Naar boven

Bezienswaardigheden in Japan

Inspiratie

Japan kersenbloesem
Japan rondreis fuji

Mount Fuji

De berg Fuji (wist je dat het eigenlijk een vulkaan is?) prijkt met zijn 3776 meter hoog boven alles uit. Zelfs vanuit Tokyo is de met sneeuw bedekte top nog te zien (bij helder weer). Aan de voet van Mount Fuji kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals kanoën op de Fuji Five Lakes. De vulkaan is sinds 1709 niet meer actief geweest en het is dan ook mogelijk, voor de actievelingen om in de zomer de berg te beklimmen.

Kasteel Himeji

Dit kasteel ligt in de gelijknamige stad Himeji en is één van de oudste, originele overblijfselen uit de Sengoku-periode. Sinds 1993 heeft kasteel Himeji een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is één van de drie bekendste kastelen van Japan. In 1945 werd Himeji gebombardeerd. Bijna de hele omgeving werd verwoest, terwijl het kasteel intact bleef.

Himeji Castle

Hiroshima

Hiroshima is een bruisende stad met een vriendelijke, positieve sfeer. Tegelijkertijd is het een stad met een vervelende geschiedenis. Ruim 65 jaar geleden was deze stad compleet weggevaagd door de aanval van een atoombom. Er zijn veel monumenten opgericht ter herinnering aan de vreselijke oorlog. Het Peace Memorial Park, het Peace Museum en de Atomic Bomb Dome liggen allemaal dichtbij elkaar. De Atomic Bomb Dome is het enige gebouw wat tijdens de inslag van de atoombom is blijven staan. Sinds 1996 staat dit gebouw op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt deze plekken ook met een gids bezoeken. De gids neemt je dan ook mee naar het eiland Miyamjima met de fotogenieke rode torii in het water.

Kyoto

Kyoto is ook wel het culturele hart van Japan genoemd. Het is een sfeervolle en idyllische stad met veel bezienswaardigheden. Naast de moderne uitstraling van de stad vind je hier ook veel tempels, paleizen en schitterende tuinen. Kyoto ligt ook nog eens op een fantastische locatie, namelijk in een dal. Hierdoor geniet je van spectaculaire uitzichten. Kyoto heeft een rijke geschiedenis en hoort zeker op je buckitlijstje thuis als je naar Japan gaat. Maak ook een wandeling door het bamboebos van Arashiyama.

Hoogtepunt van Japan: Halve dag naar Nara

Nara

Vanuit Kyoto kan je de oude hoofdstad van Japan, Nara, zeer goed bereiken. Nara is een van de meest populaire bestemmingen van het land. Bezoek de Todai-ji Tempel met de ernorme Daibatsu (“Big Buddha”).

Osaka

Osaka is een levendige stad. In het centrum vind je Osaka-jo, een typisch Japans kasteel dat je ‘s middags kunt bezoeken. Het observatiedek van de Umeda Sky Building is ook een bezoek waard, mits je geen hoogtevrees hebt. Vanaf hier heb je een 360° uitzicht over de stad. Daarnaast staat Osaka bekend om zijn goede keuken. In deze stad werd de sushi van de lopende band uitgevonden.

Japan - Kiso vallei

Kiso Vallei

Waan je terug in vervlogen tijden door de traditioneel bebouwde huizen en smalle straatjes. We raden je een wandeling aan van Magome naar Tsumago, deze is ongeveer 8 kilometer. Wandel langs weelderige bossen, vruchtbare akkers, mooie uitzichten en knusse huizen.

Kanazawa

Kanazawa was ooit de thuisbasis van vele samurai. Neem dan ook zeker een bezoekje aan het oude samurai district Nagamachi Buke-Yashiki. Een bijzonder hoogtepunt van Kanazawa is Kenrokuen, een van de meest beroemde en prachtige Japanse tuin van het hele land. De verschillende vijvers, watervallen, theehuisjes en artistieke elementen karakteriseren de tuin. Neem hier de tijd en geniet van de rust.

Japan - Takayama

Takayama

Een gezellig stadje in het hart van de Japanse Alpen. Wandel door de straten van deze charmante, oude stad en trakteer jezelf op een of twee glazen sake, waar Takayama bekend om staat.

Last but not least; Tokyo

Waar moet je beginnen? Je kijkt je ogen uit in het bruisende Tokyo. Het is een fascinerende en diverse stad met veel highlights. Kies in Tokyo voor een aantal wijken die je wilt bezoeken, zo houd je overzicht. Wij vinden Shibuya, Harajuku en Ueno wijken die je niet mag missen. Zie in Shibuja hoe honderden mensen tegelijkertijd de Shibuja Crossing oversteken. Slenter in Harakuja door de bekende winkelstraat Takeshita-Dori. Maak in Ueno een wandeling door Ueno Koen, het eerste openbare park in Japan en bezoek het indrukwekkende National Museum.

Rondreis Japan, Tokyo Shibuya
background-pattern