Naar boven

Bijzondere excursies en lokale ervaringen

Inspiratie

Excursies in de omgeving van Tokyo

Bij Riksja Travel brengen we onze reizigers dichterbij hun bestemming. Met onze Japan-excursies leer je het land echt kennen en heb je bijzondere ontmoetingen die je bij blijven. Ga bijvoorbeeld met een Japanner boodschappen doen op de markt van Takayama om samen een Japanse maaltijd te bereiden. Maar er is nog veel meer mogelijk. We geven je een overzicht van de excursies in Japan die je gemakkelijk combineert met onze Japan-bouwstenen.

Kabukicho avond citytour te voet

Ervaar het bruisende Kabukicho! Lichtgevende gevels, nachtclubs, karaoke bars, bioscopen en veel ‘love hotels’. Vroeger was dit een gewone woonwijk, maar nu is het een wereldberoemd Red Light District en een populaire wijk onder reizigers. Tijdens deze tour wandel je met een gids door de drukke straten van het wereldberoemde Red Light District ‘Kabukicho’, beleef je de onconventionele mode, culinaire hoogstandjes en krijg je een glimp mee van het legendarische nachtleven. Boek deze Japan-excursie tijdens je reis in Tokyo.

Ervaar het bruisende nachtleven van Kabukicho

Dagtocht naar Kamakura

Het aan zee gelegen Kamakura is een voormalige hoofdstad van Japan en heeft vele boeddhistische tempels. Je start de dag ontspannen met een Japanse groene thee bij de Jomyo-ji tempel. Daarna bezoek je de Hokoku-ji, die ook wel bekend staat als de bamboe tempel, omdat er een bos van ongeveer 200 bamboe bomen staat. Bij de Kotoku-in tempel zie je de grote bezienswaardigheid; de meer dan 11 meter hoge Buddha. Een geliefd fotomoment voor de vele dagjesmensen. Je eindigt de dag met sightseeing op het schiereiland Enoshima, dat gemakkelijk te voet te bekijken is. Je vindt er de Enoshima Sea Candle (een vuurtoren), botanische tuinen en diverse heilige plekken waar onder andere de godin van de zee wordt aanbeden. Boek deze Japan-excursie bij de Tokyo bouwsteen.

Dagtocht naar Nikko

Ben je nieuwsgierig naar Nikko? Maak dan een dagtrip naar deze heilige plaats van het boeddhisme en shintoïsme. Nikko is een populaire bestemming en je zal er vast niet de enige bezoeker zijn. Toch straalt deze plek met zijn stenen lantaarns, rode poorten en tempels een ontspannen sfeer uit. Je bezoekt onder anderen Toshogu; dit is het belangrijkste heiligdom van Nikko en bestaat uit meer dan 20 afzonderlijke gebouwen. In de middag maak je nog een stop bij de 97 meter hoge Kegon watervallen en het Chuzenji meer. Boek deze Japan-excursie bij de Tokyo bouwsteen.

Beleef Japans natuurschoon met gids

Als je niet kiest voor een verblijf in Hakone, maar je wilt toch Mount Fuji van dichtbij zien, dan kun je een dagtocht vanuit Tokyo naar de beroemde vulkaan van Japan maken. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen met je Japan Rail pass. Vind je het leuker om de omgeving van Hakone en Mount Fuji met een gids te ontdekken, kies dan voor deze excursie per bus. Je wordt rond 08.00 uur bij je hotel opgehaald en bent met een internationaal gezelschap een volle dag op pad in deze regio, die bekend staat als een UNESCO world heritage site. Boek deze Japan-excursie bij de Tokyo bouwsteen.

Japan - Mount Fuji - kersenbloesem

Ga de ring in met een sumoworstelaar

In Tokyo kun je een sumotraining meemaken. Een echte sumoworstelaar leert je de basics van het sumoworselen. Eerst krijg je uitleg met behulp van een Engels sprekende gids, want de meeste sumoworstelaars spreken zelf geen Engels. Daarna ga je de ring in en leer je een paar sumo moves. Niet alleen voor families met kinderen een onvergetelijke ervaring. Boek deze Japan-excursie bij de Tokyo bouwsteen.

