Rondreis Colombia

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Er zijn maar weinig landen die zoveel variatie bieden als Colombia: waar je het ene moment een hike maakt door groene valleien, sta je het volgend moment in een stad vol koloniale gebouwen en kleurrijke huizen. Het tropisch regenwoud vind je relatief vlakbij de woestijn. Stranden grenzen aan de jungle en savannegebieden worden afgewisseld met duizenden metershoge bergen. Met andere woorden: een Colombia rondreis biedt voor ieder wat wils! Daarom hebben we drie gevarieerde Colombia rondreizen samengesteld, waardoor elke type reiziger zijn hart kan ophalen. Je kiest zelf welke excursies je gaat doen, waardoor de reis volledig op jou wordt afgestemd. Onze Colombia-expert Dayna geeft je hier graag advies over!

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Unieke slaapplekken
Individueel, maar lokale collega's staan 24/7 voor je klaar
1
2
3

3 rondreizen in Colombia

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Colombia: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Colombia te gaan?

Colombia is het gehele jaar goed te bereizen, met temperaturen nooit lager dan 15 graden en temperaturen niet hoger dan 35 graden. Het land ligt vlakbij de evenaar en dat maakt dat het klimaat altijd aangenaam is, met hier en daar wat uitschieters. Echter, in Colombia vind je verschillende soorten klimaten, dankzij de vele geografische verschillen. Zo kent het land een tropisch regenwoud, savannes, woestijnen, steppes en bergen. Ga voor meer informatie over het klimaat naar onze beste reistijd pagina!

beste reistijd colombia

Heb ik een visum nodig voor Colombia?

Voor je rondreis Colombia heb je een Nederlands paspoort nodig dat geldig is tot na terugkomst. Voor een reis korter dan 90 dagen is een visum niet nodig. Bij aankomst op de Colombiaanse luchthaven krijg je een stempel in je paspoort. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben, zij mogen niet zijn bijgeschreven in het paspoort van een ouder of gezaghebber.

Heb ik inentingen nodig voor mijn reis naar Colombia?

Er gelden verschillende gezondheidsrisico’s voor Colombia en daarom is het goed om voor vertrek hiervan op de hoogte te zijn, zodat je de nodige voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Zo is een gele koorts vaccinatie verplicht als je daarvoor in een land bent geweest waar je het risico hebt om deze infectieziekte op te lopen. Afhankelijk van het gebied waar je heengaat in Colombia, worden gele koorts, DTP en Hepatitis A aangeraden. Als je vaker hebt gereisd, dan is de kans groot dat je de laatste twee genoemde vaccinaties al een keer hebt gehad. Daarnaast bestaan er nog persoonsgebonden vaccinaties, die bijvoorbeeld te maken hebben met de duur van je reis.

In Colombia komt in de meeste gebieden malaria voor. Voor bepaalde delen in Colombia wordt geadviseerd om een noodbehandeling mee te nemen. Laat je altijd voorlichten door een GGD, een reiskliniek, een huisarts of een tropencentrum om te bespreken welke vaccinaties je het beste dient te halen en welke voorzorgen je tegen malaria kunt nemen en óf je dit dient te nemen voor de reisgebieden waar je heengaat. Zij geven informatie die altijd up-to-date is en daarbij kun je hen alle vragen stellen.

Hoe zit het met betalen in Colombia?

In Colombia betaal je met de Colombiaanse peso, wat wordt aangeduid met het ₱-teken of met de afkorting COP. Ook kun je op veel plaatsen met dollars, die ontvangen ze graag. In Colombia kun je zowel met je creditcard als met je normale bankpas geld opnemen bij de automaat, mits je deze laatste op ‘Wereldwijd’ hebt gezet. Vanwege de servicekosten die je betaalt over het opnemen van geld, is het raadzaam zoveel mogelijk geld in één keer op te nemen. Mocht je willen betalen in een restaurant, winkel of hotel? Dan dien je je creditcard te gebruiken. Ga voor meer informatie naar onze geld pagina.

Hoe reis je in Colombia?

Tijdens onze Colombia-rondreizen verplaats je je voornamelijk met publieke bussen. De bussen in Colombia zijn erg comfortabel met stoelen die naar achteren kunnen en airconditioning is gewoon aanwezig. Ook regelen we waar nodig privétransfers tijdens je reisroute in Colombia. Deze zetten we vaak in om je te brengen naar het busstation, om je op te halen van en je te brengen naar het vliegveld of tijdens een excursie. Je hebt dan je eigen chauffeur en de auto’s zijn groot genoeg om ook je bagage mee te nemen. Met hoe meer mensen je reist, des te groter de auto is die we voor je regelen. Om verre afstanden te overbruggen, regelen we zo nu en dan ook een binnenlandse vlucht voor je. Dit is voornamelijk inbegrepen bij de optionele pakketten, bijvoorbeeld als je naar het Amazonegebied wilt. Bij onze rondreizen hebben wij bij elk pakket vermeld hoe je reist, ook bij de optionele excursies.

Wat eten ze in Colombia?

De Colombiaanse keuken bestaat voornamelijk uit rijst met bonen en mais, en daarbij vlees geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan kip, rund of varken. Ben je vegetarisch? Dan is dat geen enkel probleem: vrijwel overal kun je in Colombia vegetarische maaltijden krijgen. Niet alleen simpele gerechten waarbij het vlees wordt weggelaten, maar gewoon heerlijk, rijke maaltijden. Omdat Colombia aan de kust is gelegen, kun je hier op veel plekken ook verse vis krijgen. Witvis en garnalen zijn daarbij het populairst en dit wordt vaak verwerkt in ceviche, rauwe vis met ui. Mocht je toch niet zo gek zijn op rijst, bonen of vis? Dan vind je hier ook de internationale keukens terug, zoals de Italiaanse of de Japanse.

Een aantal typisch Colombiaanse gerechten hebben we hier voor je opgesomd, naast de ceviche die we zojuist hebben genoemd:
• Patacones is een zeer populaire snack, die bestaat uit plakjes gefrituurde banaan.
• Arepas zijn maisbroodjes die worden opgevuld met kaas en boter. De maisbroodjes worden op de barbecue gelegd en dit eet je vaak met warme chocolademelk.
• Bandeja Paisa is voor degene die erge honger heeft. Het is een schotel die bestaat uit vlees en gefrituurde ingrediënten, zoals spek, banaan en chorizo, en het wordt geserveerd met rijst en bonen. Deze vette hap is de ideale lunch als je een stevige hike gaat maken.
• Empanadas komen in heel Zuid-Amerika voor en zo ook in Colombia. Dit zijn gefrituurde hapjes gemaakt van deeg en die vaak worden opgevuld met ingrediënten als vlees, ei of aardappelen. Samen met een smaakvolle, pittige dip is dit onze favoriet!

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer typisch Colombiaanse gerechten. Leer het bereiden ervan tijdens een kookworkshop of ervaar het zelf tijdens een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Wil je nog meer te weten komen over Colombia? Dat kan op onze informatie pagina’s.

Veel gestelde vragen over Colombia

  • Heb ik een visum nodig voor Colombia?
  • Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis naar Colombia?
  • Hoe zit het met betalen in Colombia?
  • Hoe reis je in Colombia?
  • Wat is de beste reistijd voor een reis naar Colombia?