Riksja Travel Oman

Naar boven

Geld in Oman

Voorbereid op reis

Moskee in Oman

Munteenheid, pinnen, creditcard

In Oman betaal je met de Omaanse Rial. Het is gemakkelijk rekenen; 1 Rial is ongeveer gelijk aan 2,40 Euro. De prijzen in Oman liggen over het algemeen iets lager dan Nederland. Met name restaurants en supermarketen zijn net iets voordeliger dan in Nederland. Voor zaken als kleding en souvenirs zijn de prijzen ongeveer gelijk aan het prijsniveau in de Benelux.

Je kunt op veel plekken in Oman terecht met je pinpas. Vooral de grotere steden en toeristische plekken beschikken over meerdere pinautomaten die de meeste bankpassen accepteren. Ga je wat dieper het binnenland in, dan is het goed om wat contant geld mee te nemen.

Munteenheid in Oman

Bij aankomst in Oman kun je op de luchthaven van Muscat geld pinnen. Helaas komt het voor dat de pinautomaat soms buiten werking is. Daarom adviseren we je om vanuit Nederland alvast wat Omaanse Rial mee te nemen, omdat dit altijd van pas komt. Contant geld is niet nodig voor een visum, aangezien dit bij aankomst wordt geregeld.

In Oman kun je met een creditcard betalen. Deze worden geaccepteerd in de bekende toeristengebieden en in de meeste winkels en horecagelegenheden. Buiten deze gebieden is het verstandig om contant geld bij je te hebben, vooral als je enkele dagen de woestijn in gaat.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa

Bij de meeste Nederlandse banken zijn bankpassen standaard ingesteld op gebruik binnen Europa, om veiligheidsredenen. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Aangezien je buiten Europa gaat reizen, raden we aan dit voor vertrek te regelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je bank.

background-pattern