Tokyo sumo

Excursies in en vanaf Matsumoto en de Kiso Vallei

Blijf slapen in de Kiso Vallei

Voor een bijzondere ervaring raden wij je aan een tweede nacht door te brengen in de Kiso Valley zelf. Wanneer de dagjesmensen het dorp verlaten hebben, hangt er een bijzondere en rustige stemming. Je verblijft in een typische Minshuku, dit is een eenvoudig pension met kamers in Japanse stijl, je slaapt op tatami matten op de vloer.

Meer informatie over deze lokale overnachting in Japan vind je bij onze Japanse Alpen-bouwsteen.

Excursies in en rondom Kyoto

Fietsexcursie door Kyoto’s achterafstraatjes

Stap op een fiets in Kyoto samen met een gids en bekijk de stad vanuit een ander perspectief. Je fietst langs historische grachten door deze keizerlijke stad en bezoekt indrukwekkend versierde tempels. Je fietst door achterafstraatjes die je zelf anders niet gevonden zou hebben. Onder de schaduw van kersenbomen en op Tetsugaku-no-Michi, een Japans filosofenpad, kan je even uitrusten en de verhalen over Kyoto op je in laten werken.

Deze Japan excursie is inbegrepen bij onze Kyoto bouwsteen en de rondreizen ‘Highlights en off the beaten track‘ en ‘Cool Japan – familiereis’ en optioneel bij onze andere rondreizen.

Fietsen door Kyoto - Japan

Traditionele Japanse theeceremonie

De groene thee heeft een lange geschiedenis en is een traditie in Japan. Niet alleen de bereiding, maar ook het drinken van thee in een traditioneel theehuis is een bijzondere ervaring. Was je handen, kruip door de kleine opening de theekamer in, leer het ritueel van thee maken en verlaat met respect de kamer; je leert van een gecertificeerde theegids in 45 minuten hoe de theeceremonie werkt. Boek deze Japan-excursie bij de Kyoto bouwsteen.

Theeceremonie in Japan

Traditionele geisha dansvoorstelling

Iets wat echt onderdeel is van de Japanse cultuur en je volgens ons eigenlijk niet mag missen is de traditionele dans. Bewonder de charmante bewegingen van geisha’s en maiko’s in de geisha-wijk Gion. Tijdens deze dansvoorstelling zie je in een uur allerlei traditionele Japanse dansen, zoals de maiko dans. Boek deze Japan-excursie bij de Kyoto bouwsteen.

Waaom naar Japan? Spot Geisha's

Halve dag excursie naar Nara

Je kunt op eigen houtje naar Nara (ook al een voormalige hoofdstad van Japan), maar ga je liever onder begeleiding van een gids kies dan voor deze excursie. Nara is met acht UNESCO world heritage sites een populaire plaats en zeker de moeite waard om te bezoeken, want de tempels liggen in een mooi park omgeven door bossen. Je bezoekt de Kasuga Grand Shrine, de Kohfukuji tempel en de enorme Daibatsu (grote boeddha). Let op de pilaar achter de boeddha, want als je je door het 50 cm grote neusgat van boeddha kunt persen, dan zal je verlicht worden. Meer informatie over deze Japan-excursie vind je bij de Kyoto bouwsteen.

Hoogtepunt van Japan: Halve dag naar Nara

Excursies in en rondom Takayama en Shirakawago

Leren tuinieren op z’n Japans

Japanners hebben ontzettend veel tuinen met prachtige bloemen, planten en struiken. Ze staan bekend om hun zorgvuldigheid waarmee ze de tuinen indelen. Tijdens deze excursie ga je zelf aan de slag met je eigen groene vingers, zo leer je de fijne kneepjes van het vak van een echte local. Je Japanse tuin-expert spreekt beperkt Engels, maar met handen en voeten kom je er wel uit. Kun je dat thuis in je eigen tuin ook mooi uitvoeren. Meer informatie vind je bij de Takayama bouwsteen.

