Bouw je eigen Japan-reis

Japan op jouw manier

Er is geen ander land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is als Japan. Snelle zakenmannen lopen naast meisjes in kimono en torenhoge moderne wolkenkrabbers hebben een traditionele tempel in de achtertuin. Je reist tijdens je Japan-rondreis per razendsnelle trein, maar we zorgen dat je onderweg stopt om echt contact te maken. Op bezoek bij een monnik of fietsen door de volkswijk van Kyoto: Japan is meer dan alleen de bekende clichés.

We beloven je een reis waarbij je bestemming en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een traditionele ryokan (familiehotel), minshuku (guesthouse) of zelfs in een tempel.

japan

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Japan rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Japan bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Japan-reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Familiereizen naar Japan

Ook met kinderen kun je Japan ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Japan is geschikt voor het hele gezin. Het land is kindvriendelijk, hygiënisch en in de steden vind je tal van speeltuintjes. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo in Japan met kinderen ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Stap in de wereld van ninja’s, samoerai en sumoworstelaars. Verken pretparken, laat je eten opdienen door een robot of zing er lekker op los in een karaokebar.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Riksja bestemmingsexpert Nyncke

Meer Japan-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Japan? Je vindt het allemaal op ons Japan-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Japan zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Kyoto op de fiets en kom in straatjes waar andere reizigers niet komen, maak een treinreis door de Japanse Alpen en bewonder Mount Fuji vanaf het water. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Japan staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Japan-experts Nyncke, Jeanette en Lisa, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo hebben we midden op het platteland een fantastische minka (Japanse boerderij) gevonden waar je kunt slapen en weten we dé plek om zelf te leren hoe je de perfecte sushi klaarmaakt. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

japan

Reizen met impact
Met Riksja Japan maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Japan
Voordat je afreist naar Japan, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Japan-vakantie.

Omdat Japan zo groot is, kent het niet één klimaat. Het noorden van het land kent andere temperaturen dan het zuiden. Het noorden is eigenlijk vergelijkbaar met Nederland: in de winter kan het vriezen, vanaf april wordt het warmer en in de zomer geniet je van temperaturen rond de 25 graden. Rond augustus en september valt de meeste regen.
In Midden- en Zuid-Japan is het een stuk warmer: in de winter kun je rekenen op temperaturen rond de 10 graden, terwijl in de zomer het kwik boven de 30 graden uit kan stijgen. Daarentegen zijn de winters vaak droog en valt de meeste regen in de zomer. Voor heel Japan geldt wel dat het voor- of najaar de beste reistijd is.