Naar boven

Over Riksja Japan

Over ons
Lokale vrouw in Kyoto - Japan

Reizen met Riksja

Over Riksja Japan

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs. We raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze Japan-bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Japan is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen we voor kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land, het liefst gerund door lokale families. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. En wat ook zo fijn geregeld is: onze collega’s ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar. Zo kun je avontuurlijk reizen met een vangnet. Ideaal toch?

Nicky

Japan is voor mij …
… een land wat al jaren op mijn buckelist stond. Zo modern en toch ook zo traditioneel en daarom erg fascinerend. Robots en geisha’s, Tokyo en Kyoto, moderne architectuur en eeuwenoude tempels, een reis door dit land is enorm afwisselend. Tijdens een theeceremonie ervaar je rust en kalmte, terwijl je de volgende dag met enorme snelheid over de achtbaan raast. Dit land van tegenstellingen heeft mijn hart veroverd.

Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was …
… … in Kyoto, met een maiko. In een Japans ingerichte kamer, zaten we op de grond, de tafel was prachtig opgedekt zoals alleen de Japanners dat kunnen. Ieder bakje, kommetje en bordje met bloesem beschilderd. Tijdens het eten werden we vergezeld door een maiko; leerling-geisha. Ze danste, ze lachte en beantwoorde al onze vragen. Vooral de gesprekken maakt het een hele bijzondere ervaring, deze wereld is voor ons namelijk zo onbekend.

Japan-expert Nicky
Reisspecialist Karim

Karim

Japan is voor mij …
… een ver land dat voelt als thuiskomen. Japan is een uniek land dat de hoge verwachtingen blijft overtreffen. Ik reis over het algemeen vooral om meer te leren van de cultuur en Japan is natuurlijk een land waar je als cultuurliefhebber je ogen uitkijkt. De traditionele architectuur, het heerlijke eten en hoe Japanners alles met enorme precisie en aandacht uitvoeren. Japan blijft mij inspireren!

Wat is jouw leukste activiteit in Japan?
Tijdens al mijn reizen probeer ik contact met de lokale bevolking te maken. In Japan lijkt dit een grotere uitdaging dan op andere bestemmingen, maar met wat handgebaren en een paar woordjes Japans is dit ook in Japan goed te doen! Vooral als je, je begeeft op plaatsen waar Japanners plezier hebben, Karaoke! Karaoke is een van mijn favoriete activiteiten in Japan omdat je de cultuur van dichtbij ervaart en je makkelijk contact legt. Het wordt gewaardeerd als je een lied meezingt, maar wees wel respectvol want Karaoke wordt zeer serieus genomen!

Jeanette

Na al die jaren werk ik nog steeds bij Riksja Travel, omdat …
… Riksja echt bij me past. Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen. Bij Riksja staan we voor reizen die verrijken en indruk achter laten. Zo stond ik in Takayama in de keuken bij mensen thuis. Ik denk nog vaak aan hoe ze mij vol trots leerden hoe belangrijk de kwaliteit van het zeewier is in de lokale soep en hoe ik de meest perfecte sushi moet bereiden.

De meest bijzondere ontmoeting op reis was voor mij …
… toen ik in Japan in een rustig stadje midden op de dag liep te dolen en ik door een Japanse oudere dame met open armen werd verwelkomd in haar cafeetje. Een plekje waar ik anders zo voorbij gelopen zou zijn. Aan de bar zaten nog wat oudjes, maar verder was het leeg. Onze gastvrouw sprak nauwelijks Engels, maar maakte handig gebruik van de app op haar smartphone. Het vertalen van de Japanse zinnen naar het Engels – en andersom – leverde hilarische situaties op. Ze maakte wat te eten voor ons en we dronken thee en sake. Maar voordat het eten op tafel stond, werd ons vriendelijk een microfoon aangeboden. Al snel stonden we samen met de oudjes uitbundig karaoke te zingen.

Japan - reisspecialist Jeanette
Lokale agenten in Japan

Onze partners ter plaatse

In Japan werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Japan-rondreis, in goede handen bent.

Neem contact met ons op of stel je eigen reis samen met onze Japan-bouwstenen.

Reizen met Riksja

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Japan wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.

Riksja travel logo
riksja reisgraag award

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern