Menu background

Naar boven

Over Riksja Japan

Over ons
Japan met kinderen

Reizen met Riksja

Over Riksja Japan

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs. We raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze Japan-bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Japan is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen we voor kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land, het liefst gerund door lokale families. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. En wat ook zo fijn geregeld is: onze collega’s ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar. Zo kun je avontuurlijk reizen met een vangnet. Ideaal toch?

Nyncke

Japan is voor mij …
… een land waar ik al jaren verliefd op ben. De Japanse cultuur en esthetiek fascineert me enorm. Van Japanse architectuur tot de houtsnede prenten van kunstenaars als Hokusai en Hiroshige en van het ingetogen en beleefde karakter van de Japanse bevolking tot de Japanse keuken. Alles is met enorme precisie en aandacht uitgevoerd.

Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was …
… op het platteland, bij Shirakawago. Hier sliep ik een tweetal nachten in een minka – een Japanse boerderij, gerund door een kleine Japanse dame van rond de vijftig. We werden hier met open armen ontvangen. Aan het einde van ons verblijf zwaaide de hele familie ons uit. Voor mij waren dit twee hele bijzondere nachten, die jij ook met Riksja mee kan maken!

Over ons
Over ons

Jeanette

Na al die jaren werk ik nog steeds bij Riksja Travel, omdat …
… Riksja echt bij me past. Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen. Bij Riksja staan we voor reizen die verrijken en indruk achter laten. Zo stond ik in Takayama in de keuken bij mensen thuis. Ik denk nog vaak aan hoe ze mij vol trots leerden hoe belangrijk de kwaliteit van het zeewier is in de lokale soep en hoe ik de meest perfecte sushi moet bereiden.

De meest bijzondere ontmoeting op reis was voor mij …
… toen ik in Japan in een rustig stadje midden op de dag liep te dolen en ik door een Japanse oudere dame met open armen werd verwelkomd in haar cafeetje. Een plekje waar ik anders zo voorbij gelopen zou zijn. Aan de bar zaten nog wat oudjes, maar verder was het leeg. Onze gastvrouw sprak nauwelijks Engels, maar maakte handig gebruik van de app op haar smartphone. Het vertalen van de Japanse zinnen naar het Engels – en andersom – leverde hilarische situaties op. Ze maakte wat te eten voor ons en we dronken thee en sake. Maar voordat het eten op tafel stond, werd ons vriendelijk een microfoon aangeboden. Al snel stonden we samen met de oudjes uitbundig karaoke te zingen.

Lisa

Waarom Japan?
… ik kan maar geen genoeg krijgen van Azië en houd vooral van bijzondere landen. Zelf was ik bang dat de steden in Japan te groot waren en ik de afwisseling zou missen. Maar integendeel, Japan is zo veelzijdig! Ik ben verliefd geworden op de cultuur, het heerlijke eten (ramen), maar ook de treinreizen en de mooie natuur die het land te bieden heeft.

Wat is jouw mooiste Riksja reismoment?
… toen we in Hiroshima waren, hebben we de lokale specialiteit Okonomiyaki uitgeprobeerd. Dit is een Japanse pannenkoek waarbij de versie uit Hiroshima ook noedels bevat. Dit wordt vers gebakken op een bakplaat voor je neus, net alsof je aan een bar zit. Samen met twee andere reizigers hebben we de hele avond met de kok gekletst! Zo leerden we over elkaars cultuur en hadden we daar drankjes (sake) en heerlijk eten bij. Wat een toffe avond was dit!

Lisa
Over ons

Onze partners ter plaatse

In Japan werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Japan-rondreis, in goede handen bent.

Neem contact met ons op of stel je eigen reis samen met onze Japan-bouwstenen.

Reizen met Riksja

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Japan wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern