Riksja Travel Colombia

Naar boven

Rondreis Colombia

Unieke individuele rondreizen op maat

rondreis colombia

Er zijn maar weinig landen die zoveel variatie bieden als Colombia: waar je het ene moment een hike maakt door groene valleien, sta je het volgend moment in een stad vol koloniale gebouwen en kleurrijke huizen. Het tropisch regenwoud vind je relatief vlakbij de woestijn. Stranden grenzen aan de jungle en savannegebieden worden afgewisseld met duizenden metershoge bergen. Met andere woorden: een Colombia rondreis biedt voor ieder wat wils! Daarom hebben we drie gevarieerde Colombia rondreizen samengesteld, waardoor elke type reiziger zijn hart kan ophalen. Je kiest zelf welke excursies je gaat doen, waardoor de reis volledig op jou wordt afgestemd. Onze Colombia-expert Dayna geeft je hier graag advies over!

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Unieke slaapplekken
Individueel, maar lokale collega's staan 24/7 voor je klaar

Individuele rondreizen in Colombia

Rondreis Colombia: veelgestelde vragen

Wat eten ze in Colombia?

De Colombiaanse keuken bestaat voornamelijk uit rijst met bonen en mais, en daarbij vlees geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan kip, rund of varken. Ben je vegetarisch? Dan is dat geen enkel probleem: vrijwel overal kun je in Colombia vegetarische maaltijden krijgen. Niet alleen simpele gerechten waarbij het vlees wordt weggelaten, maar gewoon heerlijk, rijke maaltijden. Omdat Colombia aan de kust is gelegen, kun je hier op veel plekken ook verse vis krijgen. Witvis en garnalen zijn daarbij het populairst en dit wordt vaak verwerkt in ceviche, rauwe vis met ui. Mocht je toch niet zo gek zijn op rijst, bonen of vis? Dan vind je hier ook de internationale keukens terug, zoals de Italiaanse of de Japanse.

Een aantal typisch Colombiaanse gerechten hebben we hier voor je opgesomd, naast de ceviche die we zojuist hebben genoemd:
• Patacones is een zeer populaire snack, die bestaat uit plakjes gefrituurde banaan.
• Arepas zijn maisbroodjes die worden opgevuld met kaas en boter. De maisbroodjes worden op de barbecue gelegd en dit eet je vaak met warme chocolademelk.
• Bandeja Paisa is voor degene die erge honger heeft. Het is een schotel die bestaat uit vlees en gefrituurde ingrediënten, zoals spek, banaan en chorizo, en het wordt geserveerd met rijst en bonen. Deze vette hap is de ideale lunch als je een stevige hike gaat maken.
• Empanadas komen in heel Zuid-Amerika voor en zo ook in Colombia. Dit zijn gefrituurde hapjes gemaakt van deeg en die vaak worden opgevuld met ingrediënten als vlees, ei of aardappelen. Samen met een smaakvolle, pittige dip is dit onze favoriet!

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer typisch Colombiaanse gerechten. Leer het bereiden ervan tijdens een kookworkshop of ervaar het zelf tijdens een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Wil je nog meer te weten komen over Colombia? Dat kan op onze informatie pagina’s.

Veelgestelde vragen over Colombia

  • Heb ik een visum nodig voor Colombia?
  • Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis naar Colombia?
  • Hoe zit het met betalen in Colombia?
  • Hoe reis je in Colombia?
  • Wat is de beste reistijd voor een reis naar Colombia?
background-pattern