Riksja Travel Oman

Naar boven

Overnachten in Oman

Vervoer & verblijf

Grote Moskee in Oman
woestijnhotel in Wahiba Sands in Oman woestijn

Waar slaap je in Oman?

Reis je met Riksja Travel naar Oman dan overnacht je meestal in karakteristieke accommodaties die passen bij de omgeving. De hotels zijn over het algemeen kleinschalig en eenvoudig, met een vleugje Arabische kitsch. Verwacht geen overdadige luxe, maar wel nette kamers zonder teveel franje. Je kunt verblijven in een knus hotel in het centrum van Muscat, een eenvoudige bedoeïenentent midden in de woestijn, of een mountain-lodge hoog in de bergen. Wij hebben alle accommodaties zelf bezocht en zorgvuldig geselecteerd op basis van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat voor accommodaties kun je verwachten?

In Oman draait alles om de cultuur, de landschappen en de mensen, niet zozeer om de accommodaties. Hotels zijn vaak eenvoudig met simpel ingerichte kamers. De basisvoorzieningen zijn aanwezig, maar verwacht niet te veel luxe. De ervaring leert dat je meestal veel op pad bent en weinig tijd op je kamer doorbrengt. In bepaalde gebieden, zoals Muscat of Wahiba Sands, kun je echter wel kiezen voor een comfortabel hotel.

Je zult merken dat de Omani’s erg hartelijk en gastvrij zijn. Ze geven je vaak een warm welkom en niets is hen te veel.

stadshotel in Nizwa in Oman

Riksja's choice

De meeste accommodaties van Riksja Oman vallen in deze categorie. Denk aan een knus familiehotel op loopafstand van de lokale markt en restaurants, een stadshotel met zwembad, of een bedoeïenenhotel met gezellige zithoekjes in een woestijnoase. We proberen zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties te gebruiken, maar in de steden is het aanbod soms beperkt. Daarom kiezen we daar voor hotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gunstige ligging. In steden zoals Muscat en Sur kom je dit type accommodatie vaker tegen.

Beleef het basic

Op een aantal locaties overnacht je eenvoudig, bijvoorbeeld in een tented camp in de woestijn van Wahiba Sands. Eenvoudig, omdat je in een tent slaapt. Maar…je overnacht mídden in de woestijn en geniet van een heldere sterrenhemel ’s avonds bij het kampvuur. Bovendien is er airco en elektriciteit. Hier gaat het meer om de beleving; en dat merk je vanzelf.

In stijl optie

Fijne comfortabele hotels, met nét dat beetje meer. Zo overnacht je in Muscat in een resort met privé-strand. Een fijne afsluiter van je rondreis door Oman, of juist een heerlijk begin van je rondreis.

background-pattern