Naar boven

Bouw je eigen Japan-reis

Reizen met hart voor de wereld

japan

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Er is geen land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is als Japan. Snelle zakenmannen lopen naast meisjes in kimono en torenhoge moderne wolkenkrabbers hebben een traditionele tempel in de achtertuin. Je reist tijdens je Japan-rondreis per razendsnelle trein, maar we zorgen dat je onderweg stopt om echt contact te maken. Op bezoek bij een monnik of fietsen door de smalle straten van Kyoto: Japan is meer dan alleen de bekende clichés.

We beloven je een reis waarbij je Japan echt leert kennen. We regelen het vervoer, niet-te-missen activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een traditionele ryokan (familiehotel), minshuku (guesthouse) of zelfs in een tempel.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen door Japan hebben wij alvast het voortouw genomen en de fijnste routes voor je in elkaar gezet. Je kan deze Japan rondreizen uiteraard verlengen om extra lang te genieten van het land. Liever zelf aan de slag? Dit is geen probleem. Kijk dan bij onze Japan bouwstenen. Dit zijn reispakketjes van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan en wij puzzelen de beste route voor je in elkaar. Heb je speciale wensen of wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je graag met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Japan-belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze meest geboekte bouwstenen en rondreizen. Benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Japan - Tokyo -
bouwsteen

Let’s go Tokyo!

 • Tokyo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 480,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Japan - mount Fuji kersenbloesem
rondreis

Eigenwijs Japan

 • Osaka – Kyoto – Nara – Gotemba -Hakone – Tokyo
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 1.960,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Rondreis Japan
rondreis

Tempels, tuinen en wereldsteden

 • Tokyo – Hakone met Mount Fuji – Kyoto – Hiroshima – Osaka
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 2.095,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Rondreis Japan
bouwsteen

Naar de voet van Mount Fuji

 • Hakone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Naar Japan met kinderen

Een rondreis door Japan met kids? Wij zeggen ja! Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Japan is geschikt voor het hele gezin. Het land is kindvriendelijk, schoon en in de steden vind je tal van speeltuintjes. Je reist op de Riksja-manier, maar het tempo in Japan met kinderen ligt iets lager en we boeken waar mogelijk kindvriendelijke hotels en accommodaties.
Stap in de wereld van ninja’s, samoerai en sumoworstelaars. Verken de pretparken van het land, laat je eten opdienen door een robot of zing er lekker op los in een karaokebar.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel heeft zo z’n voordelen. Je reist altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen het meeste regelwerk uit handen. Zo hebben we de fijnste accommodaties en de leukste slaapplekken voor je uitgezocht en plannen we de handigste reisroute voor je in. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen op jouw rondreis door Japan.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden. Je geld staat veilig, mocht je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. Daarnaast zetten we ons in voor een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Japan TOkyo
Loading...

Meer Japan-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze persoonlijke tips, reiservaringen of de laatste nieuwtjes over Japan? Kijk dan snel op ons Japan-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Op je rondreis door Japan laten we je de highlights zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Kyoto op de fiets en kom in straatjes waar andere reizigers niet komen, verken de Japanse Alpen te voet en bewonder Mount Fuji vanaf het water. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken, maar onze lokale collega’s staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar.

Je reist weliswaar individueel, maar profiteert van onze ervaringen. Onze Japan-experts kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo hebben we midden op het platteland een fantastische minka (Japanse boerderij) gevonden waar je kunt slapen en weten we dé plek om zelf te leren hoe je de perfecte sushi klaarmaakt. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer van onze persoonlijke tips.

Japan theeceremonie
Japan Shirakawago

Reizen met impact
Met Riksja Japan leer je het land en de bewoners echt kennen. We zijn op zoek gegaan naar de leukste hotels, die niet alleen een goede locatie hebben, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we waar mogelijk niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken. We steunen hiermee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Japan
Voordat je afreist naar Japan, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in ieder geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat geldig is na terugkomst in Nederland. We raden je ook aan om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat familie of vrienden weten waar je verblijft en laat eventueel een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het regelwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Japan-reis.

Omdat Japan een uitgestrekt eiland is, kent het niet één klimaat. Het noorden van het land kent vanzelfsprekend lagere temperaturen dan het zuiden. Vanaf de maand april wordt het overal warmer en in de zomer geniet je van temperaturen rond de 25-30 graden. Rond augustus en september valt de meeste regen en is het typhoon seizoen.

In midden- en Zuid-Japan kun je in de winter kun je rekenen op temperaturen rond de 10 graden, terwijl in de zomer het kwik boven de 30 graden uit kan stijgen. Daarentegen zijn de winters vaak droog en valt de meeste regen in de zomer. Voor heel Japan geldt dat het voor- of najaar de beste reistijd is.

Andere bestemmingen in Azië

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Azië zoals Bhutan, Borneo, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Tibet en Vietnam.

background-pattern