen mogen niet hoger zijn dan 9 verdiepingen en deze zie je alleen in de hoofdstad Muscat. Eeuwenoude huizen zijn fraai gerestaureerd tot sfeervolle guesthouses.

Het land kenmerkt zich als een veilig en vooruitstrevend land en de lokale bevolking is super vriendelijk. Uit respect voor de cultuur bedek je je knieën en schouders, maar een hoofddoek is voor reizigers niet nodig. In de stadjes struin je relaxt door de souks, waar je rustig kunt rondneuzen zonder dat je wordt aangesproken. Nabij Muscat vind je een museum-kasteel waarbij je door vrouwen wordt rondgeleid. Je kunt wel zeggen dat Oman een traditioneel land met een modern jasje is.

Oman Muscat reiziger

Behalve de woestijn heeft Oman een ruig gebergte met kristalheldere wadi’s en groene berghellingen. Eén van de mooiste hikes is die in de  Grand Canyon staat, een kloof die qua ruigheid niet onder doet voor die van de Verenigde Staten.

Oman-specialisten Mariska en Jelle helpen je met het samenstellen van jouw rondreis door Oman, de parel van het Midden Oosten. Ze kunnen je alles vertellen over de highlights van Oman, de gebruiken in het land en de beste reisroute die aansluit bij jouw wensen.

Oman in 2 weken

De meeste reizigers starten hun Oman vakantie in Muscat, de hoofdstad van Oman en de grootste luchthaven. Vanuit hier reis je met je eigen huurauto door het land. Onze ideale reistijd voor een reis naar Oman is tussen de 10 en de 14 dagen. Hiermee combineer je namelijk de culturele steden Nizwa en Muscat met de natuurlijke hoogtepunten van de Wahiba Sands woestijn en de groene bergen (Jabal Akhdar) of de Grand Canyon (Jebel Shams). Daarnaast reis je binnen de 14 dagen ook zonder een visum.

Onze ideale route start vanuit Muscat en gaat met de klok mee langs de kust, de woestijn en de bergen, of tegen de klok in van bergen naar woestijn. Je sluit de reis relaxt af met twee nachten in Muscat in een hotel met zwembad, of aan het strand, om bij te komen van alle indrukken.

Indien je er voor kiest om langer dan 14 dagen op reis te gaan, kun je je reis uitbreiden met Salalah, een kustplaats in het zuiden van Oman. Hier vind je prachtige groene binnenlanden en de fijnste stranden van Oman. Doordat dit op tien uur rijden van de route ligt, heb je hier dus meer tijd voor nodig, en naar keuze een binnenlandse vlucht.

een traditionele markt in Nizwa Oman
background-pattern