Riksja Travel Oman

Naar boven

Bouwstenen Oman

Individuele Oman bouwstenen

Jebel Shams Oman rondreis

Bouwstenen zijn korte individuele Oman-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Oman- rondreis samenstellen. Ook kun je kiezen voor een rondreis Oman; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Oman specialisten helpen je graag verder.

1
2
3

Coming soon

Wat leuk dat je interesse hebt in onze Oman-bouwstenen! Onze productmanagers zijn momenteel druk bezig om de gaafste bouwstenen voor jullie te verzamelen en in elkaar te zetten. Voor nu wijzen we je graag naar onze Oman-rondreizen die natuurlijk helemaal aan te passen zijn naar je eigen wensen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze Oman-bouwstenen?

Decorative torn edge

Dit kan je verwachten van Oman-reis

Activiteiten met een positieve impact


Om een positieve impact te maken in Oman, hebben we samen met onze lokale partner de leukste hotels en activiteiten met een lokale impact uitgezocht. In Muscat bezoek je een museum in een van de paleizen van de Sultan familie, waar je kunt zien hoe de Royal vroeger leefden. Dit museum wordt gerund door mensen uit het dorp. Zo zorgen zij ervoor dat de heritage bewaard blijft en het dorp een extra inkomen heeft. De lokale vrouwen uit het dorp koken het eten dat in het museum wordt aangeboden voor de lunch.

Avontuurlijke activiteiten


Wat veel mensen niet weten van Oman is dat het een hele blauwe kustlijn heeft met waanzinnige stranden. Dat betekent dat je hier supergoed kunt duiken en snorkelen. Op een uurtje varen vanaf Muscat liggen negen onbewoonde eilandjes, de Daymaniyat Island. Een snorkeltour langs deze eilanden plannen we ook graag voor je in tijdens je rondreis door Oman. Je komt dan ook langs Turtle City, waar het wemelt van de schildpadden.

Zo slaap je in Oman

Tented Camps


In Oman kun je op een bijzondere manier overnachten: in een tented camp midden in de woestijn. Je slaapt onder een sterrenhemel omringd door rust. Tented camps in Oman bieden je de kans om op een avontuurlijke en authentieke manier dichtbij de natuur te komen, zonder in te leveren op comfort. Deze camps zijn kleinschalig en sfeervol opgezet, met ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien.

Traditionele huizen


In Oman regelen we overnachtingen in traditionele huizen die zijn omgebouwd tot sfeervolle guesthouses. Deze authentieke adresjes bieden je een kans om de cultuur en gastvrijheid van Oman van dichtbij te ervaren. De traditionele Omani huizen zijn vaak gebouwd van klei en steen, en worden gekenmerkt door details zoals sierlijke houten deuren, betegelde vloeren en binnenplaatsen met groene tuinen.

Kleinschalige adresjes


Tijdens je rondreis door Oman hebben we de leukste kleinschalig hotelletjes voor je uitgekozen. We hebben ze zelf bezocht om te kijken of het in de buurt ligt van de leukste plekken. Deze ligt aan de rand van de Omaanse Grand Canyon en ligt vlak bij het populaire wandelpad; de Balcony Walk.

Algemene informatie over Oman

Oman is ongeveer 10 uur vliegen vanuit Nederland en is het daar maar 2 uurtjes later dan hier in de zomer en 3 uur in de winter. Dit is ideaal omdat je hierdoor bijna geen jetlag ervaart.

De hoogste berg van Oman is de Jebel Shams, die zo’n 3000 meter hoog is. Jebel Shams betekent ‘Berg van de zon’ en staat bekend om de spectaculaire uitzichten over, onder andere, de Grand Canyon. Er lopen talloze wandelroutes over dit gebergte en trekt daarom ook veel avonturiers.

Oman is superdivers en vind je hier wadi’s (groene valleien), woestijn, bergen, knalblauwe zee en steden.

Oman is een Arabisch land, is de belangrijkste godsdienst hier de islam. Het overgrote deel van de bevolking is moslim, en binnen de islam is het ibadisme de dominante stroming.

background-pattern