Riksja Travel Colombia

Naar boven

Bouw je eigen Colombia-reis

Reizen met hart voor de wereld

Straatje in Gautapé

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Colombia is nog een grote onbekende bestemming, maar biedt voor ieder wat wils: hier vind je avontuurlijk regenwoud, duizenden meters hoge bergen, groene valleien om doorheen te hiken, koloniale steden met kleurrijke huizen en natuurlijk heerlijke zandstranden om op te relaxen. Combineer dat alles met een keuken om je vingers bij af te likken en muziek waar je benen vanzelf van in beweging komen en het vakantieplaatje is af. We regelen vervoer en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een junglelodge, een knusse haciënda en een strandresort. Of je nu een actieve, culturele of relaxte vakantie wilt: het kan allemaal.

Colombia Cocora vallei

Rondreizen, familiereizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Colombia rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Colombia-belevingen

Hieronder vind je een aantal van onze populairste rondreizen. Bekijk ook het overzicht van alle rondreizen.

Cartagena bus
rondreis

Hoogtepunten van Colombia

 • Bogota - Salento - Medellin - Tayrona Nationaal Park - Cartagena
 • 16 dagen / 15 nachten
 • € 1.625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Villa de Leyva straat
rondreis

Colombia in 3 weken

 • Bogota - Villa de Leyva - Medellin - Salento - Tayrona National Park - Minca- Cartagena & Isla Grande
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 2.215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tatacoa woestijn
rondreis

Colombia van het gebaande pad

 • Bogotá - Villa de Leyva - San Gil - Neiva & Tatacoa - San Augustin - Salento - Medellin - Tayrona National Park - Cartagena
 • 19 dagen / 18 nachten
 • vanaf € 2.845,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Salento koffie
bouwsteen

Koffie in palmboomvallei Salento

 • Salento
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Naar Colombia met kinderen

Ook met kinderen kun je Colombia ontdekken. Colombia is geschikt voor alle families, of je nou jonge of oudere kinderen hebt. Door de grote variëteit aan landschappen en activiteiten is het een ideaal land waarbij de reis aangepast kan worden naar jullie persoonlijke wensen. Je reist uiteraard op de Riksja-manier, maar Colombia met kinderen heeft net wat meer rust tussendoor en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Leer waar koffie vandaan komt, spot slingerapen in de jungle, schommel over hangbruggen en ga snorkelen bij bounty-eilanden.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je gaat individueel en zelfstandig op reis, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Ook nemen we je al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de tofste excursies en de gaafste overnachtingen al voor je uitgezocht en selecteren wij de handigste reisroute. Zo is alles wat jij nog moet doen alleen het doorgeven van je wensen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Colombia-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Colombia Je vindt het allemaal op ons reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

We zorgen ervoor dat je zowel de hoogtepunten als de minder bekende parels ziet. Zo verken je Bogota tijdens een graffititour, brengen we je naar een van de drie zoutkathedralen ter wereld in een oude mijn en kun je in Cartagena bij de locals thuis eten.

Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Colombia staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Onze bestemmingsexperts kennen alle ins en outs van Colombia en weten precies waar je moet zijn. Zo laten we je kennismaken met de Colombiaanse keuken in Bogota en leer je ook zelf koken. Wij weten de beste plek voor daredevils om te gaan raften, abseilen of mountainbiken en hebben we de leukste plek uitgezocht om salsa te leren dansen. Of je nu op reis gaat voor natuur, cultuur, een actieve of een relaxte vakantie (of een beetje van allemaal), wij weten waar je moet zijn. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Ciudad Perdida inheemse bevolking

Reizen met impact
Met Riksja Colombia maak je een reis bomvol met cultuur, rust, actie en contact met de locals. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die sfeervol zijn, maar waar ook het geld direct terugstroomt naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We kiezen expres voor de kleinere hotels en vervoersmaatschappijen, want dan heeft de lokale bevolking er een voordeel aan. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Colombia
Voordat je afreist naar Colombia, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Colombia vakantie.

Temperaturen tussen de 15°C en 35°C maken Colombia het hele jaar door geschikt om door rond te reizen. Er is wel een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen is van december tot en met maart en in juli en augustus. Het natte seizoen loopt van april tot en met november, met uitzondering van juli en augustus. De beste reistijd is in onze zomer en winter; dan zijn de temperaturen het aangenaamst en valt er doorgaans weinig regen. Door de geografische verschillen zijn er verschillende klimaten. Zo kun je het ene moment het zweet van je voorhoofd vegen en het volgende moment een lange broek aan moeten omdat het wat fris is.

Andere bestemmingen in Latijns Amerika

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Latijns Amerika zoals Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Guatemala, Nederlandse Antillen, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru en Suriname.

background-pattern