Een Japanse tuin in Kyoto

Koken bij de Japanners thuis

Overal in Japan heeft men eigen gebruiken voor koken, ook in Takayama. Leer tijdens deze excursie hoe je “dashi” (Japanse bouillon soep) maakt, leer alles over de kruiden en specerijen en de gerechten die van moeder aan dochter worden verteld. De Japanners geloven sterk in het gebruik van verse, seizoensgebonden groenten en eetbare wilde planten, daarom ga je naar de Miyagawa ochtendmarkt om ze hier te scoren voor jouw kookcursus. Ohja, je kookt ook nog met traditioneel kookgerei! Meer informatie vind je bij de Takayama bouwsteen.

takayama-japan-kookworkshop

Blijf slapen in Shirakawago

Je kunt niet alleen een bezoek brengen aan het historische dorpje Shirakawago, wij vinden slapen in dit UNESCO-erfgoed nóg bijzonderder. Dit is een echte, andere kant van Japan. Kleine dorpjes, groene bergen, rijstvelden en eeuwenoude tradities. Alsof je ieder moment Tom Cruise voorbij kan zien lopen in de film ‘The Last Samurai’. Meer informatie vind je bij de Takayama bouwsteen.

Japan shirakawago

Excursies in en rondom Osaka

Leven als een anime – kruip in het kostuum van je animatieheld

Dit is iets wat je ergens anders niet snel tegenkomt, maar in Japan zijn ze er gek op: cosplay. Het is een kunstvorm waarbij mensen gebruikmaken van kostuums en accessoires om iemand of iets uit te beelden. In Japan wordt de inspiratie daarvoor vooral geput uit stripverhalen, computerspellen, manga en anime. Het is echt een subcultuur en men loopt zo ook gewoon over straat. Wil je iets ongewoons en typisch Japans meemaken, dan is dit echt wat voor jou. Hijs je in een kostuum van een animatiefiguur en laat je fotograferen in bijpassende setting. Bizar en grappig tegelijk! Meer details vind je bij onze Osaka bouwsteen.

Japan - Anime

Op pad met een monnik in Koyasan

Wil je meer weten over hoe boeddhistische monniken leven? Ga dan tijdens je verblijf in een tempel in Koyasan op pad met een monnik. Met een kleine groep wandel je ’s morgens na het ontbijt door de sfeervolle en grootste begraafplaats van Japan. Je leert alles over het Shingon-boeddhisme terwijl je tussen oude bomen en ontelbare stenen platen bedekt door overwoekerd mos loopt. In het hart van de begraafplaats ligt Oku-no-in, de gedenkhal voor de stichter van het Shingon-boeddhisme, Kobo Daishi. De monnik, ook wel bekend als Kukai, was de eerste bewoner van de berg Koyasan. Aan het eind van de ochtend ben je weer terug bij de tempel waar je verbleef. In de middag reis je op je gemak terug naar Osaka. Meer details vind je bij onze bouwsteen Koyasan.

Excursies in Hiroshima en Miyajima

Zeekayakken bij Miyajima

In Miyajima is het goed toeven. Zeker in de zomer is het fijn om te ontsnappen aan de Japanse warmte en verkoeling te vinden op zee. Houd je ervan om lekker actief te zijn? Ga dan twee uur kayakken met een gids. Het stabiel houden van je kayak op zee is best een kunst. Daarom krijg je eerst uitleg en training. Daarna peddel je rustig richting de beroemde rode torii Itsukushima. In Japan kom je regelmatig (rode) torii’s tegen. Een torii vormt de toegangspoort tot een shintoschrijn. Maar dat een torii in zee staat zie je niet vaak. Dat de torrii van Itsukushima in het water staat is omdat de mensen vroeger het schrijn bezochten vanaf de zee. Per kayak is de beste manier om er zo dichtbij te komen.

Kayakken kun je bijna het hele jaar door (van maart tot december). Voor iedereen vanaf 10 jaar oud met een normale conditie is het prima te doen. Meer informatie vind je onderaan onze Hiroshima bouwsteen.

Zeekayakken bij Miyajima - Japan

Indrukwekkende verhalen uit Hiroshima

Hiroshima en Miyajima met een Engelstalige gids. Je gids neemt je allereerst mee naar het eiland Miyajima. Het eiland is goed te voet te bekijken, dus je wandelt samen met de gids naar het Itsukushima heiligdom (de rode Tori die in het water staat). Hierna heb je vrije tijd en kan je op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch reis je terug naar Hiroshima en bezoek je de Atomic Bomb Dome, het Peace Memorial Park en het Peace Museum. Hoor de indrukwekkende verhalen over de geschiedenis die Hiroshima bekend heeft gemaakt. Meer informatie vind je onderaan onze Hiroshima bouwsteen.

Hiroshima
background-pattern